, ,

Latviškas „Mossa“ BB kremas su laukinėmis slyvomis

10:48


Nutinka kartais taip, kad nesusiplanuoji, praleidi momentą ir štai, situacija, kai priemonė baigiasi ir tenka ne iš gausybės variantų elektroninėse parduotuvėse rinktis, o iš to, kas padėta lentynoje, parduotuvėje už kampo. Taip ir išbandžiau latvišką „Mossa“ BB kremą, apskritai pirmą šio prekės ženklo gaminį. Ir, beje, sėkmingai.

Pakartosiu viešai žinomą faktą - BB kremai yra pati lengviausia ir labiausiai permatoma dekoratyvinės kosmetikos priemonė veidui. Ji nemaskuoja, nesukuria naujo, nepriekaištingo veido efekto, bet suteikia jam sveikesnį atspalvį.

Kaip beveik neįdeganti, o žiemą - išvis balta, aš nebeapsieinu be kažko tokio. BB, CC ar net DD kremai, visi jie mano draugai. Todėl kai neturiu tokios priemonės, iškart dairausi naujos. Šįkart keliavau tikrinti „Drogo“ asortimento.

„Mossa“ priemones gamina Lietuvoje gerai žinoma Latvijos „Madara Cosmetics“, tai ir džiugina, ir šiek tiek gąsdino, kadangi pačios „Madara“ vardo toniniai kremai man įstrigę kaip ypač lengvi ir kur jau čia suderinsi tokius su žiema. Tiesą pasakius, „Mossa“ sudėtis nelabai leido spėti, ko tikėtis iš šito BB kremo.

Antra pozicija sudėtyje - saulėgrąžų aliejus, jis gana lengvas. Septintas - simondsijų (jojobos) aliejus, taip pat lengvas. Devintas - jau riebus ir rimtas sviestmedžio sviestas, bet jo sąlyginai mažai. Iš kitos pusės - ketvirtasis yra titano dioksidas, fizinis saulės barjeras, paliekantis baltą pėdsaką. Nors tai yra mineralas, bet saulės apsaugos priemonės su juo dažnai ant odos atrodo sunkesnės nei galėtų būti, todėl tarsi ir pasiteisina trečioje pozicijoje esantis, tekstūrą palengvinantis ir greit garuojantis alkoholis. Hamamelių vanduo būtų labiau tinkamas riebesniai odai, bet dėl drėkinimo sudėtyje yra hialurono rūgšties.

Tiesa, slyvų aliejus ir ekstraktas yra kažkur per vidurį, bet tebūnie - gamintojas matyt ne be reikalo nusprendė, kad būtent slyva yra verta papuošti BB kremo pakuotę.

Pagal sudėtį nesugebėjau suprasti, kas tai per produktas ir ko iš jo galima tikėtis. Bet lygiai taip nebuvo ir jausmo, kad ne, netinkamas.

Nevyniosiu žodžių į vatą, „Mossa“ BB kremas yra tiesiog BB kremas. Tekstūra puri ir lengva, tikrai maloni ir ant odos skirstosi lengvai, nedžiūsta, nestringa. Išreikšto kvapo neturi, daug spalvos neduoda - ji neutrali, rusva. Žiemą jį tepdama būtinai įlašinu lašelį kokio nors aliejaus ir neturėjau jokių problemų dėl išsausėjusios ar kitaip subjurusios odos.

Problema? Neįsimintinas. Tokie susinaudoja pagal funkciją, bet nesukelia visiškai jokio išskirtinumo jausmo ar emocijos, kuri paskatintų įsigyti vėl.

„Mossa Skin Perfector“ BB kremo sudėtis, INCIAqua/Water, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Alcohol,  CI77891 (Titanium Dioxide)****, Hamamelis Virginiana (Witch-hazel) Leaf Water*, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin***, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Silica, Cetearyl Glucoside, CI77492 (Iron Oxide)****, Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract*, Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, Aroma/Fragrance, Palmitic Acid, Stearic Acid, CI77491 (Iron Oxide)****, CI77019 (Mica)****, CI77499 (Iron Oxide)****, Xanthan Gum, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Vanillin, Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol** 
* Ingredients from Organic Farming
** Natural essential oils
*** Made using organic ingredients
**** Pure mineral pigments


Šio BB kaina yra 14,95 euro/50 ml, pirkau „Droge“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)