, ,

Geriamas frankincenso vanduo namų sąlygomis

15:29


Vanduo be skonio nenusiryja. Teko tai patirti? Man teko ir tenka. Renkuosi kažkiek sūrų mineralinį vandenį, į paprastą vandenį pilu šlakelį gėlių vandens, geriu ir paprasčiausią vandenį. Ir vėl iš pradžių. Bet yra dar vienas būdas atsigerti egzotikos - tai gaivinantis, tonizuojantįs, skanus ir labai sveikas frankincenso (bosvelijų) vanduo. Apie jį papasakojo Nomeda iš „Osmodomus“, o stebuklinga derva - iš „Kvapų namų“.

Kai pagooglinau susidarė įspūdis, kad pusė pasaulio frankincenso vandenį geria. Net keista, kad turėdami tokias galimybes Lietuvoje, to dar nepraktikuojame. Na bet niekad nevėlu pradėti. Frankincenso vandens gamybai reikia tik ąsočio, paprasto vandens ir frankincenso dervos. Rekomenduojama užmerktą dervą palaikyti parą-dvi ir tuomet gerti.

Įspūdingiausia, kaip reaguoja derva su vandeniu. Pamirkusi ji pabąla ir, koks buvo nustebimas - suminkštėja. Paspaudus dervos gumuliuką iš jo išeina tarsi baltas pienas, o vandens skonis tampa dar sodresnis.

Skonis kaip frankincenso, man labai patinka. Kam iš pirmo karto nepatinka skonis, patinka efektas. 

Užsienio šaltiniai rašo, kad frankincenso vanduo stimuliuoja ir stiprina imuninę sistemą, pagerina virškinimą, stiprina ir tonizuoja odą, raumenis, vidaus organus, skatina regeneravimo procesus, mažina uždegiminius procesus, padeda sąnariams.

Kas jaučiasi akivaizdžiai - energijos padaugėja tikrai, pagerėja nuotaika ir tikrai palengvėja galva. Kas dar gerai - užmerki ir geri, nereikia daug ingredientų, kažką plauti, lupti, skusti, turėti blenderį ir panašiai.

Beje, išmirkusią dervą galima suvalgyti. Mane perspėjo, kad ne per daug ir gali būti kartu, bet kartumo nepajaučiau. Skanu, tik kramtant ji nelimpa į vieną gumulą kaip standartinė guma, o sklinda ir klijuojasi ant dantų, jei ką :)

Minusas irgi yra. Dervai pabuvus vandenyje maži jos gabaliukai sėda ant indo kraštelių ir nežinau, ar bus smagu nuo ten juos atplauti. Bet gėrimas to vertas.

Frankincenso dervą pirkau Kvapų namuose, jos kaina - 4,70 euro/10 gr.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)