Sudie, 2017-ieji, sveiki 2018-ieji!!!!

21:08


Prabėgo dar vieni metai ir jie kaip reta buvo intensyvūs viskuo. Pokyčiais, naujomis idėjomis, jėgų pergrupavimu. Neabejoju, kad taip įsibėgėjus 2018 metais bus tikrai įdomu. Ačiū, kad domitės, užsukate, skaitote. Paskaičiavau, 2017-aisiais Natūralaus ID tinklaraščio intensyvumas buvo dvigubai mažesnis nei prieš metus, todėl kas belieka - tikiuosi atsigriebti.

Metų apžvalga, atsižvelgiant į kontekstą, bus truputį neįprasta.

Pokyčiai

Lietuvoje šiemet žaibu blykstelėjo Kvapų namų įkūrėjų pasukimas skirtingais keliais. Jų veidas ir širdis Laimė Kiškūnė toliau karjerą tęs kaip parfumerė naujame savo projekte „Osmossentia“ bei kvepalų Unda Prisca“. Su laiku Osmossentia žada pasiūlyti ir kosmetikos gaminių. Sakyčiau, kad būtų logiška tikėtis eterinių aliejų, ekstraktų, CO2, bazinių aliejų, nes Laimės seminaruose pasimokius eterinių aliejų maišymo meno, tai turėtų būti vieta, kur galima būtų nusipirkti ir reikiamų žaliavų.

Įdomu, kokiu keliu eis Kvapų namai, pas kuriuos liko praktiškai viskas, išskyrus dabar po Unda Prisca ženklu likusius kvepalus. Pavyzdžiui, ar bus plečiama gemokosmetikos linija, kurią pradėjo juodųjų serbentų pumpurų kremas? Ar išlaikys aukštą kokybės lygį? Tikiuosi, kad vienos partijos ir vienos rūšies dezodoranto bei miros eterinio aliejaus atšaukimas iš rinkos tėra laikini nesklandumai ir viskas bus gerai.

Lietuvos knygynų lentynos 2017 metais pasipildė Guodos Azguridienės knyga Kosmetika. Ką mes darome su ja, o ji su mumis. Verta perskaityti vardan žinojimo, kaip, kas ir kodėl veikia arba kaip tik neveikia.

Pasikeitus savininkams, JAV John Masters Organics į savo neprilygstamus nenuplaunamus kondicionierius plaukams pridėjo silikonų ir iš tikrai natūralios zonos migruoja į pilkąją smegenų plovimo zoną. Gaila. Bet Biotekoje" dar yra senos švarios sudėties John Masters Organics priemonių, jei ką.

Atradimai

Šalis. Pietų Korėja. Tikrai labai nustebino, kad turi ekologiškos kosmetikos prekės ženklą Whamisa ir dar paremtą tokia neįprasta, bet įdomia augalų fermentavimo idėja. Planuoju aprašyti, nes buvo, kas patiko, bet Ecco Verde asortimente neliko, pvz. BB kremo, buvo, kas nelabai lipo.

Veidas. Jurlique. Sveikinu britų natūralios kosmetikos e-shopą Naturisimo, nes tikrai apsimoka jiems tas grožio dėžutes kartas nuo karto pasiūlyti. Geriausias man visų laikų veido losjonas, puikiai atliekantis pigmentinių dėmių balinimo funkciją.

Plaukai. Burt's Bees. Seniai bandytas JAV prekės ženklas, kurį atradau naujai. Prisimenu keistos konsistencijos, be proto riebų ar rankų, ar pėdų balzamą su bananais, kurį teko bandyti. O pasirodo, šis gamintojas turi lengvų, neriebinančių, smagių naudojant priemonių. Išbandžiau drėkinantį plaukų balzamą su baobabais, kuris yra wow!

Rankos. „Odylique atstatantis losjonas probleminei odai. Šie metai man nepaprasti, nes rankos kenčia nuo egzemos ir tik šis losjonas, kuriame nėra jokių aliejų iš riešutų, joms padeda.

Dekoratyvinė kosmetika. Ir čia vėl laurai atitenka Burt's Bees: antakių pieštukui ir šešėlių trio Nudes. Antakių pieštukas yra puikios spalvos, integruotas šepetėlis puikiai išsklaido spalvą. Na, o šešėliai mano širdį laimėjo pačia šviesiausia lengvai perlamutrine spalva, kuri iššviesina ir atveria akį - su jais vieninteliais neatrodau apsiverkusi.

Kvepalai. „Scentered kietieji kvepalai „Love“. Nuostabūs viskuo: sausumu tepant (vistik jie sviestų, aliejų ir vaškų pagrindu) ir svarbiausia - kvapu.

Ritualai

Monoi kaukės plaukams. Ne kasdien, bet labai labai dažnai. Ne tik kiekviena blondinė, bet ir bet kuris plaukų apskritai nedažantis žmogus turėtų tai praktikuoti. Ir būtent monoi, jei kokosų aliejus nelabai patinka ar pernelyg riebina, kaip mano atveju.

Sausas veido masažas šepetėliu. Kai neaišku, ko reikia, tai visada geras pasirinkimas: suaktyvėja kraujotaka, nuteka limfa, veido oda pasitempia.

Profesionalūs veido ir kūno masažai. Must reikalas, neįsivaizduoju gyvenimo be jų ir jau užsirašiau beveik visiems metams į priekį.

Kas laukia eilėje -2018-iesiems?

Daug labai įdomių dalykų ir net laukti ilgai nereikės, nes kai kas jau rikiuojasi mano vonios spintelėje. Tai ir natūralūs įdegio losjonas iš Australijos bei įdegį ilgesnį išlaikantis losjonas. Kanados gamybos antakių serumas (stogą raunančio kvapo). Rožių kvapo dvifazis kūną vėsinantis purškiklis. Latviškas BB kremas iš „Drogo“ ir taip toliau, ir panašiai.

Kas nesikeis, tai mano kosmetinė meilė „Tata Harper“, kaip tik laukiu naujo siuntinio.

Nesikeis ir tai, kad tinklaraštis toliau išliks visiškai nekomercinis laisvalaikio projektas. Tačiau tikiuosi, kad prie jo prisėsti galėsiu dažniau.

Gražių, šviesių, įkvepiančiomis idėjomis žaižaruojančių 2018-ųjų!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)