, ,

3 priežastys, kodėl dažytos blondinės kosmetikos arsenale būtinas kokosų aliejus

12:36


Kokosų aliejus yra plaukų priežiūros klasika. Kaip bebūtų paradoksalu, juo pirmiausiai turėtų susidomėti dažytos blondinės - ta kirpyklų klienčių dalis, kuri savo plaukus balina ir tuo labiausiai juos pažeidžia.

Pasipūtę, pasišiaušę, išsausėję ir lūžinėjantys plaukai. Tai lemia cheminių dažų poveikis, karštas tiesinimas, garbanojimas ar greitas džiovinimas smarkia karšto oro srove, taip pat įvairios kitos priežastys. Galima ginčytis, kas yra tikroji žmogaus vizitinė kortelė: akys, veidas, panagės ar batai, tačiau vien plaukų priemonių pasaulinį segmentą 2015 metais rinkos tyrimų bendrovė "Transparency Market Reseach" įvertino 81,3 mlrd. JAV dolerių ir prognozuoja, kad iki 2024 metų jis išaugs net iki 105,3 mlrd. JAV dolerių.

Akivaizdu, kad plaukų priežiūra mums yra svarbi. Ne ką mažiau svarbu, ar tai, ką naudojame yra efektyvu ir ar pasiekiame rezultatą.

Žinoma, kokosų aliejus tinka visokiems plaukams, taip pat ir nedažomiems. Tačiau blondinės yra tinkamas pavyzdys dėl trijų priežasčių:

  1. Plaukus labiausiai nualina peroksidas, todėl blondinami plaukai per dažymus nukenčia sunkiausiai,
  2. Dažytų plaukų porėtumas labai padidėja, jie tampa šiurkštūs, mažiau atsparūs aplinkos poveikiui,
  3. Pakartotiniai dažymai toliau smarkiai alina plauką.

2003 metais mokslininkai Rele ir Mohile paskelbė klasika tapusio, iki šių dienų moksliniuose darbuose, žiniasklaidos priemonėse bei tinklaraščiuose cituojamo tyrimo rezultus. Tyrimo objektu jie pasirinko plaukų priežiūrai dažniausiai naudojamus sintetinį mineralinį, saulėgrąžų bei kokosų aliejus.

Paaiškėjo, kad kokosų aliejus išsiskyrė unikaliu veikimu. Priešingai nei mineralinis aliejus ar saulėgrąžų aliejus, kurie ant plauko paviršiaus suformuoja ploną išorinę plėvelę, kokosų aliejus dėl mažos molekulinės masės vienintelis įsiskverbia į plauką ir veikia iš vidaus suminkštindamas bei atstatydamas gražiam, sveikam plaukui būdingą hidrofobiškumą, arba vandenį atstumiančio paviršiaus efektą. Taip pat kokosų aliejus vienintelis iš tyrinėtų aliejų sumažina plaukų baltymų praradimą.

Plaukų dažymas yra nepigus malonumas, o tinkama plaukų priežiūra gali išlaikyti norimą rezultatą ir maksimaliai padėti plaukui. Pigaus įvaizdžio auka galima tapti visai to nenorint, jei plaukai praranda spalvą blukdami ar įgauna nepageidaujamą atspalvį, pvz. geltoną. Kodėl taip atsitinka ir kaip to išvengti?

Dažymo pažeisti, porėtumo įgavę plaukai tampa dar labiau alinami šampūnų su sulfatais, kieto vandens. Būtent kasdienės higienos priemonės prasiskverbia į pažeistą plauką, blukina arba modifikuoja jam suteiktą spalvą.

Galima galvoti apie įvairius tausojimo variantus, bet paprasčiausias - kokosų aliejus. Jis įsigeria, užpildo bei apsaugo plauką. Kokosų aliejus efektyvus naudojant prieš plaukų plovimą, reguliariai tepant juo plaukus ir laikant kaip kaukę, pamaitinant plaukus po plovimo. Kai kurie specialistai rekomenduoja kokosų aliejų kaip kaukę reguliariai naudoti likus maždaug dviem mėnesiams iki numatomo plaukų dažymo, kad jie taptų sveikesni, atsparesni ir mažiau paveikūs cheminiam poveikiui.

Cheminis dažymas nėra šio tinklaraščio tema, tačiau norisi sugriauti mitą, kad tik sintetiniai gaminiai geba padėti net ir tokiose situacijose.

Jei bus įdomu, kitą kartą pakalbėsime apie tai, kodėl blakstienos lūžta būtent naktį :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)