, , , , ,

„Nuxe“ sausas auksinis aliejus odai ir plaukams

20:06


Prancūziškas „Nuxe“ spindintis aliejus iš galvos neišėjo mažiausiai metus, o gal ir ilgiau. Man taip patiko jo išvaizda ir pakuotė, kad matydavau jį visur - elektroninėse parduotuvėse, šiaip parduotuvėse, duty free parduotuvėse tarp skrydžių. Ir tiek laiko, kol apie jį galvojau, tiek su savimi kovojau. Bet šiemet palūžau ir galiausiai nusipirkau :)

Stereotipai nėra pagirtinas dalykas, bet kalbant apie prancūzišką kosmetiką man paprastai pasiteisina du stereotipiniai aspektai - bus kvapni ir bus maksimaliai patogi naudoti, t.y. nelimpanti, netekanti, atliekanti savo tiesioginę funkciją. Gilesni dalykai, tokie kaip patinka ar nepatinka, sudėtys ir jų kokybė - pagal norus ir prioritetus, kiekvienas renkamės pagal save.

Kažkada „Natūraliame ID“ kalbėta apie sausuosius aliejus. Tai gali būti aliejus arba jų mišinys, puikiai susigeriantis ir nepaliekantis riebumo. Gaminant aliejus odai neretai tokie mišiniai yra „palengvinami“ dar ir kondicionuojančiomis medžiagomis, kad galutinis produktas atitiktų duodamą pažadą.

Tą patį padarė ir „Nuxe“, savo kūrinį pavadinęs stebuklingu, prancūziškai prodigieuse. Aliejaus sudėtyje, be įvairių kondicionuojančių medžiagų, yra makadamijų, saldžiųjų migdolų, lazdyno riešutų, aliejinės kamelijos, japoninės kamelijos, argano, agurklės ir saulėgrąžų aliejai, pomidorų ekstraktas. Tikrai įspūdinga.

Aukštai ingredientų sąraše įsiterpia spindinti mica bei kvapiklis, suteikiantis aliejui ryškų kvapą. Kokį - negaliu pasakyti, nes gamtoje tokio nėra: salstelėjęs ir turintis vos sunkumo, klampumo. Gerai, kad jis pakankamai greitai nusikvepia, bet ir tiek tų priekabių :)

Aliejų mišinys buteliuke atrodo toks skystas, kaip vanduo. Prieš naudojant buteliuką reikia suplakti, kad tolygiai pasiskirstytų spindinčios dalelės. Sakyčiau, kad jų ir aliejaus santykis paskaičiuotas vartotojai, kuriai nėra arti širdies kalėdinės eglutės žaižaravimas, bet kartu ji nori pagyvinti odos ar plaukų vaizdą ir tikrai neatrodys neskoningai.

Kažkaip neįsidrasinu naudoti stebuklingąjį aliejų ant odos, ypač veido, nes man atrodo, kad įgimtas odos blyškumas lemia ypatingai didelį kontrastą su ryškesnėmis dekoratyvinėmis priemonėmis, užtat mielai naudoju plaukams, ko nesitikėjau pati iš savęs. Jis nesuriebina, neapsunkina plauko, bet sunkiai įmatomu blizgesiu paryškina juos ir lengvai pamaitina, o tai ypač patinka galiukams.

Kas gali būti geriau už išsipildžiusią svajonę?

„Nuxe Huile Prodigieuse Or“ sudėtis, INCI: Coco-Caprylate/Caprate, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Dicaprylyl Ether, Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Mica, Camellia Oleifera Seed Oil, Parfum/Fragrance, Silica, Camellia Japonica Seed Oil, Tocopherol, CI 77891/Titanium Dioxide, Argania Spinosa Kernel Oil, Borago Officinalis Seed Oil, CI 77491/Iron Oxides, Tocopheryl Acetate, Heliathus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ascorbic Acid, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol, Benzyl Alcohol.

„Nuxe“ spindintį aliejų pirkau duty free parduotuvėje ir tikrai neišsaugojau čekio. Remiantis gamintojo puslapiu, šis aliejus kainuoja 23,90 euro/50 ml.

Dar yra pigaus Prancūzijos eko gamintojo „Avril“ nupapūgintas spindinčio aliejaus variantas, kuriame yra vos du aliejai ir taip pat neaiškios kilmės kvapiklis. O galėjo sukurti, pavyzdžiui, sidabrinį ar vienaragio aliejų :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)