, , ,

Ekologiška korėjietiška kosmetika? Taip!

15:36


Amerika mėgsta „pagaminta Europoje“, Europa - Amerikoje, o korėjietiškos kosmetikos banga visuose žemynuose nenuslūgsta jau keletą metų. Bet jei sintetiniu turiniu užpildyti plastmasiniai obuoliai, paršeliai ar kiaušiniai sukuria plačias pasirinkimo galimybes vienai publikos daliai, tai ir kita jau nebėra nuskriausta - į Europą atkeliavo korėjietiška ekologiška kosmetika „Whamisa“. Ir ne, tai ne Azijai dažnai būdinga lolitiška kultūra. „Whamisa“ yra stilius, glamūras ir efektyvumas.

Paprastai prekės ženklą vertinti norisi ilgiau su juo pabuvus, panešiojus, bet šįkart laužau taisyklę dėl paprastos priežasties. Mane pribloškė, ką „Whamisa“ gali padaryti per 10 minučių. Bam - nuosavas veidas veidrodyje, po 10 min. bam - vėl tavo, bet jau kitas!

Fermentacijos magija

„Whamisa“ gamina kosmetikos priemones, kuriose gausu fermentacijos procesą praėjusių gėlių, vaisių ir sėklų - tai yra unikalu. Nesu mačiusi ar girdėjusi, kad dar bent vienas eko kosmetikos gamintojas naudotų tokį metodą.

Pietų Korėjos gamintoja teigia, kad metų metus tyrė, ieškojo ir atidirbo metodiką, pagal kurią laktobakterijų pagalba fermentuoja augalines medžiagas ir paverčia jas odai kur kas naudingesnėmis ir kur kas geriau (dėl mažesnio dydžio) pasisavinamomis medžiagomis. Paprasčiau tariant, laktobakterijos suskaido baltymus ir cukrus bei paverčia juos pieno rūgštimi, o terpė tampa lengvai rūgštinė, palanki odai, gleivinėms ir nepatogi kenksmingoms bakterijoms.

Po fermentacijos amino rūgščių ir peptidų turtingos medžiagos tampa tikromis antioksidantų saugyklomis, kurios tiesiog stebuklingai veikia odą. Tai kaip probiotikai virškinimui, tik išorinio naudojimo ir išorinio poveikio.

Jei užsuksite į azijietišką ar rytietišką restoraną, ryžkitės paragauti kimči (kimchi), arba fermentuotų kininių kopūstų. Taip, tai ryšku ir labai aštru, taip pat labai sveika ir naudinga organizmui, nes fermentuotos daržovės pasižymi virškinimo sistemai naudingų probiotikų gausa. Manoma, kad fermentuotos daržovės yra viena iš Azijos gyventojų sveikatos ir grožio paslapčių. Beje, kimči galima pasigaminti namuose, nes visi produktai yra prieinami bet kurioje didesnėje maisto prekių parduotuvėje.

Gaivinantis gėlių tonikas

Pažintį su „Whamisa“ pradėjau nuo gaivinančio gėlių toniko „Organic Flowers Toner Refresh“. Rinkausi mini 20 ml pakuotę pabandymui ir vertinimui, ką šis brendas gali. Jo pavadinime žodis gėlės yra dėl dviejų priežasčių: sudėtyje tikrai daug gėlių ir kvepia jis gėliškai. Ne veltui pradžioje paminėjau stilių: labai gerai subalansuotas, nepigus ir nesaldus gėlių kvapas be sintetinio palaikymo. Nusikvepia per keletą minučių, bet jausmas jį uodžiant - fantastiškas!

Glamūras slypi įpakavime. Skaidrus buteliukas su hieroglifais. Nerealu! Jokių paršelių ir pandų, tiesiog grakštus indas, puošiantis lentyną.

Kalbant apie sudėtis, „Whamisa“ pasižymi ir tuo, kad jos kosmetikoje nėra gryno vandens, o tai reiškia, kad kiekvienas lašelis priemonės yra maksimaliai vertingas ir apgalvotas.

Praktiškai kiekvieną toniką, losjoną ir visa kita pradeda alavijo ekstraktas. Tačiau „Whamisa“ naudoja ne mums įprastą tikrąjį, o dėmėtąjį alaviją, kuris dar vadinamas zebriniu alaviju. Tai yra Pietų Afrikos augalas, panašus į sukulentą. Praskiestos jo sutys naudojamos vietoje akių lašų, nuo pilvo ar sąnarių skausmo. Neteko šios alavijo atmainos matyti kosmetikoje, bet augalo savybės mane įtikino.

Dėmėtojo alavijo ekstraktas sudaro toniko pagrindą, jo dėka išvengiama vandens. Tokį pat vaidmenį atlieka ir chrizantemų esktraktas, kuris veikia antibakteriškai, prieš grybelius, prieš uždegimus.

Tonike yra trys laktobakterijų fermentacijos produktai: chrizantemų žiedai (Lactobacillus/Chrysanthemum sinense Flower ferment Filtrate), lotoso žiedai (Lactobacillus/Nelumbo Nucifera Flower Ferment Filtrate) ir kiaulpienių šakniastiebių filtratai. Be to, sudėtį taip pat puošia odos drėgmės šaltinis - fermentuotų Galactomyces grybų filtratas, jame yra citrusų ekstraktų iš vaisių, kokių Lietuvoje tikriausiai net nesame matę - pavyzdžiui, labiau į netaisyklingos formos citrinas nei į mandarinus panašių kvapiųjų mandarinų.

Tonike įvairiomis formomis panaudota berods 17-a augalų, tarp kurių agurkai, bijūnai, azijinė centelė, mano labai vertinamas saldymedis ir kiti. Iš eterinių aliejų - rožmedis, bergamotės ir laimas.

Pasak gamintojo, fermentacija leidžia alergizuojančius baltymus suskaidyti ir paversti alergijos nekeliančiomis substancijomis. Nerealu!

Medžiagų gausa ir kokybė, turiu galvoje fermentaciją ir jos naudą, man „Whamisa“ daro panašią į amerikiečių „Tata Harper“, kur kiekvienas produktas praktiškai kaip serumas. Elyte, tikrai žinau, kad nepagirtumėt už nuėjimą sunkiosios artilerijos keliu, bet nieko negaliu sau padaryti :)

Efektas

„Whamisa“ ypatingai pabrėžia savo kosmetikos drėkinimo efektą. Bevardindama toniko ingredientus susigriebiau, kad, pvz., tonike nėra hialurono rūgšties, kas būtų logiška, kalbant apie drėkinimą. Tačiau nėra ir čia jos visai nereikia. Neįprastas, unikalus ir mums egzotiškas kosmetikos gamybos kelias duoda wow efektą ir taip.

Dabar tai, kad privertė pulti rašyti apie toniką. Bandžiau jį vakare ir įsivaizdavimo, ką gali padaryti korėjietiška kosmetikos priemonė, nes ji man tokia pirma. Bet jei visas pasaulis dėl to pametęs galvą, tai ir aš norėčiau pamatyti/pajusti/išgyventi šio pamišimo priežastį.

Toniką naudojau kaip serumą, tai yra išsipyliau į delną mažą kiekį ir įmasažavau į odą, nes pilna to žodžio prasme buvo gaila į vatą supilti šitiek gėrio. Ir nuėjau sumesti drabužių į skalbyklę, kas su visais pašaliniais veiksmais neturėjo užtrukti ilgiau nei 10 min. Vėl žiūrėdama veidrodį negalėjau patikėti: oda tiesiog švietė subtiliu, perlišku švytėjimu. Nurimusi, atsigavusi, švelni, minkšta ir matinė. Jei šitai padaro tonikas, tai tiesiog nesveikai smalsu, ką gali jų kremai? Serumų jų asortimente nematau, bet visai galvoju apie kremą.

Tiesa, šis gaivinantis tonikas yra skirtas riebiai/mišriai odai ir jo sudėtyje yra ekologiško alkoholio, kuris gaivina, lygina odą ir sutraukia poras. Apie alkoholį ir nepagrįstą jo baimę esu rašiusi, bet kas vistiek jo bijo, atkreipiu dėmesį, kad tonike jo yra labai mažai ir visiškai nesijaučia, nes jis yra beveik pačiame gale. Be to, būtų nelogiška, nepagrįsta ir smarkiai keista, jei žinant azijiečių meilę baltai odai ir jaunystei, jų vietiniai gamintojai staiga imtų siūlyti rinkai sendinančią, pigmentaciją didinančią, odą sausinančią ir varginančią kosmetiką.

97,96% sudedamųjų toniko dalių yra ekologiškos. Tonikas sertifikuotas BDIH-Cosmos Organic sertifikatu.

Antras eilėje - „Whamisa“ BB kremas. Dabar iš jo tikiuosi tikrai daug. O toniką giriu ir užmerktomis akimis rekomenduoju!

„Whamisa Organic Flowers Toner Refresh“ toniko sudėtis, INCI: Aloe Maculata Leaf Extract*, Chrysanthemum Morifolium Flower Extract*, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Lactobacillus/Chrysanthemum sinense Flower ferment Filtrate*, Lactobacillus/Nelumbo Nucifera Flower Ferment Filtrate*, Lactobacillus/Taraxacum Officinale (Dandelion), Rhizome/ Root Ferment Filtrate*, Galactomyces Ferment Filtrate, Houttuynia Cordata Extract*, Citrus Junos Fruit Extract*, Centella Asiatica Extract*,  Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Alcohol*, Scutellaria Baicalensis Root Extract**, Paeonia Suffruticosa Root Extract**,Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract**, Xanthan Gum, Citric Acid, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Fragrance, d-Limonene, Linalol
*certified organic, **natural preservative.

Pirktas Austrijos www.ecco-verde.com, jo kaina 6,99 euro/20 ml ir 38,99 euro/120 ml.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. tikrai taip, aš jai irgi sakau taip. jų sudėtis tikrai turi kažko stebuklingo, dabar pas mane pagrindą sudaro Cosrx kosmetika,jei nebandėt - rekomendacijos..

    AtsakytiPanaikinti