, , , ,

Bacho žiedų terapija: kvepalai

13:45


Edvardo Bacho žiedų terapija „Les Fleurs de Bach“ apima iš augalų žiedų išgautų esencijų naudojimą sveikatingumo tikslais. Tai holistinis požiūris į susirgimus, neapsiribojant tik fizinio kūno gydymu, bet ir gilesniu balansavimu. Prieš imdamasi Bacho žiedų temos perskaičiau nemažai, tačiau jei norėsit - patys nuspręsit, ar tikėti ir ar priimti teiginius apie esencijoje sukoncentruotą augalo energetiką ir panašius dalykus. Man labiausiai patiko ir įtikino požiūris, kad tai labiausiai panašu į homeopatiją, tačiau pasirinkta labai konkreti - žiedų - grupė.

Edvardas Bachas buvo britų gydytojas, turėjo klasikinį medicininį išsilavinimą, tačiau kartu domėjosi ir alternatyvomis: ajurveda, homeopatija. Sunkiai susirgęs pats, jis sukūrė 38 žiedų esencijų terapiją. Dabartiniu metu sutiktume dar daugiau žmonių, kuriuos jų ar artimųjų ligos pastūmėjo ieškoti atsakymų gamtoje, o paieškos baigėsi sveikatinančių ar gražinančių priemonių sukūrimu bei prekyba.

Susipažinimui su Bacho terapija pasirinkau tualetinio vandens formą. Du mažus testerinius buteliukus su kvapiųjų medžiagų kombinacijomis. Aromaterapinis poveikis, dėkui 
„Kvapų namų“ lektorėms, man bent jau yra aiškus, pradedant nosies gleivinės epiteliu, baigiant smegenimis. Testerius pirkau, kad laukiamas ir juntamas poveikis būtų tikrai kitoks „Presence (liet. dabartis) ir „Vivacite“ (liet. gyvybingumas).

Susitaikymas su dabartimi

Buvimas esamame momente ne visuomet yra džiuginantis ir smagus dėl įvairių priežasčių. Praeitį esame linkę romantizuoti. Be to, kad ir kas ten yra nutikę nemalonaus ar skaudaus, tai jau pasibaigęs etapas. Tuo tarpu ateitį siejame su viltimis ir išsipildysiančiomis svajonėmis. Na o dabartis atsiima už viską: blogą nuotaiką, įtampą, būtinybę atlikti pareigas, skausmą. Sąrašą galima tęsti ir tęsti, tiek jau to.

Kadangi ir pati esu linkusi bent jau mintimis išskristi toliau, dabarties aromaterapinė kompozicija man atrodė visai įdomus ir truputį ironiškas pasirinkimas.

Dabarties tualetinį vandenį sudaro:
Ąžuolas: skatina paleisti.
Sausmedis: leidžia gyventi dabartyje.
Raganė:  padeda stovėti ant žemės.
Laukinė rožė: skatina diaugsmą ir motyvaciją.
Pušis: leidžia susigrąžinti savigarbą, mažinti kaltę.
Obelis: skirta susitaikyti su savimi.
Verbena: atneša nusiraminimą ir taikingumą.

Iš paprasto vartotojų pozicijų vertindama kvapą aiškiai nejaučiu nė vienos sudedamosios dalies. Tualetinis vanduo kvepia gaiviai, tačiau turi ir vos įžeminančio klampumo, kuris mane ilgai baidė nuo buteliuko. Tačiau porą kartų pabandžiusi įsidrąsinau ir ėmiau naudoti gana dažnai, kai reikia susikaupti ir nusiraminti. Negaliu pasayti, kad veikia kaip raminamieji, bet neįprastas įžeminantis tualetinio vandens kvapas dažniau sugrąžina mane į realybę, nei grįžčiau į ją pati savo noru.

„Les Fleurs de Bach“ tualetinio vandens „Presence sudėtis INCIalcohol, parfum, aqua (water), pinus sylvestris (pine) flower extract, malus sylvestris (crab apple) flower extract, quercus robur (oak) flower extract, rosa canina (wild rose) flower extract, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, verbena officinalis (vervain) flower extract, clematis vitalba (clematis) flower extract, limonene, linalol, lyral, geraniol, hydroxycitronnellal, coumarin, isoeugenol, citral.


Skraidinantis gyvybingumas

Antrasis buteliukas kaip tik turi sutekti energijos, polėkio, gyvybingumo, kūrybiškumo. Ir, aiškus daiktas, patinka kur kas labiau.

Gyvybingumo kompozicija:
Dygliakrūmis: suteikia dinamiškumo ir energijos.
Skėtinė širdažolė: stiprina charakterį ir pozityvumą.
Skroblas: suteikia gyvybingumo.
Baltasis kaštonas: proto aiškumas.
Maumedis: pasitikėjimas.
Garstyčios: padeda patirti laimę ir džiaugsmą.
Alyvmedis: atsinaujinimas ir atgimimas.

Vėl gi, sunku pasakyti, kiek nuotaiką pakylėja ši kvapioji kompozicija, o kiek lemia objektyvios aplinkybės ir veiksniai.

„Les Fleurs de Bach“ tualetinio vandens „Vivacite sudėtis INCI: alcohol, parfum, aqua (water), Centaurium erythrea, Ulex europaeus, Olea europea, Carpinus betulus, Aesculus hippocastanum, Larix decidua, Sinapis arvensis,  limonene, linalol, lillial, Oakmoss extract, Tree moss extract.

Apie abu tualetinius vandenis galiu pasakyti viena - nė vienas jų negalėtų būti supainiotas ar priskirtas gydomiesiems mišiniams ar vaistams, nes atrodo ir kvepia kaip įprasti tualetiniai vandenys. Kvėpinant plaukus, išsilaiko apie pusdienį.

Abu testerius pirkau Didžiosios Britanijos parduotuvėje http://beautifullyorganic.co.uk. Kaip žinia, kvepalų už šalies ribų neleidžia siųsti teisės aktai, todėl ieškojau pagalbos. Testeriai kainavo po 1,43 svaro/ . Dabar čia belikęs tik „Vivacitetesteris, o jo kaina pakilusi iki 1,5 svaro.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)