, , , ,

Puikiausia apsauga nuo saulės: skėtis

11:09


Pajūrio kultūra kartu su dideliais skėčiais nuo saulės pagaliau atkeliavo ir iki miesto. Vos prieš kelis metus, piktai saulėtą dieną eidama į Kalvarijų turgų su virš galvos išskleistu skėčiu dar išklausiau pagyvenusio „džentelmeno“ ironiją savo adresu. Atseit panele, jums gal kažkaip kitaip atrodo, bet dabar ne lietus lyja, o saulė šviečia! O dabar prašau, niekas nebadys pirštais, nes Vilniuje nebėra retenybė sutikti taip nuo saulės besisaugančius žmones. Daugiau nuostabos sukeltų gatvėmis slampinėjantis dramblys.

Gali būti įvairių priežasčių išsiskleisti skėtį:
1. Neturite skrybėlės arba kepurės,
2. Nenorite dėvėti galvos apdangalo, nes susigadins šukuosena ( :D),
3. Dėvite galvos apdangalą, bet jis neapsaugo saulės svilinimo kaklo ir pečių,
4. Tiesiog norite išsiskirti iš kitų ( :D).

Man skėtis yra kur kas universalesnis dalykas, negu skrybėlė. Kokius 95 proc. laiko jį nešiojuosi rankinėje ir be problemų galiu pritaikyti tiek lietui, tiek saulei. Skrybėlės taip nepasinešiosi. Karštoms dienoms tinkamą plačių kraštų skrybėlę esu parsivežusi iš kelionių, bet užteko ją sulankstyti, taupant vietą lagamine, ir į pradinę formą gražiai nebeatsilanksto.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras pranešė, kad, cituoju:


  • Einant į lauką, užsidėti galvos apdangalą arba vietoj galvos apdangalo naudoti skėtį. Taip pat lauke dėvėti saulės akinius su UVA ir UVB filtru.
Pasiskaitykite, vertingi patarimai. Ir ketvirtadienį, kai prognozuojamas 30 laipsnių karštis, neužmirškite skėčio!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)