, , ,

Lietuviškos ekologiškos sriubos skubantiems

22:21


Neparodysiu šįkart stebuklo, kokį gali sukurti tik išskirtines retas žaliavas ar ypatingą gamybos procesą atradęs gamintojas. Bet kartais stebuklu gali tapti toks paprastas dalykas kaip sriuba, kuriai nereikia pjaustyti daržovių, kepti-virti, trinti. Sandėris čia paprastas - mainais į savo laiką, ramią sąžinę ir skrandžio sotumą galime nusipirkti pakelį sriubos, kurią galima valgyti tiek šaltą (kiek gali būti šalta sriuba nuo lentynos), tiek lengvai pašildytą.

Kaip prieš porą metų rašiau apie tai, kad Lietuvoje kuriasi milžiniškas ekologiškas ūkis, neabejojau, kad tuometinė „Agrowill Group“, dabartinė „Auga Group“ augs, kurs ir mus nustebins. Taip ir atsitiko. Pirmiausiai prekybos centruose atsirado ekologiškų burokėlių, bulvių ir morkų (jos net saldžios), o dabar ir sriubos.

Meniu: burokėlių sriuba, trinta morkų sriuba su kokosų pienu, trinta pievagrybių sriuba, daržovių sriuba Minestronė, trinta pomidorų sriuba. Nuorodose rasite ir sudėtis. Aš ragavau ir nuotraukoje viršuje matote morkų ir burokėlių sriubas.

Pliusai:

  • Švarios ekologiškos daržovės,
  • Nenaudota mėsa, todėl tinka vegetarams,
  • Subalansuotas, tikras, pilnas skonis,
  • Pasirinkimas iš penkių,
  • Nekaloringos,
  • Nesukčiauta su kokybe.
Kalbant apie morkų sriubą, morkų ir kokosų pieno derinys yra puikus. Tik kai verdu tokią pati, dedu čili, kad atsvertų natūralų saldumą. „Auga Group“ čili nenaudojo, bet nepaisant to irgi neina pasakyti, kad jų sriuba be charakterio: ryški, tiršta, skani.

Burokėlių sriuboje burokėliai, morkos ir bulvės nepervirti, nesutežę, sriuboje jaučiasi švelni rūgštelė ir pomidorinė užuomina. Patikrinau sudėtį - ir tikrai, yra pomidorų pastos. Aš irgi į barščius būtinai įdedu 2-3 šaukštus pomidorų padažo, kad skonis būtų ryškus, todėl abiejų sriubų deriniai man kėlė asociacijas su namais, tarsi pati būčiau prie jų pridėjusi ranką.

Prieš valgant sriubas pašildžiau ant lengvos ugnies, bet ir nešildytos būtų skanios.

„Auga Group“ sriubos „Biosaloje“ kainuoja po 1,79 euro/400 g.

Pabaigai - juokinga situacija. Sriubos pirktos per Kultūros naktį, Vokiečių gatvės „Biosaloje“ ir mažiausiai tikintis, kad reikės eiti patikrą. Supratau, kad gali būti nekas, kai Prezidentūros kiemelyje pamačiau ir metalo detektorius, ir apsauginius, ir iš kažkieno jau atimtą vandenį. Bet neliko nieko kito, kaip tik užduoti, matyt, vieną keisčiausių vakaro klausimų: Ar su sriubomis praleisite? Patikrino ir praleido. Paaiškėjo, kad ir apsaugos pareigūnas šias sriubas žino ir mėgsta :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)