, , ,

Natūralus „Sante“ blakstienas stiprinantis serumas

09:34


Laikas kritikuoti ir laikas rekomenduoti. Šiandien plečiu antrąją sakinio dalį ir vertinu natūralų „Sante“ blakstienų stiprinimo serumą. Pagal tai, apie ką kalbama ir iš ko dažniausiai renkamasi, gali susidaryti įspūdis, kad rinka užversta hormoniniais blakstienų serumais, kas šiaip yra tiesa. Tačiau jeigu norisi kažko saugesnio, natūralaus - asortimentas nėra labai platus. Pamačiusi „Sante“ serumą žinojau, kad norėsiu jį išbandyti nepuoselėdama nerealių lūkesčių, kad po dviejų savaičių sintetiniai a la nėštumo hormonai išsprogdins blakstienas iki debesų.

Taip jau yra, kad tos kūno vietos, kurios laikomos grožio ambasadoriais, paprastai nukankinamos labiausiai. Blakstienos ištisomis dienomis dūsta nuklotos keliais tušo sluoksniais, plaukus pučiame, standiname, statome ar veliame, nagus - lakuojame, arba dar blogiau - priklijuojame dirbtinius, gadindamos savus. Visi mūsų veiksmai ir apsisprendimai turi pasekmes, kurias taisome įvairiomis reanimuojančiomis priemonėmis, serumais, kaukėmis.

Pradėjusi nuolat naudoti tik iš aliejų ir vaškų pagamintą „Ere Perez“ blakstienų tušą, blakstienų per dieną, kaip man atrodo, smarkiai nenuvarginu, bet kartu nenoriu nedaryti nieko, kad jos būtų storesnės, stipresnės ir galbūt šiek tiek ilgesnės, nes serumas skirti tik tepti blakstienų šaknis.

„Sante“ išskiria tris esminius ingredientus, kurie serume skirti blakstienoms stiprinti: beržo lapų ekstraktą, beržo sulą ir kekinės juodžolės, dar vadinamos juodąja blakėžude, šaknų ekstraktą.

Beržo ištraukos, ekstraktai yra plačiai žinomi dėl plaukus (kartu ir blakstienas) tonizuojančių, antioksidacinių bei kondicionuojančių savybių. Tai įvairių sveikatinančių medžiagų, vitaminų ir cukrų gamtinis rinkinys.

Kekinė juodžolė, veikianti kaip tonizatorius bei antioksidantas, kai kurių mokslininkų rekomenduojama nuplikimui gydyti. Vadinasi, pagal nutylėjimą turėtų paskatinti ir blakstienų augimą.

Hormonų klausimas

Net ir kalbant apie natūralų, augalinį ir nehormoninį „Sante“ blakstienų stiprinimo serumą, kalbos apie hormonus neišvengsime. Kekinė juodžolė dažnai minima tarp augalinių preparatų, skirtų hormonų lygiui balansuoti.

Kekinė juodžolė laikoma moteriško hormono estrogeno aktyvintoja. Su amžiumi estrogeno kiekis organizme mažėja, oda vysta, plaukai silpsta. Manoma, kad kekinės juožolės preparatai padeda balansuoti hormonų kiekį, lengvina menopauzės simptomus ir stimuliuoja estrogeno gamybą.

Žinau, ką galite pagalvoti - ir vėl tas pats, tik forma kita. Bet aš nesijaučiu „išsidūrusi“ ar rekomenduodama tą patį, ką ne taip seniai kritikavau: vadinamųjų fitoestrogenų yra šermukšniuose, šalavijuose, galų gale - sojoje.

Patys nelabai žinodami ir nelabai gilindamiesi kasdien vartojame daugybę augalinių medžiagų įvairiomis formomis, kurios papildo mūsų organizmą vitaminais, mineralais ir biologiškai aktyviomis medžiagomis. Nematau skirtumo tarp šio serumo ir, pavyzdžiui, „Alterra“ ar kitų nebrangių kremų veidui ar kondicionierių plaukams, kur ir dėl savybių, ir dėl ekonominio aspekto dažnai naudojamas sojų aliejus.

Tai, kad kekinės juodžolės šaknų ekstraktas yra sudėties pabaigoje ir kad tai yra švelnaus poveikio augalinė priemonė įrodo ir tai, kad mano blakstienos nei nerealiai sutankėjo, nei pusmetriu pailgėjo.

Serumo naudojimas



„Sante“ blakstienų serumą reikia tepti palei blakstienų augimo liniją ant viršutinio bei apatinio voko. Tepu jį vakarais, jis greitai susigeria ir per naktį gali daryti visus gerus darbus.

Gamintojas nurodo, kad serumą galima naudoti vieną arba du kartus per dieną. Tačiau rytais man jis nepasiteisino, nes nespėja tinkamai išdžiūti ir noras uždažyti voką šešėliais paprastai baigiasi šlapesnio ruožo išsiryškinimu šalia blakstienų.

Labai smagi siaura pati serumo tepimo plunksnelė. Iš tikrųjų neturiu daug tokių specifinių kosmetinių žaisliukų, todėl naudoti tokį yra ypač smagu.

Norisi parašyti didelį pliusą gamintojams, kad serumas yra nelipnus ir nesivelia. Tiesa, naudojimo pradžioje jautrios akys mirksėdavo, bet po kelių kartų šis pojūtis dingo.

Poveikis

Nenoriu skatinti nepagrįsto įsivaizdavimo, kad serumas plakstienas padarys hipnotizuojančio grožio, kaip žada gamintojas. Nepadarys, nes jo sudėtyje nėra sintetinės hormoninės bombos. Bet sustiprinti, pastorinti ir, sveiko proto ribose, šiek tiek pailginti - gali.

Naudoju ir matau, kad blakstienos pagražėjo, pailgėjo ir sustiprėjo - toks ir buvo mano tikslas. Smagus serumo tepimo procesas ir patinka, kad jis yra lengvas, nelipnus.

„Sante Lash Extension“ serumo sudėtis, INCI: Aqua (Water), Betaine, Glycerin, Sorbitol, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Betula Alba Leaf Extract, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Alcohol, Sodium Anisate, Arginine, Euphrasia Officinalis Leaf Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract, Lactic Acid, Sodium Lactate, Cimicifuga Racemosa Root Extract, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils).

Serumo kaina www.violey.com yra 13,49 euro/4 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)