, ,

Makiažo technika: keptas veidas

10:10


Keptos (baking) pudros ar šešėliai jau kadais karaliauja kosmetinėse, tačiau nauja tendencija tapo ne atskiros dekoratyvinės kosmetikos priemonės, o pati technika, kuri angliškai taip pat vadinama baking, arba kepta. Paprasčiausiai kalbant, tai kaip nubarstymas miltais ir jų nupūtimas, tik sudėtingiau :)

Kepto veido techniką naudoja ir žvaigždės, ir realios moterys, bent jau taip skelbiama internete. Mano akys užkliuvo dėl to, kad keptam veidui būtinai reikia birių priemonių, o jų tarp natūralios kosmetikos gamintojų tiesiog apstu. Daugiau info susirasti galima ieškant #facebake, #bakemakeup ir panašiai, dar įdedu nuorodą. Nuotraukų, video įrašų ir aprašymų tikrai daug, todėl nesiplėsiu - esmių esmė yra padengti atskiras veido vietas neįprastai storu birios pudros sluoksniu, o po to - atsargiai jį nuimti.

Žingsniai:

  • Tinkamai paruošti odą, svarbiausia - pakankamai sudrėkinti,
  • Padengti sluoksniu ar sluoksniais kreminėmis arba skystomis priemonėmis, nuimant perteklių ir kruopščiai išsklaidant,
  • Puriu šepetėliu padengti odą storu permatomos pudros, highligter'io ar pan. sluoksniu ir palikti 5-10 minučių,
  • Kantriai palaukti, kol kūno šiluma ir drėgmė natūraliai pritrauks priemonę, o likutį tuo pačiu šepetėliu staigiais ir trumpais mostais nuimti.
Logika sako, kad tokiai technikai reikia turėti ir pakankamai laiko, kad būtų galima palaukti kontroliuojant emocijas ir mimiką, nes užsikvatojus pudra gali nubyrėti, ir pakankamai nebrangių pudrų. Na, arba daug pinigų, kad nebūtų gaila bereikalingai uždedamo sluoksnio.

Sakyčiau, pliusas toks, kad pats makiažas arba tiksliau jo vaizdas tampa labiau natūralus, veidas neperkrautas. Iš kitos pusės, niekaip neįsivaizduoju savęs taip negailint pritepant kad ir „Alima Pure“. Per brangu, netaupu, neekonomiška. Bet išskirtiniais atvejais, kas žino, gal ir praverstų kepto veido variantas :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)