, , ,

„Alaffia“ kokosų vandens tonikas veidui

10:24

kokosų vandens tonikas veidui

Kokosų vandens nauda ir poveikis veido odai - įspūdingas. Problema tik tokia, kad jis yra jautrus aplinkos sąlygoms ir greitai genda - atidarytą reikia laikyti šaldytuve. Žmoguje nuolat budi gniaužiamas komforto paieškos genas: www.iherb.com pamačiusi kokosų vandens toniką „Alaffia“ nutariau jį išbandyti ir išvengti žaidimų su šaldytuvu.

Parama Togo žmonėms

„Alaffia“ tikslas - ne vien pelnas iš kosmetikos produktų pardavimo. Kompanijos misija yra pagalba Vakarų Afrikoje esančio Togo žmonėms, o tam skirti projektai finansuojami iš uždirbamo pelno.

Kasmet Vakarų Afrikoje dėl nėštumo ar gimdymo komplikacijų miršta apie 160 tūkst. moterų. „Alaffia“ prisideda prie moterų sveikatos priežiūros Togo kaimiškose vietovėse ir finansavo 3,6 tūkst. kūdikių gimimą. Taip pat įmonė prisideda prie Togo moterų švietimo, informacijos teikimo.

2003 metais „Alaffia“ įsteigė sviestmedžio kooperatyvą ir galėjo parūpinti uniformas, knygas, rašymo reikmenis skurdžiai gyvenančių šeimų vaikams. Kaimiškose vietovėse moksleiviams sunku pasiekti toli esančias mokyklas, todėl kompanija Vašingtono ir Oregono apylinkėse renka padėvėtus dviračius ir dovanoja juos Afrikos moksleiviams.

Be kita ko, „Alaffia“ parūpino daugiau kaip 14 tūkst. akinių silpnaregiams, finansavo daugiau kaip 50 tūkst. medžių atsodinimą.

Tonikas

„Alaffia“ tonikas nėra vien iš kokosų vandens ir konservanto. Be jo greitai užaugtų pelėsis, todėl jis čia neišvengiamas.

Toniko sudėtį pradeda problematiškai odai labai tinkančio indinio 
nimbamedžio (neem'o) vandeninis ekstraktas.

Antrasis -
papajos lapų ekstraktas ir apie jį vertėtų pakalbėti plačiau. Papajos lapuose yra daugiau kaip 50 aktyvių medžiagų, įskaitant junginius, kurie kovoja su pavojingais mikroorganizmais. Esktrakte yra taninų, vitaminų A, B1, C, E, angliavendenių, baltymų, kalcio, fosforo ir geležies.

Kokosų vanduo yra mažas stebuklas odai, apie jį rašiau gana išsamiai. Verta pakartoti, kad kokosų vanduo mažina pigmentines dėmes. Kokosų vandenyje yra penki pagrindiniai elektrolitai: kalis, kalcis, fosforas, magnis ir natris. Magnis ramina odą ir veikia antialergiškai, skatina ląstelių atsinaujinimą, odos apsaugines funkcijas. Kalis, be kitų nuostabių savybių, didina ląstelių sienelių pralaidumą, maitina odą, o dalis kalio atsargų kaip tik ir kaupiasi odoje. Kalcis saugo odą nuo senėjimo, drėgmės praradimo, padidina atsparumą aplinkos faktoriams, mažina niežėjimą. Fosforas turi dezinfekuojantį poveikį.

Toliau - lašelis glicerino, konservantas fenoeksitanolis, aromatinis kokosų ekstraktas, konservantas kalio sorbatas, levandų eterinis aliejus ir askorbo rūgštis.

Išvados

Didelis tūris, sąlyginai maža kaina, malonus tonikas. Mažą minusą dėčiau už tą aromatinį kokosų ekstraktą, tarsi jis kaip nors pagerina ar paryškina šį toniką. Gerai tiek, kad nėra labai stiprus ar įkyrus.

Dar vienas niuansas: nepatarčiau purkšti ant akių zonos. Purkštukas yra smulkus ir smagus naudoti, bet reikėtų atsižvelgti, kad sudėtyje yra neemo, papajų - tonikas labiau skirtas odos dezinfekcijai ir gydymui.

„Alaffia“ toniko sudėtis, INCIAzadirachta indica (neem) aqueous extract, carica papaya (papaya) leaf extract, cocos nucifera (coconut) water*, glycerin, phenoxyethanol, cocos nucifera (coconut) aromatic extract, potassium sorbate, lavandula hybrida oil, ascorbic acid.
*Certified Fair for Life - Social & Fair Trade by IMO.

Toniko kaina - 8,54 JAV dolerio/354 ml. Pirktas www.iherb.com.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)