, , , ,

Italinių šlamučių eterinis aliejus

11:24

Kvapų namai italiniai šlamučiai

Ne kiekvienam skoniui įtinkantis ir įtiksiantis italinių šlamučių (lot. Helichrysum italicum) eterinis aliejus. Koncentruotai išreikšto kvapo, lyginant su mūsų pievose augančiais šlamučiais. Tikrai esate juos matę. Ryškiai geltoni, kartais į oranžinę spalvą pereinantys sausi žiedynai, kaip ir mano nuotraukoje.

Šio eterinio aliejaus veiksmingumą išbandžiau pati. Ir ne teoriškai, o iš praktikos galiu pasakyti du didelius jo pliusus - nuostabiai išlygina randus ir yra nepakartojamas komponentas anti-age priemonėse.

Nepatikti gali kvapas, kuris yra sudėtingas, brandus, stiprus, gilus. Beveik neabejoju, kad dėl jo galite sulaukti mažų ar didelių pastabų iš šeimos narių ar kolegų, ypač jei jie pripratę prie sintetinių alyvų, žibuoklių, pakalnučių, bijūnų, muskuso (sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti) kvapų. Tuo tarpu italiniai šlamučiai kai kam kvepia džiovintais obuoliais, kai kam - kariu (!), todėl palieku fantazijai, kaip jų kvapą identifikuotų Jūsų nosis + smegenys.

Kitas dalykas - šis eterinis aliejus yra nepigus.

Paminėti du niuansai sufleruoja išvadą, kad šlamučių eterinį aliejų reikėtų naudoti mišiniuose, o ne gryną tepti ant odos. Prisipažįstu, kartais tepu ir gryną. Esu pripratusi prie italinių šlamučių kvapo ir manęs jis niekaip nesukrečia.

Italinių šlamučių eterinis aliejus yra veiksmingas naikinant randus. Aš dirbau ne su įsipjautu pirštu, o su giluminiais pjūviais. Jie nesukietėjo, nesušoko. Priešingai - išblyško, susilygino su aplinkine oda ir norint juos pamatyti, reikia paieškoti. Kadangi pažeistos vietos buvo nuolat dengiamos drabužių, gydymui naudojau šlamučių eterinį aliejų vieną. Nes jis neriebus, nugaruoja ir netepa, o tai buvo aktualu.

Šlamučiai yra veiksmingi kremuose ir serumuose, skirtuose veido odai, dekoltė. Iki šiol pats veiksmingiausias serumas, po kurio iš ryto paakių raukšlelės būdavo tiesiog pradingę, buvo būtent su šlamučiais. Tikslios serumo formulės nežinau, bet tipiškas šlamučių kvapas jame buvo labai aiškiai išreikštas ir išsiskirdavo iš aibės kitų dedamųjų taip aiškiai, kad neabejoju, jog buvo nepagailėta būtent šlamučių.

Kitos geros italinių šlamučių eterinio aliejaus savybės - jis efektyviai gydo sumušimus (mėlynes), skatina kraujo apytaką, valo bronchus, yra antiuždegiminis, antispazminis, skatina ląstelių, tarp jų ir kepenų ląstelių, atsinaujinimą.

Italinių šlamučių pavadinimo kilmė yra graikiška. „Helios“ reiškia saulę, o „chrysos“ - auksą. 


Italiniai šlamučiai dar turi pavadinimą „Immortelle“ - nemirtingas, nes net ir nuskinti žiedai nepraranda ilgaamžiškumo, išlaiko spalvą, neblunka. Pridurčiau, kad dalį savo nemirtingumo italiniai šlamučiai dovanoja ir mums. Tereikia tuo pasinaudoti.

„Kvapų namų“ italinių šlamučių eterinio aliejaus kaina yra 24,4 euro/2 ml.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. Pritariu, tikrai puikus eterinis aliejus. Ir kvapas man jo patinka, bet jau daug metų naudoju natūralią kosmetiką, taigi vertinu ir atpažįstu natūralius kvapus. Italinio šlamučio eterinį aliejš perku aromanatural.lt parduotuvėje. Ten jis kiek pigesnis nei KN, man rodos.

    AtsakytiPanaikinti