, , ,

„Andalou Naturals“ konjac kempinėlės su gluosnio ir ciberžolės ekstraktais

10:34

konjac kempinėlė

Vienas iš mano mėgiamiausių gamintojų, JAV „Andalou Naturals“ šiemet savo asortimentą papildė konjac, arba porėtos bulvės šaknies kempinėlėmis, kurias suporavo pagal odos tipą ir pageidaujamą poveikį. Daug gamintojų siūlo Japonijoje ir kitose Azijos šalyse populiarias konjac kempinėles ir iš esmės konkuruoja tik tuo, kokiuose prieduose sugalvos jas išmirkyti. Aš įsigijau švarai ir odos skaistumui skirtą porą Clarity + Enlightenment“ su gluosnio ir ciberžolės ekstraktais.

Sausos jos kietos kaip akmenukai, tačiau sudrėkintos vandeniu išsipučia, tampa švelnios ir minkštos. Išbandžiusi jas priskirčiau ne prie rimtų veido prausimo priemonių, o padėčiau į SPA lentyną, pasilepinimui. Tokio akivaizdaus ir apčiuopiamo efekto, kokį duoda sausas masažas šepetėliu nepastebėjau, bet kaip papildomą priemonę - užskaitau.

Konjac kempinėlės naudojamos veido arba, priklausomai nuo dydžio ir paskirties, kūno odai valyti ir puoselėti. Jas reikia sudrėkinti šiltu, ne per karštu vandeniu ir masažuoti odą. Tokiu būdu šios augalinės kempinėlės surinks ir pašalins nešvarumus, papildys odą tais priedais, kuriomis praturtintos pačios.

Dar vienas variantas, kurio neišbandžiau, tai konjac kepinėles naudoti su prausikliu. Tokiam žingsniui man trūksta logikos, nes kam reikia su putojančiomis priemonėmis pagreitinti priedų išsiplovimą, kai dėl jų kempinėles ir pirkau. Na nebent jos būtų visiškai niekuo nepagerintos ir tarnautų tik kaip prausiklio pernešėjas.

Konnyaku bulvės, iš kurių šaknų gaminamos konjac kempinės, Azijoje auga laukinėmis sąlygomis, labai dideliame aukštyje, todėl yra visiškai apsaugotos nuo taršos ir chemikalų. Jose nėra GMO, jos natūraliai suyra ir yra draugiškos aplinkai.


Kempinėlė su gluosnio ekstraktu




Balta širdelės formos kempinėlė turi gluosnio ekstrakto ir skirta problematiškai odai, kurią kartas nuo karto reikia dezinfekuoti. Gluosnio ekstrakte yra salicilio rūgšties (aspirino veiklusis komponentas), kuris odą dezinfekuoja, eksfolijuoja, valo poras ir padeda pašalinti negyvas ląsteles. Kartu su kitomis medžiagomis padeda odai atsinaujinti.

Manoma, kad salicilio rūgštis gali didinti odos jautrumą saulei, todėl naudojant priemones su ja patariama neužmiršti ir apsauginių kremų ar losjonų.

Sunku pasakyti, koks kiekis gluosnio ekstrakto yra kempinėlėje, tačiau naudojant nepanašu, kad koncentracija būtų didelė, nes nesijaučia nei sutraukiančio, nei stipraus dezinfekuojančio efekto. Jei odos eksfolijavimas vyksta, tai jis yra subtiliame, plika akimi sunkiai pastebimame lygmenyje ir tai laikau pliusu.

Vertinant tai, kad kempinėlės poveikis yra švelnus, rekomenduočiau jautrią, greit dirgstančią odą turintiems žmonėms bei paaugliams. 

Ryškiai geltona ciberžolė



Apvali kempinėlė yra su ciberžolės ekstraktu ir tai pirmas kartas, kai šiuo stebuklingu prieskoniu paliečiau veido odą nebijodama, kad pagelsiu ir teks kurį laiką slėptis nuo žmonių. Pasitikėjau, kad gamintojas neperspaudė su smarkiai dažančiu ekstraktu ir kad naudoti kempinėlę su ciberžole yra saugu.

Gal, kad labai norėta, gal kad ne ką mažiau bijota, odai spindesio suteikianti konjac kempinėlė su ciberžole man patiko labiau už pirmąją. Sudrėkinta šiltame vandenyje ji lygiai tokia pat švelni ir slidi, tačiau atgaivina odą, suteikia jai spindesio ir švytėjimo. Nedažo.

Imbierinių šeimai priklausanti ciberžolė, kurios aktyvusis komponentas yra kurkuminas, veikia kaip antiseptikas prieš bakterijas ir mikrobus, grąžina odai drėgmę, padeda švelninti egzemą ir aknę, reguliuoja sebumo išsiskyrimą, suvienodina toną, mažina raukšles ir senėjimo požymius, pigmentines dėmes.

Azijoje ciberžolė naudojama kaip alternatyva muilui, bet nuoširdžiai siūlau nerizikuoti dėl realios galimybės nusidažyti odą geltonai.

„Andalou Naturals“ valančios kempinėlės su gluosnio ekstraktu sudėtis, INCIAmorphophallus konjac root powder, salix alba (willow bark) extract.

„Andalou Naturals“ spindesio suteikiančios kempinėlės su ciberžole sudėtis, INCIAmorphophallus konjac root powder, curcuma longa (turmeric) extract.

Kempinėlės pirktos JAV parduotuvėje www.iherb.com, jų kaina - 6,79 JAV dolerio/2 vnt.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)