, ,

(Ne)džiuginantys pasikeitimai Iherb'e

10:45

Eilėje stovi viena tema, antra, trečia. Bet susidūrusi su naujausiais/eiliniais persistumdymais JAV interneto parduotuvėje www.iherb.com, noriu pirmiausiai pakalbėti apie juos. Pozityvo įraše nelabai rasite, bet vienokios ar kitokios naudingos informacijos - pažadu. Juo labiau, kad tarp lietuvių tai populiari vieta įsigyti retesnių papildų, kosmetikos ir kitokių smulkių dalykų.

Logistikos įmonės pakeitimas

Galiu lažintis, kad jei pirkote iš www.iherb.com, niekad neimdavote brangiausio siuntimo per DHL ar UPS, o rinkdavotės tokį FedEx. Nežinia, ar suvisam, bet FedEx'o nebeliko, dabar galima rinktis tik iš DHL bei jo pigiausio varianto Global Mail. Siuntimo kaina priklauso nuo svorio, o jis negali viršyti 1,8 kilogramo. Kiek bandžiau dėlioti įvairius variantus, mažiausia siuntimo kaina prasideda nuo 3,52 JAV dolerio.

Jei Lietuvoje teko pakliūti su didesne nei neapmokestinama 22 eurų siuntinio suma iš trečiosios šalies, žinote, kad Lietuvos paštui reikėjo pateikti pirkimo dokumentus, smulkiai surašyti, ką pirkote, kiek vienetų, kiek tie vienetai sveria, kiek kainuoja, pateikti aprašymus ir t.t. Tada specialistai paskaičiuodavo mokesčius, plius 8,69 euro tarpininkavimo mokestį paštui - viską reikėdavo susimokėti pašte atsiimant siuntą.

Į žaidimą įsijungus DHL, Lietuvos pašto gali nebelikti, nes DHL pats yra muitinės tarpininkas, turintis įgaliojimus išmuitinti siuntinius. Bet čia laikas ne džiaugtis, o verkti, nes 8,69 euro tarpininkavimo suma paštui palyginti juokas, DHL už tokią paslaugą ima žymiai brangiau - formalus išmuitinimas kainuoja nuo 14,5 euro.

Žinoma, galima atsisakyti DHL paslaugų ir prašyti muitinės leidimo patiems deklaruoti siuntą žodžiu, tuomet procedūra vyktų Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste (Rodūnios g. 9), netoli Vilniaus oro uosto. Todėl sėkmės linkiu visiems, sau irgi, jei kada nors tektų važiuoti į miesto pakraštį tvarkyti tokio pobūdžio reikalų.

Mažėja eko kosmetikos, nelieka „Aubrey Organics“

Kurį laiką pastebiu tendenciją, kad www.iherb.com intensyviausiai savo asortimentą pildo įvairiausiais maisto papildais. Tuo tarpu kai kurie natūralūs ir ekologiški prekės ženklai tirpsta akyse. Pavyzdžiui, „Pacifica“ čia naujausiu savo blakstienų tušu-serumu neprekiauja iki šiol ir išvis neatnaujina prekių pasiūlos. Iš to, ką gamina „Aubrey Organics“, lengviau suskaičiuoti, kas liko Iherb'o prekyboje, nei ko neliko. Nes neliko beveik visko, mano mylimiausio drėkinančio šampūno - taip pat!

Kol buvo išparduodami kelioninio dydžio drėkinančio „Aubrey Organics“ šampūno buteliukai, dar maniau, kad nebus tokios talpos ir tiek. Tačiau neliko išvis jokių dydžių, dabar iš www.iherb.com galima užsisakyti vos 8 „Aubrey Organics“ gaminius.

Nebuvau atkreipusi dėmesio, bet šiemet vasarį pasikeitė „Aubrey Organics“ akcininkai, savininku tapo maisto papildų gamybos koncernas „Nutraceutical International Corporation“. Kas ir kaip keisis pasakyti sunku, nes neveikia „Aubrey Organics“ amerikietiškas puslapis, feisbukas irgi nebeatnaujinamas jau kurį laiką.

Nežinau, ką tokioje situacijoje galvoti, todėl pasinaudojau nuolaidomis „Livinn - sveikuose produktuose“, nusipirkau mėgiamo šampūno atsargai ir lygiagrečiai ieškau kokio nors kito, labiau prognozuojamo gamintojo. Naujovės pakeliui, tikiuosi jomis pasidalinti ir tinklaraštyje.

Auga sintetinės kosmetikos pasiūla

Taip traktuoju „Nivea“, „Johnson & Johnson“ ir panašius vakarietiškus ženklus, kurie nevengia naftos darinių, parabenų, sintetinių kvapų ir kitko, ko vengiu aš. „Johnson & Johnson“ neseniai netgi buvo atrinktas tarp Iherb'o savaitės prekės ženklų, kuriems taikoma 20% nuolaida... Kuo toliau, tuo daugiau laiko užtrunka atsirinkti natūralių sudėčių produktus, ypač, jei pavadinimai iš pirmo žvilgsnio nieko nesako.

Dar viena tendencija - čia kosminiu greičiu auga azijietiškos kosmetikos pasiūla. „Nature Republic“, „Elizavecca“, „Secret Key“, „Missha“, „Tony Moly“, „Mizon“, „Petitfee“, „Innisfree“, „Etude House“ - jei paieškočiau, matyt atrasčiau dar, bet apsiribojau atsirinkusi pačius naujausius, dar nematytus pavadinimus. Juo labiau, kad atsitiktiniu būdu peržiūrėjusi sudėtis, džiuginančių ir rekomenduotinų dalykų neradau, nesiruošiu pirkti, bandyti ir, tuo labiau, analizuoti.

Kol kas pasikeitimai man džiugesio nekelia, bet bus matyti, kaip viskas klostysis toliau. Tendencijos linkusios keisti kryptis :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)