, , ,

Braškių ir mangų sorbetai iš „Lidl“

16:42

Lidl ledai

Braškių sezonui pasibaigus, „Lidlparduotuvėje atsirado trečia vaisinio sorbeto rūšis - braškinis. O per Žolinę pavyko rasti ir ketvirtąją - mangų sorbetą. Jei „Lidl“ tokiu tempu žygiuos ir toliau, aš apsigyvensiu pas juos parduotuvėje.

Braškių sorbetas



Nepasakysiu nieko naujo, bet sudėtis vėl įspūdinga, skonis - tikrų braškių, o tekstūra labai švelni, kremiška. Net ir iš -18 laipsnių šaldiklio ištraukti ledai nėra sušalę į ledo gabalą bei gana lengvai atsignybia šaukštu.

Braškių sorbetas iš visų „Lidl“ uogų sorbetų yra švelniausio, lengviausio ir saldžiausio skonio. Avietės ir juodieji serbentai yra intensyvesni, o serbentai - rūgščiausi.

„Ballino“ braškių sorbeto sudėtis: 46% braškių tyrė, vanduo, cukrus, gliukozės sirupas, gliukozė, stabilizatoriai: pektinai, pupenių derva, ksantano derva, saldžiųjų ceratonijų derva.

Mangų sorbetas




Mangai yra nuostabus vaisius, gaila, Lietuvoje jį gerai sunokusį ir nesuspaudytą rasti sunku. Įmanoma, bet sunku. Būtent sunokusio mango ledus radau „Lidl“. Pamačiau, kad sudėtyje yra net 40% mangų tyrės ir pasiėmiau du paskutinius indelius. Gal nebūčiau taip drąsiai pradėjusi, bet išragavusi visų skonių sorbetus tiesiog netikėjau, kad nepatiks.


Manguose daug vitamino C, karotino, B grupės vitaminų, todėl jis gali būti drąsiai laikomas grožio ir sveikų nervų vaisiumi. Ledai yra tamsesnės geltonos spalvos. Galbūt skaniau žiūrėtųsi sintetinė šviesiai geltona spalva, bet ledai nėra pridažyti - tai natūrali gerai sunokusio mango spalva.

Ledai švelnūs, kreminiai. Jei patinka mangai, neabejotinai patiks ir mangų sorbetas. Man jų skonis yra nerealus, jaučiu, kad ir susivalgys greitai.

„Ballino“ mangų sorbeto sudėtis40% mangų tyrė, vanduo, cukrus, gliukozės sirupas, gliukozė, citrinos rūgštis, stabilizatoriai: pektinai, pupenių derva, ksantano derva, saldžiųjų ceratonijų derva, kvapiosios medžiagos.

Abu kainuoja po 1,79 euro/ 500 ml (390 g).

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)