, ,

Ledai su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis

08:55

ledai su citrinų sultimis alyvuogių aliejumi

Kada, jei ne vasarą pats tas laikas laikas pasidalinti tokiu keistu ir egzotišku ledų receptu? Galiu patikinti, kad viskas nėra taip baisu ir nepriimtina, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, todėl kviečiu paskaityti, kaip tiesiog ledai tampa itališkais ledais. Ir ne bet kokiais, o su gerai savijautai reikalingais sveikais priedais. Net jei ledus mėgstate apipilti uogomis ar paskandinti džeme, ši skonių kombinacija yra ne ką prastesnė.

Šio triuko išmokau iš Vilniaus itališko maisto restorano „Vapiano. Prieš porą metų jis į meniu įtraukė visokių egzotikų, iš kurių prisimenu ledus, nes labai patiko tiek idėja, tiek jos išpildymas.

Receptas, kuriam reikia:

  1. Vanilinių ledų (rinkitės ne su sintetiniu vanilinu, o su tikra vanile),
  2. Gero alyvuogių aliejaus,
  3. Citrinos arba žaliosios citrinos (laimo).
Į indą įdėkite norimą kiekį ledų, užpilkite ant jų šlakelį alyvuogių aliejaus bei išspauskite citrinos sulčių pagal skonį. Štai ir viskas, skanaus!

Visiškai suprantu, jei vien nuo minties apie aliejų apsivėlė dantys, nes pirma į galvą šaunanti asociacija yra „kaip tai turėtų būti riebu“. Štai čia ir slypi gero rezultato paslaptis: reikia tikrai labai gero ir kokybiško alyvuogių aliejaus. Galbūt tokio, kokio išgalima nusipirkti tik mažą buteliuką, labai išskirtinio. Ekologiškų prekių parduotuvės, itališko maisto butikai tikrai turi ką pasiūlyti. Man patinka visokie asmeniniai verslai, šįkart turiu ispanišką „l'Oli“ aliejinės aliejų, mechaniškai išgautą iš "Arbequina” rūšies alyvuogių, ir galiu pasakyti, kad jis nuostabus! Ne visai sutinku su aliejinės aprašymu, kad aliejuje jaučiamas pirminis kartumas - aš jo nepagaunu. Užtat, kad vaisinis ir saldus - patvirtinu.


Alyvuogių aliejaus nauda sveikatai yra neginčijama. O kuria puse jis dera su ledais? Tikrai geras ir kokybiškas, su masiškumu nieko bendro neturintis alyvuogių aliejus yra neriebus. Taip taip. Kai perskaičiau „l'Oli aliejinės aprašymą, kad tai yra alyvuogių sultys, mintyse pagyriau už tikslų apibūdinimą. Tai lengvos, neriebios, nekarčios, burnoje nesiveliančios alyvuogių sultys, suteikiančios saldiems ledams gaivią, žolišką atsvarą.

Citrinų sultys, arba vitamino C bastionas ledų skonį subalansuoja, papildydamos saikinga rūgštele.

Ir ką, negi desertas iškart netapo mažiau nuodėmingas?

Po to, kai paragavau tokių ledų, buvau taip užsikabliavusi, kad kitokių ir valgyti nebenorėjau. Būtinai su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Aišku, monotoniškas pasirinkimas padarė savo, atsivalgiau ir kurį laiką nė į tą pusę žiūrėti nenorėjau. Šiemet prisiminiau ir, panašu, kad mūsų romanas tęsis :)

Nuoširdžiai rekomenduoju neišsigąsti naujų pasiūlymų meniu, o jei „Vapiano juos vėl sugrąžintų - paragauti. Tačiau lygiai taip pat sėkmingai tokį egzotišką, bet sveiką desertą galite susiorganizuoti namų sąlygomis.

Skanaus!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)