, , ,

Atradimas: lietuviškas drabužių skalbiklis su probiotikais

08:38

skalbiklis su probiotikais

Pagaliau jaučiu atradusi tobulą natūralų drabužių skalbiklį. Tai lietuviškas produktas „ProBiotic“, pagamintas įmonėje „ProBioSanus“. Ne visai geruoju aš ją minėjau rašydama apie priemonę vamzdžiams valyti, bet akivaizdu, kad gamintojai reaguoja į nuotaikas rinkoje, atsisako stiprių kvapų ir tas džiugina. Be kita ko, šis skalbiklis yra kvėpintas eteriniais aliejais, o kvapas - nors ir išliekantis ilgiau, bet švelnus ir neįkyrus.

Kas tiesa, tas ne melas, skalbiklius perkame pirmiausiai ne dėl gražaus aprašymo ar kvapo, o tam, kad jie švariai išskalbtų drabužius. Pridėkime tai, kad drabužiai būna skirtingo užterštumo, kita vertus, miestuose ir šalyse skiriasi vandens kietumas. Tai lemia, kad apie tą patį skalbiklį galima išgirsti ir puikiausių, ir niūriausių atsiliepimų.

Sakyčiau, man aktualiausias dalykas, kurio objektyviai niekaip negaliu pakeisti, yra centralizuotai tiekiamo vandens kokybė. Dirbant ofisinį darbą drabužiai niekuomet nebus išpurvinti kaip po lauko darbų, tačiau vanduo vamzdžiais atkeliauja toks, koks atkeliauja, ir belieka su juo dorotis jau skalbimo mašinoje.

Iki šiol skalbiau „Domol“ milteliais, vėliau perėjau prie „Neutral“ miltelių ir skysčio. Bet akivaizdu, iki tobulybės buvo kur palypėti, nes buitinės chemijos lentynose periodiškai peržiūrėdavau naujienas. Ir vieną dieną pamačiau JĮ, lietuvišką skalbiklį su probiotikais. Sulaukiau nuolaidų, nusipirkau ir dabar neįsivaizduoju, kaip be jo skalbiau anksčiau.

Gamintojas žada:


  • Pagamintas iš biologiškai skaidžių žaliavų,
  • Be dažiklių, fosfatų, chloro junginių,
  • Tinka visų tipų audiniams, taip pat šilkui ir vilnai,
  • Skalbiant nereikia minkštiklio,
  • Gerosios bakterijos naikina kvapus skalbimo mašinoje bei nuotekų vamzdžiuose.
Labiausiai nemėgdavau (labai smagu, kad jau galiu vartoti būtąjį laiką :) ), kai prieš skalbiant, atrodo, apžiūri drabužius, na nėra ant jų nei burokėlių sriubos bei riebaus padažo pėdsakų, išskalbi, o išdžiūvus paaiškėja, kad atsirado neaiškios kilmės dėmelių ar spalvos netolygumų. Gal blogai išskalbė, gal prastai išskalavo... Ir nors rėk, jei tai yra marškiniai, ant kurių matosi visai viskas. O tada prašau, spręsk, ką daryti - pavalyti lokaliai, vėl mesti į skalbyklę, naudoti kitas priemones ar jų derinius, nedaryti nieko...

Tiesa yra tokia, kad skalbiklis „ProBiotic“ man išsprendė visas problemas: iš karto. Kaip iš golfo persėdus į mersedesą! Jokių dėmelių, jokių netolygumų, neišsiskalbimo, jokio drabužių kietumo. Negalėjau patikėti, kad be jokių papildomų minkštinimo medžiagų drabužiai įgavo minkštumo, šilko švelnumo ir net blizgumo tiek vizualiai, tiek čiuopiant ar jaučiant ant kūno. Žinoma, ir išlyginti juos daug paprasčiau ir greičiau.

Reziumuojant sakyčiau, kad gamintojas ne tik nepersigyrė, bet dar ir pasikuklino aprašyme, nes drabužių skalbimo rezultatas viršija lūkesčius. Tiesa, nors kvapas įvardijamas kaip levandų, bet negarantuočiau - man panašu į nenusakomą eterinių aliejų mišinį.

Skalbiklis yra super koncentruotas, vieno butelio užtenka iki 50 skalbimų.

Jei vis dar ieškote TO skalbiklio, patariu išbandyti būtent šį.

„ProBiotic“ skalbiklio kaina yra 11,99 euro/1,5 litro. Pirkau „Maximoje“, taip pat sėkmingai galima apsipirkti „Barboroje“ ar gamintojo puslapyje.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)