, , , ,

Veido masažas sausai: vertas rezultato iššūkis

09:07

šepetėlis veido masažui

Sausam veido masažui skirtas šepetėlis „Hydrea“ į mano namus atkeliavo po sutapimų virtinės. Portalas lrytas.lt parašė apie tai, kaip odos jaunystę išsaugo masažas dantų šepetėliu, vėliau „Bioeco“ feisbuke pasidalino tinklaraščio neringosgroziopatarimai.lt įrašu apie sausą veido masažą. Galiausiai draugė apšvietė, kad toks masažas veidui - tarsi akupunktūra, todėl būtų įdomu pabandyti. Ką čia slėpti, aš ir mano draugės užsisakėm krūvą „Hydrea“ šepetėlių iš Klaipėdos „Bioeco“ ir eksperimentas prasidėjo.

Bandyti tokį dalyką nebaisu, nes šepetėlis dar ir nebrangus - kainuoja vos 5 eurus.

Čia kas, kaktusų dygliai?

Man visuomet įdomu naujovės ir pati rašiau, kad „Hydrea“ sausam kūno masažui ėmė gaminti šepetį su kaktusų šereliais. Man patiko vaizdas ir jo dizainas, bet pasigrožėti iš tolo. Veidui skirtas šepetėlis turėtų būti švelnesnis, todėl aprašyme minima medžiaga „ponio šereliai“ nuskambėjo įtikinamai. Vistik pirmą kartą perbraukusi ranka suabejojau, ar jis nėra pagamintas iš kaktuso dyglių, nes laukusi pasivaikščiojimo debesimi jutau tik ašutinį šiurkštumą.

Taip ir žinokite, šis šepetėlis surengs jums išskirtinį akupunktūros seansą, nes šereliai gana standūs, šiurkštoki ir plius prie odos liečiasi nevienodu savo ilgiu.

Nepaisant to, pirmai procedūrai man pavyko išjungti protą draugės mintimi apie akupunktūrą ir nesitikėdama švelnių pasiglostymų tiesiog „atidirbau“. Po to, kai pamačiau rezultatą, nė vieną kitą kartą man savęs nereikėjo įtikinėti, kam man to reikia, ar reikia ir gal šįkart praleisiu?




Veido akupunktūros pliusai

Sauso masažo procedūra nėra super maloni, net ir šepetėlio labai nespaudžiant, tačiau štai, ką gauname po to:

  • Ypatingai lygi ir švelni oda,
  • Pagerėjęs veido odos tonas ir tonusas,
  • Stangrumas,
  • Pagreitėję gijimo procesai ir apskritai, skausmingų darinių „išsivaikščiojimai“.
Mano oda yra labai plona ir jautri, tačiau šiurkštokas šepetėlis ją tik suaktyvino. Nebuvo, kad įsibrėžiu, perspaudžiu, o tada mėlynės, įdrėskimai. Ji nebuvo net paraudusi ir apskritai, jaučiuosi perėmusi vadžias į savo rankas, kadangi veidui tenka atlaikyti šaltį, karštį, vėją, dulkes, teršalus, kondicionierius, tačiau mes patys paprastai prie jo liečiamės minimaliai: nuvalyti, padrėkinti, pamaitinti, o kaip padėti jam tonizuotis ir atsigauti iš tikrai giliai? Nemažai turiu ir šito gero, bet kremai ir serumai neišgelbės, o į masažą kas vakarą prieš miegą nepribėgiosi.

Labai svarbus dėmuo odos grožiui - limfa. Jos tekėjimui reikalingas (be kitų dalykų) fizinis aktyvumas, bet mano darbas didžiąja dalimi yra sėdimas ir aš intuityviai jaučiau, kad limfos nutekėjimas turėtų būti geresnis. Sausas veido masažas suaktyvina šį procesą ir išsklaido limfą, neleisdamas kauptis jai į skausmingus guzelius. Rimtai sakau, taip veikia. Būčiau žinojusi, kad šitoks paprastas ir nebrangus daiktas gali išspręsti tokią problemą, būčiau seniausiai veidą masažavusi kad ir dantų šepetėliu.

Teorija

Tai, ką aprašiau, pajutau savo kailiu. O teorija yra tokia, kad švelnus  sausas veido masažas pagerina limfos nutekėjimą, ląstelių atsinaujinimą ir prisotinimą deguonimi, nuima paburkimą (patvirtinu, tikrai, kur kas geriau pasimato visas veido reljefas), eksfolijuoja ir šveičia.

Dėl odos šveitimo galvos neguldyčiau, jei būdavo kokia atplaišėlė, tai ir likdavo, šepetėlis jos nenuima.

Masažuoti veidą patariama 1-2 kartus per savaitę, jei oda sausa, normali ar senėjanti, ir 3-4 kartus, jei riebi. Aš masažuoju dažnesniu grafiku. Masažui rekomenduojama naudoti šepetėlį su natūraliais šereliai, kad nebūtų pažeista oda, o kiekvienai krypčiai skirti 5 brūkštelėjimus.

Dabar naudojuosi šiuo žemėlapiu masažui:

skin-brushing.com nuotrauka
Vėliau pakeisiu į štai tokį:

koraorganics.com nuotrauka
Tokiu paprasčiausiu būdu turėsiu du skirtingus, bet ne ką mažiau efektyvius veido masažus.

Šiaip tai 100 like'ų šitam daiktui, visiems rekomenduoju.

Šepetėlis pirktas „Bioeco“, jo kaina - 4,99 euro.

Jums dar gali patikti

4 komentarai (-ų)

  1. Ačiū už informaciją.
    Kaip suprantu pirma reiktų nuvalyti makiažą, taip? Kur geriausia būtų įterpti sausą veido šveitimą: micelinis vanduo makiažui nuvalyti, prausiklis likučiams pašalinti, drėkiklis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sveiki :) Micelinis, prausiklis, MASAŽAS ir drėkiklis :)

      Panaikinti
    2. O sausas viso kūno masažas prieš ar po dušo (prieš drėkinimą/maitinimą)?

      Panaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti