, ,

Klaipėdos įmonė už eilinį nesaugų aliejų pateko į nepatikimų sąrašą

21:29


Kai šiandien per pietus supypsėjo mano mobilusis, tikėjausi pamatyti įprasčiausią elektroninį laišką. Ne. Pasirodo, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė naujausią žinią iš šalies aliejaus gamintojų stovyklos: Klaipėdos įmonė „Aliejaus spaudimo bazė“ išspaudė užteršto graikinių riešutų aliejaus ir ta proga pateko į nepatikimų įmonių sąrašą.

Labai neskanu rašyti tokius įrašus, bet 1. pagyrimų reikia nusipelnyti, 2. sveikata yra svarbiausia. Ir jei gamintojas į savo klientų sveikatą žiūri pro pirštus, svarbu, kad patys klientai parodytų, kad jiems ne tas pats.

Inspektoriai „Aliejaus spaudimo bazėje“ rado 290 gramų kancerogenais (jie 2 kartus viršijo didžiausias leistinas normas) užteršto graikinių riešutų aliejaus, nespėto išplatinti „Rudugio“ parduotuvėse „Aliejus – pasaulio skonių namai“, ir nurodė jį sunaikinti.

Dėl pasikartojančių pažeidimų į nepatikimų sąrašą patekusi „Aliejaus spaudimo bazė“ bus tikrinama griežčiau, ji įpareigota atsakingiau rinktis tiekėjus bei sustiprinti savikontrolės sistemas.

Tikrai nustebsiu, jei kada nors šią įmonę už kažką teks pagirti, nes kol kas ji daro klaidą po klaidos.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)