, , ,

„Jonzac“ serumas veidui su terminiu vandeniu

09:25

serumas veidui su terminiu vandeniu

Su terminiu vandeniu ir vaistine šventagaršve pagamintas Prancūzijos „Jonzac“ serumas
„Sérum Peau Parfaite“ yra vienintelis gamintojo „LÉA NATURE“ kūrinys, priskiriamas „Peau parfaite“, arba „Tobulos odos“ linijai. Kiek pamenu, rinkoje jis sukasi apie metus, aš jį bandyti pasiryžau tik šiemet. „Jonzac“ kremai, losjonai ir fluidai pasižymi bendru ryškiu bruožu: jie giliai drėkina odą. Kartu gamintojas stengiasi taip sudėlioti sudėtis, kad jos tiktų ypač jautrią, dirglią ir alergišką odą turintiems žmonėms.


Sukūrus liniją tikrai gerai drėkinančių ir toleruojamų kosmetikos gaminių, sunku įtikinti klientus pirkti dar ir pobrangį serumą. Gal todėl net ir prancūziškai radau palyginti mažai jo įvertinimų, o ir rasti buvo tokie, kad patiko, malonus, bet nuomonės neišsiskyrė unikaliu nuostabos faktoriumi. Kažką iš „Jonzac“ turėjau pakankamai seniai, be to, patiko sudėties komponentai ir noras vasarai turėti lengvą, gaivią priemonę veido odai - tokių minčių vedama serumą ir nusipirkau.


Terminis vanduo + hialuronas + šventagaršvė

„Jonzac“ terminis vanduo iš visų gyvenime bandytų terminių vandenų patiko labiausiai: švelnus, gaivus, nedruskingas. Deja, didžiausia Prancūzijos eko prekių parduotuvė www.mondebio.com galutinai užkardė visas landas jį įsidėti į pirkinių krepšelį. Lietuvoje „Jonzac“ prekių jau kadais nelikę. Vienintelė galimybė - siųstis kremus ir losjonus.

Kuo išskirtinis „Jonzac“ terminis vanduo kviečiu pasiskaityti ankstesniame įraše. Čia jis sudaro serumo pagrindą.

Stipriomis drėkinančiomis savybėmis pasižymintis hialuronas serume yra Sodium Hyaluronate formos. Sodium Hyaluronate molekulė yra mažesnė nei hialurono rūgšties, lengviau įsiskverbia į odą, be to, gali išlaikyti iki 1000 kartų daugiau vandens, nei sveria pati.

Na ir vaistinė šventagaršvė, kuri turi romantišką prancūzišką pavadinimą Angélique. Pasak „Jonzac“, serume panaudotas vaistinės šventagaršvės sėklų ekstraktas - būtent jis odai duoda komandą atsinaujinti ir atsijauninti. Aš radau, kad šis augalas veikia analgetiškai bei antibakteriškai, gydo aknę, tačiau eterinis aliejus gali kelti jautrumą saulei, todėl siūloma naudoti apsaugą nuo saulės spindulių. Kadangi šiame serume yra naudotas ne eterinis aliejus, o šventagaršvės vanduo, jautrinimas saulei neturėtų būti išreikštas.

Ko gamintojas neakcentuoja, bet krito į akis man, tai kad serume yra gerųjų Lactobacillus bakterijų, kurios stiprina odos imunitetą.

Serume taip pat yra gydančio cinko, hamamelių hidrolato.

Įspūdžiai



Vertinant iš vartotojos pusės, negaliu nepripažinti, kad serumas vėl sukomponuotas puikiai. Taip, jame yra odą gydančių, gal kiek sutraukiančių/stangrinančių dedamųjų, tačiau jos atsvertos drėkinančiais ir maitinančiais komponentais. Jei nepažiūrėčiau sudėties, net neįtarčiau, kad serumas yra dar ir gydantis odą.

Gydančios dalies atsvarai - terminis vanduo, hialuronas, gerosios bakterijos, raminantis didramunių vanduo.

Serumo tekstūra lengva, beveik puri. Mažytį minusą rasčiau nebent jo pompoje, nes priešingai nei su kitais losjonais, čia neįmanoma paspausti pusės paspaudimo: arba visas, arba nieko.

Pasitepus losjonu, oda lieka šilkinė, švelni, lygi, tarsi atsigėrusi vandens.

„Jonzac“ ne pirmą kartą kalba apie savo linijos daugiasluoksniškumą ir šis serumas ne išimtis, nes jis beveik 3D: gydo ir gražina poras, pagerina odos tekstūrą, pataiso atspalvį. Tinka visiems odos tipams, taip pat jautriai odai.

Gamintojas rekomenduoja imtis 28 dienų iššūkio ir serumą tepti ryte ir (arba) vakare. Arba tiesiog naudoti jį, kai norisi atgaivinti ir sudrėkinti odą.

Tiesa, serumo kvapas. Tradicinis gaivus „Jonzac“ gaminių kvapas, kuris iš pradžių versdavo atkreipti dėmesį, tačiau neįkyrus ir greit išsisklaido.

„Jonzac“ serumo „Sérum Peau Parfaite“ sudėtis, INCIAqua /Water / Eau **, Anthemis Nobilis Flower Water*, Dicaprylyl Carbonate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Glyceryl Stearate Citrate, Lactobacillus Ferment, Stearyl Alcohol, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Sodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Benzoate, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Phytic Acid, Zinc PCA, Angelica Archangelica Seed Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactic Acid, Cetyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Sodium Hydroxide
* ingrédients issus de l'agriculture biologique
** eau et eau thermale de Jonzac

Serumą pirkau www.mondebio.com parduotuvėje, jis kainuoja 23,95 euro/30 ml.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)

  1. Gaila, kad kokybiška naturali kosmetika Lietuvai pasiekiama sunkiau. Nors ir atrodo, kad kas čia yra - užsisakei internetu ir viskas - bet kartais tiesiog pasimiršta, per skubėjimus ir pan. - ir tuomet sėdi, lauki, kol atsiųs. Gal čia šiek tiek senamadiškai skamba, bet man tasai 'nuėjai ir nusipirkai', 'nuėjai ir pačiupinėjai' kažkaip atrodo lengvesnis kelias :) Na bet, aš visgi renkuosi kokybę - geriau jau palaukti, nei naudoti bet ką. O JONZAC kolkas nenusivyliau.

    AtsakytiPanaikinti