, , , , ,

„Biokosmetikos manufaktūrai” - „Ecocert”. „BIOK Laboratorijai” - „Cosmos”?

07:50


Pirmos Lietuvoje tą padarė „uogos”. Siekė, stengėsi ir 2015 metais gavo teisę naudoti „Soil Association Cosmos Naturalsertifikatą, kuris patvirtina, kad „Uoga uoga” gaminiai yra natūralūs.

Tų pačių metų pabaigoje sertifikavosi „Biokosmetikos manufaktūra” - šios įmonės pavadinimas tikriausiai mažai ką sako, nes kur kas geriau žinomas jų prekės ženklas „You&Oil”. Manufaktūros gaminių ekologiškumą patvirtino „Ecocert”. Būtent 2016-ieji yra tie metai, kai eko ženkliukas atsiras ant visų manufaktūros produktų.

Prisipažįstu, kad būtent „You&Oil” man kėlė daugiausiai klausimų veiklos pradžioje, nes interneto erdvėje buvau radusi informacijos, kad dalį žaliavos kažkada pirko iš „Rudugio”. Pastaroji bendrovė, valdanti parduotuves „ Aliejus - pasaulio skonių namai” vienu metu dažnokai įkliūdavo su nekokybiškais aliejais. Na, bet jei „Ecocert” pasitiki „Biokosmetikos manufaktūra, vadinasi, viskas su jais puikiai.

Trečias, bet ne pats nesvarbiausias punktas yra eilėje prie „Cosmos” sertifikato stovinti pirmoji lietuviškos kosmetikos gamintoja „BIOK laboratorija”. Kaip nurodo „Ecocert” grupė, įmonės buvimas šiame sąraše dar nereiškia, kad sertifikatas jai yra suteiktas. Tačiau faktas yra faktas - „BIOK laboratorija” yra „Ecocert” klientė ir matyt tik laiko klausimas, kada sulauksime žinių apie sertifikuotus gaminius. Smagu, kad pagaliau įmonė išeis iš pilkosios zonos ir turės visas teises vadinti savo gaminius ekologiškais.

Aiškumo dėlei noriu pasakyti, kad visas šis įrašas yra apie tą patį. „Cosmos” (angl. COSMetic Organic Standard) yra standartas, sukurtas ir palaikomas penkių didelių Europos sertifikuotojų: Vokietijos BDIH, Prancūzijos „Cosmebio”, Prancūzijos „Ecocert”, Italijos ICEA ir Didžiosios Britanijos „Soil Association”.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)