, , , , , , , ,

„Pelenė“: auga, plečiasi ir tampa įdomesnė

18:11


Didžiausia Lietuvoje grožio paroda „Pelenė“ kiekvienais metais tampa vis įdomesnė ir rimtesnė, plėsdamasi plotu ir pritraukdama vis įdomesnius kosmetikos ženklus. Man susidarė įspūdis, kad šių metų parodoje atsirado dėmesio vertų įdomybių, į „Litexpo“ parodų rūmus sugrįžo tiek rimti natūralios kosmetikos gamintojai, tiek, kas visiškai nedžiugina, plūstelėjo daugiau pseudo natūralios kosmetikos. 

Didžiausias atradimas - „Sugardep“



Jeigu susidarė įspūdis, kad prieš tai buvusiu įrašu apie Pelenę 2016“ pasidariau sau planą, kurio planavau laikytis bent 90%, tai ne. Eidama į parodą pasilieku daug vietos improvizacijai, analizavimui, galų gale - galimybę pasiduoti nuovargiui. Be to, peržiūrėjus natūralios kosmetikos prekės ženklus, kai ką mintyse perbraukiau, kad man asmeniškai nelabai aktualu tai, ką jie gamina. Pirmasis ir bene didžiausias atradimas buvo „Sugardep“, gaminantis cukraus pastą depiliacijai bei siūlantis profesionalias veido kaukes su dumbliais.

Cukraus pastos nepirkau, ir taip turiu išsivirtą dvigubą šviežią jos porciją, bet sudomino „Sugardep“ depiliacijai skirta pudra. Tai baltojo molio ir alantoino mišinys (8 eurai/200 gr), kuria depiliuojamos odos plotas labai plonu sluoksneliu padengiamas po dezinfekavimo, kad sugertų odos išskiriamą prakaitą bei sebumą, o cukraus pasta geriau „paimtų“ plaukelius. Jeigu kilo klausimas, kam pirkti pagerintą baltąjį molį, tai turiu pasakyti, kad jo tekstūra kita, negu galiu palyginti su turimu „Aroma Zone“ variantu.

Ši pudra ypatingai tinka pažastims ir bikinio zonai. Vasarą bus puiku visoms be išimties depiliuojamoms vietoms, nes nuo drėkstančios odos tirpsta cukraus pasta ir depiliacijos procesas regimai pasunkėja.

Du dideli indai kairėje - kaukės veidui molio pagrindu. Viena drėkinanti, kita su vitaminais. Laukiu nesulaukiu dušo vakare, kol galėsiu išbandyti. Drėkinančią prasidariau pažiūrėti, kiek jausis dumblių kvapas - nesijaučia. Na, tiesa paaiškės, kaukės masę sumaišius su vandeniu. Šiaip kaukės kainuoja po 15 eurų/200 gr., parodoje perkant dvi, jų kaina yra 20 eurų. Plius, dovanų gavau mėtų hidrolatą (nuotraukoje kairėje).

Aišku, jeigu kaukėse nebūtų mano taip mėgiamų dumblių, vargu ar jos būtų mane taip sudominę.




„Staleks“ - manikiūras ir pedikiūras ukrainietiškai




Parodoje dalyvauja Ukrainos bendrovė „Staleks“, siūlanti įvairiausius įrankius manikiūrui ir pedikiūrui. Žirklutės, pincetai, pemzos ir aibė visko, kur nežinočiau net kaip pavadinti. Įmonės atstovas patikino, kad viskas yra gaminama Ukrainoje, ne Kinijoje, todėl tiek metalo, tiek pačių įrankių kokybė yra labai aukšta.

Pirkau du pincetus (po 5 eurus abu). Suglaudus jų galiukus, jie sueina idealiai, nelieka jokių properšų, pataikius į kurias plaukelis neišsiraus. Man tai pirmas ir vienas iš svarbiausių ženklų, kad pincetais džiaugsiuosi. Beje, pincetas smailu galu yra skirtas įaugusiems plaukeliams pašalinti.



Dirbti su jais dar nebandžiau, bet išvedus paralelę, kaip tarpusavyje skiriasi čekiškų ir kiniškų adatų kokybė, tikiuosi geriausio.

Kažkuriame nagų stende nusipirkau ir „Staleks“ dildę (?) kulnams. Tvirta, elegantiška, medinė dildė. Beje, pasirodo, kad kulnus reikia ja apdirbti sausus, o ne sudrėkintus - bus žymiai geresnis rezultatas. Kaina buvo 5,2 euro, bet pritaikė 20 ar 30% nuolaidą.



„Idea Toscana“ ir alyvuogių aliejus




„Idea Toscana“ veido, kūno ir plaukų priežiūros priemones gamina su alyvuogių aliejumi iš Italijos Toskanos regiono. Patiko jų energizuojantis, į rozmarinus panašus kvapas. Netikėtai lietuviškam kondicionieriui su kokosų aliejumi tapus pačiu mylimiausiu, vis kirba mintis, kad taip pat nelauktai gerai gali atsiskleisti ir alyvuogių aliejus.

Dar nebandžiau, bet su malonumu išbandysiu, ypač priemones plaukams. Bandymams pasiruošę normalizuojantis šampūnas, kondicionierius plaukams, dušo želė ir kūno losjonas.

Vienas mėginukas kainavo apie 2,8 euro, muilas dešinėje - gautas dovanų. Nepaisant to, kad pagal ekonominę logiką didelė talpa visuomet bus pigesnė už mažą, su dideliais kiekiais nerizikuoju, prieš tai neišbandžiusi, ar tinka.

„Natur Boutique“ kokosų kondicionierius plaukams



Panašu, kad tai meilė :) Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas bekvapis lietuviškas „Natur Boutique“ kondicionierius su kokosų aliejumi man tapo nepamainomu. Žinoma, naudoju ir kitus kondicionierius plaukams, bet jei juos pakeistų kiti variantai - nesukčiau galvos. Tuo tarpu šitas visuomet privalo būti po ranka.

Man jis patinka todėl, kad visiškai neapsunkina plaukų, bet ir nepadaro iš jų pūkų debesies. Jie tampa lankstūs, žvilgantys, pakankamai pamaitinti ir padrėkinti, puikiai išlaiko kirpimo formą.

Už jį mokėjau apie 11 eurų/500 ml.

Silikoninis plaukų surinkiklis





Visiška egzotika, rasta juvelyrikos, drabužių ir aksesuarų salėje. Perkant išmušė čekį, bet neaišku, kur aš jį padėjau... Papildymas: radau! Šito dalyko galite ieškoti www.aldile.lt.

Tai silikoninė gėlė, skirta plaukams surinkti nuo drabužių, aksominių batų ar bet kokių kitų paviršių. Nuotrauka to neperduoda, bet tai labai švelnus ir lankstus daiktas, todėl sofoms, kilimams ar automobilio sėdynių apmušalams jis netiktų. Galima tokią gėlę nešiotis rankinėje ir nusivalyti drabužius ar batus, kai prireikia. Kaina - 7 eurai.

Kodėl silikonas? Nes tai ilgaamžė ir pakeitimo nereikalaujanti, labai lengvai išvaloma medžiaga. Jį užteks išskalbti skalbyklėje ar rankomis ir vėl bus kaip naujas.

Bendras įspūdis

Šiemet parodoje praleidau daugiau kaip 3 valandas ir laikas praėjo rezultatyviai. Žmonių kaip ir pernai - daug, galima pažiūrėti kaip daromi makiažai, kirpimai. Dalis stendų rėkia neoninėmis spalvomis ir tviska disko rutuliais, dalis atvirkščiai: kryptingai kuria natūralumo ir minimalizmo įspūdį.

Vėl tenka apgailestauti, kad metai iš metų kartojamas, mano pačios nuolat naudojamas patarimas „žiūrėti sudėtis“ lieka galioti 150%.

Nenuostabu, kad milžiniškas lankytojų minias pritraukianti „Pelenė“ tampa puikia platforma prisistatyti ir susirasti naujų klientų, bet peržiūrėjus kai kurių prekės ženklų kosmetikos sudėtis teko konstatuoti, kad tarp aliejų ir sviestų paskendusiems silikonams ne vieta ant odos ir plaukų. Nors tokie gamintojai profesionaliai žongliruoja vietinės gamybos faktais ar pavadinimuose naudoja „organic“ ar „natur“ variacijas, tačiau vos pažiūrėjus į ingredientų sąrašą tampa aišku, kad tai tik reklama.

Jeigu ir jūs „Pelenėje“ atradote ką nors gero ar įdomaus: pasidalinkite :)

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. Lauksim apie veido kaukes atsiliepimu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi laukiu atsiliepimo apie kaukes:) Įdomu, kokia jų sudėtis, nes interneto svetainėje išvis veido kaukių nėra.

    AtsakytiPanaikinti