, ,

ABC: slidūs skutimosi peiliukų pagerinimai

10:02

Skutimosi peiliukų juostelės

Plaukelių šalinimo reikalus laikau asmeniškais ir jaučiausi viską, kas svarbiausia, pasakiusi įraše apie cukraus depiliaciją. Bet kai teko vos ne su žiburiu ieškoti peiliukų, nepagerintų sintetinėmis drėkinančiomis juostelėmis, prisiminiau jas, tas nelemtas juosteles. Tikrai! Puiki tema aptarti tai, ką prisileidžiame ant odos ir dar galvojame, kad tai padeda.

Mano patirtis su drėkinančiomis juostelėmis liūdna. Kiek esu naudojusi tokių peiliukų, kenčiau nuo alergijos, bėrimų ir nuolatinio noro kąsytis. Esu net bandžiusi nupjauti tas juosteles, todėl galiu perspėti, kad geriau jas šalinti sausas, pusiau skutant. Nes sušlapintos jos tampa slidžios, gličios - vienas žingsnis iki įsipjovimo.

Kas slepiasi juostelėje?

Peiliukų slydimą pagerinančios juostelės gamintojų pristatomos kaip pliusas: jos drėkina odą, saugo nuo jos žalojimo, galimų įpjovimų. Kol pati nesusidūriau su nesuprantamos kilmės pažastų niežėjimu, net nesusimąsčiau, iš ko jos pagamintos.

Pasirodo, skutimosi peiliukų juostelės padarytos iš sintetinių medžiagų ir prisotintos ne ką mažiau įspūdingu chemijos kokteiliu.

Viena pagrindinių sudedamųjų dalių - polietileno glikolis (PEG). Nesinori gąsdinti, tačiau tai naftos kilmės medžiaga, kurios gamybos procese naudojamos mežiagos gali prisidėti prie vėžinių susirgimų sukėlimo, net veikti genotoksiškai. Be kita ko, po PEG kontakto su oda, rekomenduojama ją gausiai nuplauti vandeniu.

Skirtingų šaltinių duomenimis, peiliukų juostelėse gali būti šiurkštaus ploviklio Sodium Laureth Sulfate (SLS), įvairių naftos darinių, neaiškios kilmės ir sudėties kvapiklių, sintetinių dažiklių. Kartais ir alavijo, bet paminėtame kontekste jo gerosios savybės nedominuoja ir tampa nereikšmingos.

Peiliukai be chemijos

Po dirglumo atakų, skutimosi peiliukų su drėkinančiomis juostelėmis nebeperku. Taip ir baigėsi jautrumo problema.

Šiaip oda vistiek arba išmuiluojama, arba padengiama skutimo kremu ar losjonu, todėl trokštamą slydimo efektą gali sukurti ir pats žmogus. Ir daug geresnėmis, sveikesnėmis priemonėmis.

Bet jeigu galvojate, kad yra paprasta nusipirkti peiliukų be juostelių, tai ne. Manyčiau, daugiau kaip 90%, o gal ir dar didesnė dalis mūsų parduotuvėse parduodamų skutimosi peiliukų yra su juostelėmis. 

Norėdama nusipirkti peiliukus be jų (jei parduotuvė kita ir prekės ženklai kiti), turiu išsinagrinėti visą lentyną, ištraškinti kiekvieną pakuotę ir dar pasitelkti į pagalbą pardavėją. Beje, iš pardavėjų reakcijos suprantu, kad retai kas tokius klausimus joms užduoda :)

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)