, ,

Kaziuko mugė 2016. Trys atradimai

22:53

Kaziuko mugė 2016

Po visą Vilniaus centrą ankstyvo pavasario pradžioje išsiplečianti tradicinė Kaziuko mugė turi ir garsių kritikų, ir tylias minias gerbėjų. Labai dideles minias, kurios atvažiuoja įsigyti verbų, riestainių, giros, suvalgyti vėdarų ar cepelinų porciją. Ne ką silpnesnes pozicijas jau išsikovojo ryškiuose pabarstukuose išsivolioję vafliai, nuteloje besimaudantys olandiški blyneliai ir panašus su tradicijomis nieko bendro neturintis popsas. Būtent dėl tokio greitojo maisto ir kas penktą palapinę pasikartojančių neoninių spalvų prekių, kurie mugę daro panašią į Gariūnus, aš save priskiriu arčiau kritikų. Manau, kad jei būtų mažiau gudravimo, pati mugė galėtų būti ir kompaktiškesnė, ir įdomesnė.

Bet kas pasakė, kad ir čia neįmanoma rasti nieko gero? Galima ir dar kaip.

Nerealaus grožio nesmulkintų žolelių arbatos


www.gamtosgalia.lt nuotrauka
Šeimos ūkyje gaminamos nesmulkintų žolelių arbatos „Gamtos galia“ pirmiausiai patraukia akį. Man tokios žolės bei žiedynai pirmiausiai asocijuojasi su kokybe, nes niekaip neatsikratau minčių, kad smulkintos arbatžolės pakeliuose yra tai, kas atliko nuo pačių geriausių ir dar pagerintos sušluotomis dulkėmis.

„Gamtos galios“ arbatžolės išaugintos, nuskintos ir natūraliai išdžiovintos, išlaikę savo spalvą. Pakuotės kartoninės, jas gamintojas prašo panaudoti dar kartą arba atiduoti perdirbti.

Mano pasirinkimas šiemet buvo nesmulkintų žolelių arbata „Ramus poilsis“, kuri pagaminta iš gervuogių lapų, vaistinių ramunėlių, jonažolių, liepžiedžių ir...avižų! Visą asortimentą galite pamatyti www.gamtosgalia.lt puslapyje bei susipažinti su arbatų autore Zita Mikoliūniene.

„Gamtos galia“ gamina arbatas stikliniuose rutuliuose, taip pat progines arbatas.

Mugėje arbatos pardavinėjamos gamintojo kaina, konkrečiai manoji kainavo 5,40 euro/50 gr.

Šias arbatas galima rasti arčiau kampo su „Kempinski Hotel Cathedral Square“, Katedros pusėje.


arbatos Gamtos galia

Daugkartiniai arbatos plikymo maišeliai


www.negaliubekavos.lt nuotrauka
Labai patiko idėja, nes mėgstu ko nors nešiotis atsigerti ir maišelis visuomet svers žymiai mažiau nei termo puodeliai. Tai Danijos „The Grower's Cup“pagamintas, ekologiškas gaminys „Tea Brewer“. Šiuos maišelius pardavinėję vaikinai sakė, kad turi mugėje berods penkių skonių arbatų (iš tikrųjų tai daugiau www.negaliubekavos.lt tinklapyje, čia dar yra ir kavų), tačiau gamintojo arbatžolėms išsikvėpus galima jas iškratyti ir įsidėti tai, ką pats mėgsti.

Į maišelį telpa 400 mililitrų vandens. Gerti reikia per tą atsikišusį žalią vamzdelį, kurio galiukas nulaužiamas prieš naudojimą, o vėliau kitu galu užsandarinamas. Vanduo pilamas ir arbatžolės vėliau keičiamos per viršų, kuriame įtaisyta užspaudimo juostelė.

Būčiau gal net nepamačiusi, tačiau raudonas užrašas „Organic“ ir žalias lapas patraukė akį. Tokius dalykus radusi save iškart pateisinu, kad vertėjo eiti į minios mėsmalę :)

Pirkau juodąją arbatą su svarainiais ir žaliąją arbatą su pipirmėtėmis. Pažiūrėjusi arbatų kainas elektroninėje parduotuvėje paaiškėjo, kad jos mugėje kainuoja brangiau: 2,20 euro/1 vnt, o parduotuvėje po 1,8 euro.

Arbatos Kaziuko mugėje gyvena Maironio gatvėje, šalia buvusio Bernardinų vienuolyno (gretimas kiemas šalia „Mabre“ viešbučio kiemo). Atleiskite už paplaukusią nuotrauką, jau buvo gana tamsu.


Ekologiška arbata plikymo maišeliuose

Lietuviški ravioliai


Pirklio krautuvėlės nuotrauka feisbuke
Kaip aš pasiilgstu šviežių itališkų makaronų! Taip, Italijos know-how, kaip iš gabaliuko prėskos tešlos su įdaru padaryti tokio skanumo patiekalą, todėl labai smagu, kad ir pas mus atsiranda mažų šviežių makaronų fabrikėlių.

Ūkininkas Ignotas Adomavičius gamina raviolius tiek su mėsos priedais, tiek be. Pirkau šaldytų raviolių su rikotos ir špinatų įdaru, taip pat su baravykais. Kaip paprastai keletą kartų išsispręs greitų pusryčių klausimas.

Tiesa, ravioliai buvo šaldyti ir rekomenduojama juos laikyti šaldiklio temperatūroje. Nepaisant to, įmetus į verdantį vandenį jie išverda vos per 4-5 minutes. Kaziuko mugėje prekiaujama ir atvėsintais šviežiais makaronais.

Ravioliai kainuoja 4 eurai/400 gr.

Ūkininko I.Adomavičiaus makaronų salelė mugėje įsikūrusi Maironio gatvėje, šalia Adomo Mickevičiaus paminklo.


lietuviški ravioliai, lietuviški makaronai

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. 'Gamtos galia' arbatas prieš keletą metų atradau taip pat būtent Kaziuke ir iki šiol džiaugiuosi šiuo atradimu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prisipažinsiu, nesu šios mugės gerbėja ir kaskart nenaršau kiekvienos gatvelės :))) Iki šiol čia pirkdavau kitokias žoleles, bet be galo man patiko „Gamtos galia“ :))

      Panaikinti