, , , , ,

Skrydžių zonoje - ekologiškos uogos

14:35


Jeigu kartkartėmis keliaujate, žinote, kad oro uoste nusipirkti sveiką ir maistingą užkandį yra sudėtinga. Dominuoja sumuštiniai, bandelės, sausainiai, šokoladukai ir kas tik nori. Vilniaus oro uostą galiu pagirti, nes čia viename spaudos kioske siūloma nusipirkti šviežių vaisių: teko matyti obuolius ir bananus. Tai, ką šiandien noriu parodyti, yra ekologiškos (!) liofilizuotos miško uogos – spanguolės ir mėlynės  „Chaga Health“. Jos gaminamos Estijoje, parduodamos Talino oro uoste.

Dar kartą noriu pasidžiaugti, kad šalčiu džiovintos uogos ir vaisiai iš nišinių parduotuvėlių ar konditerijos prekystalių persikelia į labai plačiai prieinamo asortimento lygį. Prekybos tinklas „Maxima“ įsileido „Ranchers“ produkciją, ją mačiau ir vienoje iš „Livinn“ parduotuvių. Taline štai netikėtumas irgi. Malonus, žinoma.

Gamintojas „Lood Loodusest“ rekomenduoja šias uogas valgyti su kefyru, varške, jogurtu ir mėgautis šviežių uogų skoniu bei aromatu. Jas galima naudoti ir arbatoms ruošti, bet man jas nardinti į verdantį vandenį gaila, nes skanios ir taip, plius, prarastų dalį vitaminų.

„Chaga Health“ šaldžiu džiovintų uogų pakelis kainuoja 5,90 euro/15 gramų, atitinka 300 gramų šviežių uogų.


Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)