, , , ,

„Everyday Minerals“ maskuoklis „Fair Lightly“

09:49



JAV mineralinės kosmetikos gamintoja „Everyday Minerals“ lieka mano mylimiausia kosmetinių šepetėlių gamintoja. Daugiau nepatinka niekas ir tą man reikėjo aiškiai priminti sau dar kartą, bet vietoje to nusipirkau maskuoklį  „Everyday Minerals Mineral Concealer“, atspalvis „Fair Lightly“. Pats pačiausias „Alima Pure“ maskuoklis (atspalvis „Beige“, pagal seną skirstymą) pasibaigė netyčia numetus jį ant grindų, kur išsibarstė ir taip negausūs jo likučiai. Kadangi „Alima“ siuntimas yra brangus ir ilgas, pasinaudojau greitesne galimybe. Ir pasigailėjau...

Nemaskuojantis maskuoklis




Paprastai pasakius, man „Everyday Minerals“ pudros nepatinka, nes jos gerai nesukimba su veido oda. Galvoju, kad tikriausiai tai yra individualus mano odos ir šios mineralinės kosmetikos santykis, bet dėl jo renkuosi kitus gamintojus: „Alima Pure“, „Lily Lolo“. Deja, paprastas kūno spalvos „Everyday“ maskuoklis  dar sykį patvirtino – jis man ne draugas.

Negaliu naudoti „Everyday Minerals“ maskuoklio kaip maskuoklio, nes jis pradingsta ant odos ir visiškai neatlieka maskavimo funkcijos. Užtepei ir nėra. Jei tai būtų pudra, atitaikius atspalvį ją būtų galima sunaudoti, bet maskuoti netobulumus nematomu maskuokliu? Neįmanoma. Dengia lengvai, net perregimai.

Anksčiau galvojau, kad „Everyday Minerals“ pudrų nuplaukimo priežastis yra medžiaga Lauroyl lysine. Tai amino rūgštis, išgaunama iš kokoso riebiųjų rūgščių ir atliekanti odos kondicionavimo funkciją. Su ja mineralinė kosmetika yra švelnesnė sausai odai, bet kadangi mano oda pasausėja tik žiemą, mieliau renkuosi pudras be šios amino rūgšties, nes „Everyday Minerals“ ir taip nesilaiko ant veido.

Maskuoklyje Louroyl Lysine nėra, jis pagamintas iš žėručio (Mica), dar gali būti titano dioksido ir anglies oksidų priemaišų. Vadinasi, tai priklauso nuo gamybos technologijos, kurią taiko „Everyday Minerals“.

Kaulu per „Everyday Minerals“ maskuoklį



Jau darant nuotraukas ir tepant tiek maskuoklį, tiek „Alima Pure“ šešėlį „Bone“ ant rankos, labai aiškiai pasimatė, ką daro tiek vieni, tiek kiti milteliai. „Alima Pure“ šešėlis be didesnių pastangų įsigeria į odą, o „Everyday Minerals“ slysta paviršiumi, kur ir pasilieka. Todėl būtų logiška nenorėti, kad maskuoklis išsilaikytų ilgiau ir maskuotų geriau.

Išanalizuoti smagu, bet ką turėjau daryti aš ir kaip suktis iš situacijos? Pasielgiau labai paprastai. Kadangi esu šviesaus gymio, savo kosmetinėje išsirinkau maskavimui artimiausios spalvos „Alima Pure“ šešėlį. Taip, šešėlį akims „Bone“, apie kurį rašiau „Natūraliame ID“. Tiko ir patiko, maskuoja ir laikosi labai gerai.

Šauniausia, kad ant žando neparašyta: „žmonės, čia ne akis, bet buvo tepta akių šešėliu!“. Kadangi tikros natūralios, kartais net ekologiškos mineralinės kosmetikos sudėtis yra panaši (žėrutis, titano dioksidas, cinko ir geležies oksidai visur), mūsų pačių reikalas, kaip mes ją prisitaikysime sau ir ant kurios vietos.

„Everyday Minerals“ maskuoklį teks sunaudoti kaip šešėlį. Galbūt. Kadangi jo dengimas yra labai lengvas, naudosiu ant voko kaip makiažo sutvirtintoją ir šviesintoją, nes tiesiog gaila išmesti sumokėtus pinigus, belieka rotuoti pagal situaciją.

Ar kada nors kartočiau? Tikrai ne.

Everyday Minerals Mineral Concealer“ sudėtis, INCIMica. May Contain (+/-): Titanium dioxide (CI 77891), iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI77499).

Palyginimui „Alima Pure“ šešėlio „Bone“ sudėtis, INCI: Mica (CI 77019). May contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007).

„Everyday Minerals“ maskuoklio kaina 9 JAV doleriai/1,7 g. Pirkau JAV parduotuvėje Iherb.com.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)