, , ,

Šaldyta bemielė tešla + sviestas

07:51


Net neabejoju, kad per šventes gaminate kur kas daugiau nei įprastai. Ir kad paprastomis dienomis taip pat kartais pritrūksta laiko, kurį būtų galima sutaupyti. Aš mėgstu įvairias tartas, kur tešla atlieka tik įdaro laikiklio funkciją, ir mielai gaminu viską nuo-iki. Bet laiko kuo toliau, tuo mažiau ir ypač darbo dienomis nesinori pusę nakties pražaisti su tešla. Todėl ir nustebau, ir nudžiugau pamačiusi, kad „Mantinga“ ėmė gaminti bemielę tešlą su sviestu. Kuo ne kuliarinis rojus?

Šis įrašas ne apie tai, kad reikia vengti baltų miltų, pusgaminių. Ir ne apie tai, kad sviestiniai kepiniai neturėtų būti kiekvienos dienos pasirinkimas. Rašau apie galimybę kartais sutaupyti laiko nusiperkant paruoštos tešlos ne su kraujagyslėms ir apskritai sveikatai kenksmingu margarinu (niekas manęs neįtikins, kad hidrinti riebalai yra gerai), bet su sviestu.


„Mantingos“ šaldytoje tešloje yra 30% sviesto. Aš paprastai naudojuosi dviem sviestinės tešlos receptais, kuriuose sviesto kiekis yra artimas 50%. Vadinasi, pirktinis pasirinkimas dar ir liesesnis.

Viename pakelyje yra keturi nedideli bemielės sluoksniuotos tešlos lapeliai. Su jais reikia elgtis pagal žinomą instrukciją – per 15 minučių atitirpinti kambario temperatūroje ir iškloti skardą. Subadžius šakute tešla nesipūs ir geriau išlaikys formą, bet jei nebadysite - irgi nieko tokio.

Pati tešla glotni, iškepusios skonis kaip standartinės „Mantingos“ šaldytos tešlos, tik ji šiek tiek skanesnė dėl sudėtyje esančio sviesto :)

Puikiai vertinu kaip atsargą, greitą išsigelbėjimą ir sveikesnį pasirinkimą, lyginant su margarinu gamintomis tešlomis.

Gamintojos „Mantingos“ puslapyje šios tešlos neradau, galimai ji vienas iš naujausių asortimento gyventojų. Bet negarantuoju, nes esu reta šaldytuvų su šaldyta tešla lankytoja ir sviestinę tešlą pamačiau atsitiktinai.

„Mantingos“ sviestinės tešlos sudėtis: kvietiniai miltai, vanduo, sviestas (30%), vanduo, cukrus, joduota druska

„Mantingos“ bemielės sviestinės tešlos kaina yra 1,99 euro/400 gr. Pirkau „Norfoje“.

Jums dar gali patikti

1 komentarai (-ų)