, , , ,

Keturių kvapnių nelegalų desantas

13:35


Keturi kvapnūs mažyliai, kurių į Lietuvą niekaip nenorėjo išleisti Didžioji Britanija, todėl teko pasukti galvą ir paieškoti draugų. Smalsiausia buvo pačiupinėti amerikietiškus „Tata Harper“ kūrinius, taip pat įvertinti vienos natos „Balm Balm“ kvapųjį bergamotės vandenį bei „The Organic Pharmacy“ tuberozos interpretaciją.

Ar vertėjo tiek stengtis? Vertėjo. Pirmiausiai, šaunu, kad idėja buvo įgyvendinta iki galo, gavau ir išbandžiau. Antra - taip labai ir nenoriu nė vieno didelės versijos.



Iš karto perspėju, kad kvapus vertinsiu subjektyviai - kiekvienam žmogui jhie gali atsiskleisti kitaip.

„Tata Harper“ streso baidytuvas ir stikle uždaryta meilė




JAV Vermonte įsikūrusi bendrovė „Tata Harper“ gausiai naudoja geras, įdomias žaliavas, o kosmetikos priemones parduoda už nevaikiškas kainas. Jos kvapusis aliejus „Love Potion“ (angl., „Meilės dozė“) internete sulaukė pagyrų ir susižavėjimo šūksnių. Pagamintas saulėgrąžų aliejaus pagrindu, iš dešimties žinomiausių pasaulyje eterinių aliejų-afrodiziakų: kiečio (!), jazminaičių, apelsinų žievelių, ylang ylang, santalmedžio, žibuoklių lapų ekstrakto, rožių, frankinsenso, greipfrutų ir kedrų.


„Tata Harper“ šiuos kvepalus vadina skysta meile – taiklu dėl tikslingai parinktų eterinių aliejų bei ekstraktų kompozicijos.

Kvapas šiltas, gėliškas, su lengva miško užuomina. Aš jame jaučiu šiokį tokį klampumą. Pats kvapas pateisina savo idėją, kad tai yra į vieną vietą sudėti afrodiziakai, o ne sukurtas asmeninis meilės kvapo portretas. Panašiai gaminami eterinių aliejų mišiniai, skirti atsikosėjimui ar kraujasiurbiams atbaidyti.

Neblogai, bet širdies neužkariavo.

„Tata Harper Love Potion“ kvapiojo aliejaus sudėtis, INCI: Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sambucus nigra fruit extract, Phenethyl Alcohol, Aroma**, Limonene, Linalool, Eugenol 
*Ingredients from organic farming
** Clinical grade essential oils blend

Europoje „Love Potion“ galima įsigyti nemokamai siunčiančioje britų „Naturisimo“ parduotuvėje, jo kaina 29 svarai/5 ml. Mėginys kainavo 1,95 svaro, deja, jo prekyboje jau nėra.

Poreikio skystai meilei akivaizdžiai nejaučiu, tačiau ojoj, kokia esu užsistresavusi! „Tata Harper“ stresą mažinantis kvapusis aliejus „Stress Treatment“ man patiko labiausiai iš visų keturių kvapų pavyzdžių. Ir ne todėl, kad jame vien daugumai patinkantys citrusiniai, jų čia nėra, tačiau pasirinktos aromaterapinės medžiagos - labai mano skonio.

„Tata Harper“ stresui mažinti siūlo liepžiedžius, rožių otą, nerolį ir frankinsensą. Kiekvienas atskirai ir visi kartu man labai patinka. Tai nėra paprastas, vienareikšmiškas „kompotas“, tačiau vos nuo žemės stresų pakylėjantis gėliškas kvapas, įsodintas simondsijų aliejuje.

Patiko, jei ne nereali jo kaina - mielai turėčiau.

„Tata Harper Stress Treatment“ sudėtis, INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sambucus Nigra Fruit Extract, Aroma**, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool, Methyl Eugenol
*Ingredients from organic farming
** Clinical grade essential oils blend


Parduodamas „Naturisimo“ puslapyje, kainuoja 64 svarus/5 ml. Mėginys kainuoja 2,95 svaro/0,2 ml.

„Balm Balm“ ir bergamotė



Vėlgi, subjektyvia nuomone, mono „kvepalų“ karalienė tarp Europos gamintojų yra Šveicarijos įmonė „Farfalla“, kuri kvapą geba išplėsti iki 100 ml purškiklio, jo esmės nepakeisdama ir nesugadindama. Puikus to pavyzdys - jos kvapusis nerolio vanduo „Nerola“, kurio nebuvo gaila pirkti viso buteliuko prieš keletą metų.

Kai britų parduotuvę lovelula.co.uk valdanti įmonė „Amarya“ šiemet bandė pritraukti lėšų plėtrai, sužinojau, kad būtent jai priklauso „Balm Balm“ prekės ženklas. Bergamotė yra lengvas, citrusų atspalvį turintis kvapas, juodosios arbatos „Earl Grey“ sudedamoji dalis, todėl nelaukiau, kad nepatiks. Ir buvo įdomu, į ką savo laiku investavo „Amarya“.

„Balm Balm Eau de Parfum Bergamot“ kvapusis vanduo didelio įspūdžio nepaliko – bergamotė, tačiau nestipri ir tiesmuka, nusikvepia greitai. Jos norėtųsi labiau išreikštos, ryškesnės. Vargu, ar tai gali stebinti, jei šio vandens sudėtis yra natūralus grūdų alkoholis ir bergamotės eterinis aliejus.

Didelio įspūdžio nepaliko, nepirkčiau viso buteliuko.

„Balm Balm Bergamot Single Note Eau de Parfum“ sudėtis, INCI
Citrus Aurantium Bergamia Part of plant, 100% Organic & Natural Grain Alcohol.

„Balm Balm“ kvapiojo vandens kaina yra 20 svarų/33 ml. Deja, konkurentams priklausančio prekės ženklo „Balm Balm“ parduotuvėje „Naturisimo“ neliko, jį galima įsigyti „Love Lula“. Aš mėginį iš „Naturisimo“ pirkau už 1,5 svaro.

„The Organic Pharmacy“ antikvariatas



Lietuvoje „The Organic Pharmacy“ atstovauja Kauno „Biofirst“, šio britų gamintojo kosmetikos pas mus dar galima nusipirkti įvairiuose grožio salonuose. Kiek susidariau įspūdį, „The Organic Pharmacy“ turi savo kosmetikos arkliukus, kad tarp jų būtų kvapas – negirdėjau, bet kodėl nepasmalsavus?

Galbūt tai klaida šitaip nusiteikti iš anksto, bet aš tuberozą įsivaizduoju taip, koks yra „Kvapų namų“ tuberozų hidrolato kvapas - saldžiai gaivus ir neįkyrus. „The Organic Pharmacy“ variante tai yra tuberozų žiedai, pamerkti šilko tapetais dekoruotame kambaryje, kur sudėtos mamos papuošalų dėžutės, senelės pasoginė skrynia, lentynos senų knygų pageltusiais lapais ir dar kažkas nenusakomo bei metų metais nekraustyto.

Bet ir tai dar ne viskas.

Saldus, sunkus, labai moteriškas kvapas, prieš akis sukuriantis garbaus amžiaus damos, pasidabinusios perlų karoliais, vaizdinį. Kuomet ta dama išplaukia iš jos pasaulį užkonservavusio, aukščiau aprašyto kambario.


Tik prirašiusi apie kambarį ir seną damą su perlais pasižiūrėjau, kaip kvapą apibūdina gamintojas – panašumų yra. Kvapą apibūdina kaip šviežią, subtilų, žaižaruojantį, žadinantį moteryje princesę. Užsimena apie perlus, šilką bei Veneciją. Prašau :) O kompozicija yra iš rožmedžio, rožių, tuberozų bei apelsinų žiedų.

„Organic Glam Tuberose Eau de Parfum“ kvapusis vanduo man atrodo su stipria užuomina į brandą, tačiau niekad nežinia, gal jis patiktų sunkius, sudėtingus kvapus mėgstančioms moterims.

Nepirkčiau, nes nesutampa nuomonė klausimu, kas yra tuberoza.

„The Organic Pharmacy“ vandens sudėtis, INCIAlcohol, Aqua (Water) , Parfum (Fragrance), Geraniol, Benzyl Salicylate, Farnesol, Linalool, Eugenol, Isoeugenol, d-Limonene, Benzyl Alcohol, Citral.


Parduodamas „Naturisimo“, kaina 138,95 svaro/100 ml. Mėginių prekyboje neliko, aš už savąjį mokėjau 1,95 svaro.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)