, , , ,

Šarminiai kremai ir kaukės: „CMD“ kaukės veidui apžvalga

11:23


Tik spėjau įsitikinti rūgštinio pH faktoriaus veiksmingumu „Andalou Naturals“ veido prausiklyje ir amlos milteliuose, neilgai trukus radau pagal priešingą, „šarminančią“ ideologiją sukurtą natūralių veido ir kūno priemonių grupę. „Natūralaus ID“ akiratyje du natūralios kosmetikos gamintojai - „Michael Droste-Laux“ ir „CMD Naturkosmetik“. Pasirodo, kad vieną tokią šarminę priemonę ir pati turėjau: „CMD“ kaukę su kreida.

„CMD“ rožių kaukė man labai patiko. Šio fakto užliūliuota įsigijau mini pakuotę, kaip man atrodė, bazinės „CMD“ kaukės, kurią bus galima maišyti su priedais, lašinti eterinius aliejus ar naudoti vieną. Kad jos sudėtyje yra kreidos, man nepasirodė esminis momentas ir kaip dabar išryškėjo, be reikalo. Kita vertus, ji man tokia „jokia“, kad iki dabar neturėjau supratimo, ką apie ją parašyti. Dabar jau atsirinkau, kas yra kas.

Rūgštingumo kriterijai

Nors man labai limpa parūgštintos priemonės odai, tačiau procentais rūgštis matuojančių, akivaizdžiai odą ploninančių produktų nepalaikau. Mano nuomone jie pernelyg agresyvūs, pernelyg stiprūs ir nepatariu jų naudoti, ypač namuose.

Ten, kur minėsiu rūgštinio pH kosmetikos priemones, kiekvienu atveju turiu ir turėsiu mintyje subalansuotą, odai artimą pH.

Citrina: ir rūgština, ir šarmina

Nuoširdžiai niekuomet nemasino sudėtingi rebusai su pH. Ypač nuo vietos, kur prasideda: citrina yra rūgštinio pH, tačiau suvalgyta ir išskaidyta turi šarminį sveikatinantį poveikį. Natūralus, kuo mažiau perdirbtas, šviežias maistas yra universali taisyklė, kurios man visiškai pakanka kasdieniniame gyvenime.

Kiek perskaičiau įvairios informacijos, tapo aišku viena - nėra tapatu tai, ką naudojame ant savęs ir suvalgome ar išgeriame. Nes kraujo pH yra labiau šarminis, organizmą iš vidaus reikėtų šarminti sveiku maistu, kuris gali būti rūgštus (citrinos, obuoliai). Atitinkamai sveikas organizmas palaiko natūraliai rūgštinį odos pH, kuris padeda saugotis odos ligų, spuogų, aknės ir visko, kas nepageidautina.

Aksioma yra tai, kad pH pasvirimas į rūgščių ar šarmų pusę ant odos turi būti suprantamas tiesmukai ir veikia jis tiesiogiai. Pavyzdžiui, parūgštintas vanduo (citrina ar actu) odą rūgštins, o kreida - šarmins. Niekas neapsivers aukštyn kojomis galutiniame rezultate, nes odos paviršiuje nevyksta tokių sudėtingų kremo „perdirbimo“ procesų, kuriuos būtų galima prilyginti maisto skaidymui organizmo viduje.

„CMD“ ir kreida

„CMD Naturkosmetik“. Su Riugeno kreida, kurios pH yra šarminis ir siekia 8, o kitais šaltiniais - ir iki 9. Štai prašau, atvažiavome. Nors kaukė laikoma drėkinančia, išnaudojusi tą mažą pakuotę niekaip negaliu išskirti, ką ji daro. Nedrėkina, neminkština, nevalo, neskaistina ir nemaitina. Nuplaudavau veidą ir jausdavau, kad tuščiai sugaišau laiką.

Nė vienai savo draugei nerekomenduočiau jos pirkti, nerekomenduoju ir Jums. Tačiau šarminės kaukės ir kremai gaminami, perkami ir tai leidžia manyti, kad turi savo auditoriją. Gal jie naudojami gydomaisiais tikslais, gal žmonės yra nusibalansavę į priešingą pusę nei aš ir jiems tai labai tinka.

Taigi, „CMD“ argumentai:


  • Dabartinis gyvenimo tempas rūgština kūną,
  • Šarmo stokojančiame organizme sulėtėja metabolizmas, todėl atsiranda tokių problemų kaip celiulitas,
  • Šarminiai produktai padeda atstatyti balansą, pagerina odos tekstūrą, ji tampa minkšta ir aksominė,
  • Riugeno kreida yra natūrali rūgščių blokatorė,
  • Riugeno kreidoje yra daug kalcio karbonato, kuris yra sudėtinė dantų ir kaulų dalis.
„CMD Naturkosmetik“ konstatuoja, kad Riugeno kreidoje esantys mineralai ir mikroelementai stimuliuoja odos ląsteles ir skatina jose medžiagų apykaitą.

Kosmetinio naudojimo kontekste keisčiausia girdėti apie Riugeno kreidą ir kalcio karbonatą, nes ant veido ar kūno odos užtepta kaukė nepagerins nei dantų, nei kaulų būklės. Tačiau ji gali matinti ir balansuoti riebią, mišrią odą - tokiai ši mineralinė kaukė ir skirta. Be to nurodoma, kad kaukė tinkama ir vos į sausumą odai.

Ką galiu pasakyti - visuomet galima pamėginti, juo labiau, kad „CMS Naturkosmetik“ fasuoja kaukes į mini pakuotes.

Aš džiaugiuosi suradusi siūlo galą ir tikrai žinau, kad nuostabią „CMD“ rožių kaukę kartosiu dar ne kartą, o ši man nei įdomi, nei naudinga. Rebusas išspręstas, su palengvėjimu metu „CMD Naturkosmetik“ kaukės pakuotę lauk.

„CMD Naturkosmetik Mineral Moisture Mask“ kaukę už 1,59 euro/5 ml pirkau Austrijos www.ecco-verde.com parduotuvėje.

„CMD Naturkosmetik“ mineralinės kaukės sudėtis, INCI: Aqua, calcium carbonate and magnesium carbonate and iron oxide, Prunus amygdalus dulcis oil *, Cetearylalcohol, Cetearylglucoside, glycerin, Butyrospermum Parkii butter *, rhus Verniciflua Peel wax, Macadamia ternifolia seed oil *, xanthan gum, perfume, Aloe barbadensis *, tocopherol, phytic acid, potassium sorbate, aroma (* raw certified organic material) Contains: Linalool

Riugeno kreida

Ši kreida yra pripažinta medicininė priemonė, nekelia alergijos. Ji labai smulki ir švelni, pasižymi kalcio, magnio, geležies, aliuminio, natūralaus fluoro ir fosforo junginių gausa.

Riugeno kreida gali pagerinti odos barjerines funkcijas, padidinti odos drėgnumą. Kalcis laikomas antialergine ir priešuždegimine medžiaga, kuri ramina odą ir gerina jos atsinaujinimą.

Riugeno kreida išgaunama to paties pavadinimo Vokietijai priklausančioje saloje, kuri yra Baltijos jūroje. Salos kreidos telkiniai yra didžiausi Europoje.

Beje, tai ir turistų mėgiamas, gausiai lankomas kurortas. Jis žymus įspūdingais sniego baltumo kreidos krantais.

Ne viena Vokietijos įmonė gamina kosmetiką su Riugeno kreida. Aš rašau tik apie tas, kurios siūlo natūralius gaminius.

„Michael Droste-Laux“: kremai su kraujo pH

Grįžtant prie klausimo, kodėl šarminiai kremai ir kaukės, pasigilinkime į b
endrovės „Michael Droste-Laux“ argumentus. Ji pagrindiniu pliusu nurodo neutralizuojantį šarminės kosmetikos efektą, jei oda yra pernelyg rūgšti.


Šis gamintojas taip pat naudoja Riugeno kreidą.

„Michael Droste-Laux“ odos priežiūros priemonių pH yra šarminis ir siekia 7,4. Jis atitinka kraujo ir sveiko žmogaus ląstelių skysčio pH.


Ši Vokietijos įmonė pripažįsta, kad nėra vieningos nuomonės dėl to, koks turėtų būti tinkamas odos priežiūros priemonių pH. Tačiau kartu pateikia savo versiją, kad septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje odos pH buvo apie 6.5, o dabar nukrito iki 5 dėl „rūgštaus“, supraskime, sveikatai nedraugiško gyvenimo būdo.


„Michael Droste-Laux“ interpretuoja, kad rūgščių perteklių išskiria oda, jei inkstai, žarnynas ir plaučiai savo šalinimo galimybes yra išnaudoję. Ant odos iš šalutinių medžiagų apykaitos produktų 
neva išgaruoja vanduo, o ant odos likusios rūgštys neteisingai interpretuojamos kaip apsauginis sluoksnis.

Mano nuomone, „Michael Droste-Laux“ atstovai su tokiu argumentu patys sau kerta į koją, nes pripažįsta, kad dėl natūralių apykaitos ir šalinimo procesų odos paviršius taip ar taip yra rūgštus, tik kvestionuoja rūgštumo lygį. Tokiu būdu ant vartotojo permetama atsakomybė svarstyti, ar nereikia odos imti šarminti.

Prisimenant „Michael Droste-Laux“ kosmetikos gaminių pH 7.4, sakyčiau, tikslingai parinkta, graži rodiklio reikšmė. Bet man lieka neaišku, kaip įvertinti savo odos rūgštingumą ir dar labiau neaišku, iki kokio lygio jis būtų numuštas, panaudojus šarmingą kaukę ar kremą.

Odos paviršiaus pH nėra tapatus nei kraujo, nei ląstelių skyčių pH reikšmei, net jei priimtume „Michael Droste-Laux“ teiginius, kad oda pastaraisiais dešimtmečiais rūgštėja.

Rūgštingumas ir šarmingumas negali adekvačiai pakeisti kito, nes ant mūsų odos gyvenantiems geriesiems mikroorganizmams reikia konkrečios rūgščios terpės.


Daugybė mokslininkų teigia, kad būtent šarminis išorinis poveikis daro odą neatsparią ir atvirą pažeidimams, leidžia bujoti aknei. Turiu kosmetinės paskirties kreidos ir pati nebūčiau sumąsčiusi iš jos gamintis kaukę odai - jos net tekstūra odai neatrodo maloni.


Žodžiu, manęs neįtikino nei vienas, nei kitas gamintojas.

Jeigu įtikina „Michael Droste-Laux“ filosofija, galima bandyti ką nors iš jos gaminamos produkcijos, kuri šiaip nepigi.


Ką daryti su kreida?


Riugeno kreida parduodama atskirai pakeliuose kaip kreida. Ką apskritai veikti su kosmetinės paskirties kreida, nebūtinai Riugeno? Valykite ja dantis!

Dėl mikroelementų ir mineralų gausos kreida yra tinkama dantų priežiūrai, tačiau turi būti švari, smulki ir švelni.

Su ja galima pasidaryti košelę, skiedžiant kreidą vandeniu iki tinkamos konsistencijos. Aš siūlau daryti dar paprasčiau - sudrėkintą dantų šepetėlį pabaksnoti į kreidą, kad apliptų, ir valyti dantis.

Kreida švelniai, bet šauniai šveičia ir balina dantis. Tik faktas, kad neslysta, paskirstymas sunkesnis nei dantų pastos - paprasčiausiai gali nepatikti pojūtis.

Apie Riugeno kreidą sužinojau tik kai ėmiau narstyti „CMD Naturkosmetik“ kaukę. Šiaip dantims turiu kalcio karbonato, kurio viena iš formų yra kreida, miltelių iš Prancūzijos „Aroma-Zone“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)