, , , ,

„Martina Gebhardt“ vyrams: indėniška dvasia kremo indelyje

08:26

Gebhardt kremas, Juta

2002 metų žiemos olimpinės žaidynės Solt Leik Sityje, ryškiai raudoni kanjonai, istorinė indėnų žemė. Visa tai yra JAV 45-ojoje valstijoje Jutoje, apie kurią negalima nutylėti pasakojant apie Vokietijos gamintojos „Martina Gebhardt“ veido kremą vyrams „Wild Utah“ (liet. „Laukinė Juta“). Būtent Jutos plynaukštėse išgaunama spagirinė tridančio kiečio esencija, naudojama šiame vyriškame kreme. O pati Vokietijos gamintoja remia tradicinio indėnų gydymo meno atgaivinimą bei siekia išsaugoti nuostabią tenykštę laukinę gamtą, kuriai grėsmę kelia anglies ir urano pramonė.

Atradusi „Martina Gebhardt“ kosmetiką sau, surizikavau ir nupirkau pilną indelį vyriško kremo. Nepasakyčiau, kad buvo problemų ar nepasitenkinimo su anksčiau naudotais kremais, tačiau turėtas riebesnis žieminis variantas visiškai baiginėjosi, todėl nutarėme iš smalsumo išbandyti kitą gamintoją.


„Martina Gebhardt“ veido kremas vyrams „Wild Utah“ yra skirtas jautriai odai, palaiko jos balansą ir saugo ją nuo išsausėjimo bei neigiamo aplinkos poveikio, laisvųjų radikalų. Jo „vinis“ - tridančio kiečio (Artemisia Tridentata) spagirinė esencija.


Vokietijos gamintoja deklaruoja, kad kreme panaudotas didelis indėnų gydomųjų žolelių kiekis, kuris stimuliuoja natūralias odos funkcijas, palaiko natūralų apsauginį odos sluoksnį. Kremo sudėtyje yra vitaminų, kurie atgaivina odą, suteikia jai sveiką išvaizdą, pagerina porėtos odos struktūrą.

Vyrų oda yra storesnė negu moterų, atsparesnė, lėčiau senstanti, tačiau jiems kokybiškas, geras veido kremas yra nė kiek ne mažiau svarbus, negu mums. Be kita ko, vyrų oda kenčia ir nuo skutimo peiliukais ar elektrinėmis mašinėlėmis, įpjovimų, dirglumo. 



Grįžkime prie tridančio kiečio (angl. big sagebrush). Norisi garsiai atsikvėpti, kad pavyko „atkapstyti“ tai, kas slypi po kremo sudėtyje nurodytu lotynišku pavadinimu. Tridantis kietis naudojamas galvos skausmams, žaizdoms gydyti, dėl savo išraiškingo kvapo - kaip aromatinė medžiaga gėrimuose, kosmetikoje, ypač plaukų priežiūros, taip pat gali būti naudojamas kaip repelentas.


Gebhardt, laukinė juta

Jeigu ieškote tradiciškai vyriškai kvepiančio kremo - „Wild Utah“ išpildys šį norą su kaupu.

Kalbant apie šio kremo kvapą, jo galią pajutau žiemą, kai tiesiog reikia greitai kažkuo patepti išsausėjusią odą ar lūpas. Šis kremas po ranka, pasitepi, o jis kvepia ir kvepia panosėje, kvepia ir kvepia. Tikrai buvo neįprasta. Dėl to sau šio kremo kaip universalaus varianto nesirinkčiau, nes mėgstu švelnesnius, moteriškesnius ir greičiau nusikvepiančius kvapus.

„Wild Utah“ vyriškas veido kremas yra pakankamai riebus, kad tiktų odai pamaitinti ir saugoti žiemą, tačiau pakankamai lengvas ir gerai besigeriantis, kad būtų naudojamas ir šiltuoju sezonu, galbūt iškyrus pačias karščiausias vasaros dienas, kai nesinori tepti nieko.


Galbūt vienintelis šio kremo minusas yra pakuotėje, kuri yra atsukamas kremo indelis, o ne patogus, geriau nuo nepageidautinų medžiagų, bakterijų patekimo apsaugantis buteliukas su pompa.


Naudojasi labai ekonomiškai ir taupiai.


„Martina Gebhardt“ siūlo ir lengvesnį „Wild Utah“ variantą - losjoną.


„Martina Gebhardt“ vyriško veido kremo „Wild Utah“ sudėtis, INCI: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Lanolin, Cera Flava (Beeswax), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Hippophae Rhamnoides Oil, Artemisia Tridentata Extract, Pinus Edulis Extract, Juniperus Osteosperma Extract, Tocopherol, Spagyrische Essenz von Artemisia Tridentata Leaf, Aurum, Argentum, Sulfat, Aroma, Linalool, Limonene, Geraniol.


„Martina Gebhardt“  kremo „Wild Utah“ kaina yra 11,09 euro/50 ml, įsigyti galima Vokietijos „Violey“, arba Austrijos „Ecco Verde“ parduotuvėje, kur jis kainuoja 15,49 euro/50 ml. Lietuvoje juo neprekiaujama.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)