, , , ,

Vitamino C užtaisas: amlos milteliai

10:09


Indiško agrasto arba amlos vaisiaus milteliai pasižymi vitamino C gausa. Jie tinka plaukams sustiprinti ir atgaivinti, padidina jų apimtį, pagreitina augimą. Ant „Kvapų namų“ amlos pakelio irgi nurodyta, kad tai plaukų priežiūros priemonė. Tuomet kodėl daug kas naudoja amlos miltelius kaip šveitiklį-kaukę veidui ir sako, kad geresnės gyvenime neturėjo?

Amlos miltelius šįkart pirkau plaukams. Esu prieš keletą metų naudojusi ir labai patiko: man plaukai, o plaukams amla. Ji juos pastebimai pučia, didina apimtį. Skalpas net maloniai girgždėdavo nuo vitamino C injekcijos. Kodėl tai netapo įprasta priežiūros dalimi? Nes didelė (man per didelė) terlionė iš miltelių darytis košę, tada ja tepti galvos odą, galiausiai išplauti. Dar būtinai pridrabstau košės aplinkui.

Žinodama, kad su košelėmis plaukams žaisti nepriprasiu, dalį amlos nupyliau į indelį, sumaišiau su mėgiamu abrikosų kauliukų aliejumi - bus aliejinė ištrauka. Tikiuosi, kad visas vitaminas C pereis į aliejų ir nereikės daugiau drabstytis koše. Ištrauka gaminasi, aprašysiu ir įvertinsiu ją, kai panaudosiu. BET!

Manęs „Kvapų namų“ merginos perkant paklausė, ką darysiu su amla. Ir privertė persigalvoti papasakoję, kad jos gaminasi šveitiklį tik iš amlos miltelių ir vandens. Ir tai, pasirodo, pats geriausias jų kada nors bandytas šveitiklis veidui.

Iš tikrųjų, labai tikėtina. Pirmiausiai, vargu, ar toks šveitiklis galėtų braižyti odą, nes augalų milteliai ar sėklos (kaip pavyzdys - braškių) brinksta nuo vandens ir greitai minkštėja, todėl visai malonu tokį mišinį naudoti savimasažui. 

Kita vertus, mechaninis šveitiklis iš tokių miltelių man yra neveiksmingas dėl kietųjų dalelių išsisklaidymo, čia toliau pirmauja šilkinės pirštinės. Užtat amla yra puikus vaisinis-rūgštinis šveitiklis, kuris veikia ne mechaniškai, o plonina viršutinį odos sluoksnį rūgštimi: švelniai valo, šviesina ją ir lygina.

Amlos milteliai:
  • Maloniai kvepia vitaminu C,
  • Minkšti ir švelnūs odai,
  • Odą nušveičia, paplonina, atgaivina ir paskaistina.
Pati nepastebėjau, kaip ši kukli popierinė pakuotė tapo būtina priemone vonioje. Amlos miltelius naudoju iki poros kartų į savaitę, labiau kaip kaukę - mechaniškai stengiuosi į odą labai netrinti, ji kuo puikiausiai veikia ir tik užtepta.




Man atrodo, kad net nuotraukoje matosi, kokie amlos milteliai yra minkšti ir švelnūs.

Ruduo laikomas derliaus ir pilnatvės laiku. Per vasarą prisivalgyta šviežių uogų, vaisių, daržovių, pasimėgauta saule, poilsiu, atostogomis. Tačiau oro temperatūra rudenį ima smarkiai keistis, šąla, prasidėjęs šildymas sausina odą. Man asmeniškai šaltis, be kita ko, sausina ir džiovina odą ne ką ne prasčiau už radiatorius.

Patinka, kad amlos miltelių nusipirkau būtent tarp sezonų. Vasaros truputį pakankinta oda, patirianti žvarbos atakas, akivaizdžiai stokojo vitamino C, kuris veikia kaip antioksidantas, stiprina odos atsparumą, imunitetą, gydo ją, stangrina, šviesina pigmentines dėmes.

Smagiausia, kad amlos miltelių nereikia susimaišyti iš anksto, laikyti ir laukti, kol „pritrauks“. Susimaišau delne besimaudydama ir ištepu nupraustą veidą - šviežiai maišyti amlą pataria ir „Kvapų namai“. Palaikau, kol baigiu maudynes ir nuplaunu tekančiu vandeniu.

Natūraliuose augaliniuose dalykuose, kurie nėra standartizuoti laboratorijose, veikliųjų medžiagų koncentracija gali kisti priklausomai nuo partijos.

Aš žinau viena - šiuose amlos milteliuose vitamino C yra tikrai daug, nes patikrinau praktiniu būdu. Kadangi jie yra daugiau skirti plaukams, neradau perspėjimo dėl kai kurių jautrų veido vietų ir vieną kartą paruoštos košelės pateko ant lūpų. Negraužė, nebuvo jokių nepatogių pojūčių, bet nusipraususi pajutau, kad lūpos trumpam prarado jautrumą. Štai kodėl nepatariu tepti šios vitamino C bombos ant lūpų ir apie akis.

„Kvapų namų“ aprašymas, kam skirti amlos milteliai ir kaip juos naudoti.

Amlos milteliai kainuoja 3,50 euro/50 gramų, 5,80 euro/100 gramų.

Jums dar gali patikti

6 komentarai (-ų)

  1. Sveiki,

    labai džiaugiuosi atradusi Jūsų blogą. Šiandien nusipirkau amlos miltelių - tikiuosi, patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu girdėti :) Bet kuriuo atveju sugrįžkite pasidalinti nuomone ;)

      Panaikinti
    2. Itin patiko poveikis, tačiau sumaišius su gasulo moliu apskritai nerealus jausmas ant odos :)

      Panaikinti
    3. Aš irgi vieną dieną prisiruošiu pasidaryti kaukę su moliu :)

      Panaikinti
  2. Pabandžiau ir aš amlą duše veidui - super! Net nesitikėjau, kad taip patiks kaip šveitiklis. Labai švelni oda liko, o pats šveitiklis švelnus ir gerai odą išvalo, nereikia ilgai žaisti, tai ir laiko susitaupo. Labai patiko :) Dedant į kaukes gerokai mažiau jaučiasi tas vitamino C poveikis.

    AtsakytiPanaikinti