, ,

Įsigeriantys ir plauką apgaubiantys aliejai

08:11


Šiemet tiek rašau apie aliejus, tarsi būčiau jais apsėsta. Viena tema išplaukia iš kitos, kyla noras išsiaiškinti kokį nors klausimą. Ieškodama informacijos apie tai, drėgni ar sausi plaukai geriau tinka aliejinėms kaukėms, sužinojau dar vieną įdomų dalyką. Pasirodo, kad aliejai nevienodu laipsniu geriasi į plaukus, todėl siūlau savo žinias šia tema praplėsti labiau ir, kas be ko, išsibandyti praktikoje. Jeigu toks aliejų skirstymas pasiteisintų, būtų paprasta pakeisti pabodusį aliejų alternatyviu variantu iš tos pačios grupės ir išvengti netinkančių pirkinių. 

Tinklaraštyje „Science-y Hair Blog“galite pasiskaityti plačiau apie tai, kaip aliejai geba susigerti ar nesusigerti į plaukus, čia išdėstyti ir moksliniai argumentai. Neturiu tikslo visko versti. Be to, manau, kad citavimas turėtų būti korektiškas.

Taigi, esmių esmė.

Aliejai, puikiai susigeriantys į plaukus:


  1. Kokosų aliejus,
  2. Ucuuba sviestas,
  3. Saulėgrąžų aliejus,
  4. Palmių aliejus,
  5. Babassu (puošniųjų atalių) aliejus,
  6. Kondicionuojantys trigliceridai (Caprylic/Capric Triglyceride).
Vidutiniškai į plaukus įsigeriantys aliejai:

  1. Ricinų aliejus,
  2. Alyvuogių aliejus,
  3. Avokadų aliejus,
  4. Kukurūzų aliejus,
  5. Rapsų aliejus,
  6. Garstyčių sėklų aliejus,
  7. Migdolų aliejus,
  8. Argano aliejus,
  9. Sezamų aliejus,
  10. Sviestmedžio sviestas,
  11. Žemės riešutų aliejus,
  12. Kokum (indinės garcinijos) sviestas,
  13. Vynuogių sėklų aliejus,
  14. Erškėtuogių aliejus,
  15. Kanapių sėklų aliejus,
  16. Linų sėmenų aliejus,
  17. Perrila aliejus,
  18. Dygminų aliejus,
  19. Kakavos sviestas.
Nesigeriantys į plaukus aliejai:

  1. Ryžių aliejus,
  2. Simondsijų aliejus,
  3. Mineralinis aliejus.
Pastudijavusi aliejų sąrašus supratau, kodėl man niekad nepatiko kokosų aliejaus kaukės plaukams - jie jautėsi permaitinti. Nepaisant fakto, kad niekuomet netepiau ant jų per didelio kiekio, turėdavau kokosus iš plaukų plauti mažiausiai dvi dienas, kad būtų neapsunkę ir nenutįsę. Ir tai taip pat atsako į klausimą, kodėl man patinka plaukų kondicionierius su kokosų aliejumi - jis įsigeria labiau nei kiti aliejai, o atsvertas kitų medžiagų - plaukų nepermaitina.

Taip pat aišku, kodėl plaukų kondicionieriuose taip mėgiami minėti trigliceridai - jie tiesiog efektyviai suminkština plaukus ir padaro juos tokius, kokių ir tikimasi iš kondicionierių.

Tiesa, sąraše pasigedau sojų aliejaus, kuris yra pigus ir ganėtinai populiarus plaukų priežiūros priemonėse.

Mineralinis, naftos kilmės aliejus irgi aišku, kodėl mėgiamas plaukų priemonių gamintojų. Būtent jis ir lemia tokių gaminių lengvumą, neriebumą, neapsunkinimą. Žinoma, lieka neatsakyta, kokia iš to reali nauda pačiam plaukui.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)