, , , ,

„White Witch“ dumblių kaukė su mėtomis ir žaliąja arbata

09:26



Airiškas receptas odos grožiui puoselėti - jūros dumbliai, Maroko žalioji arbata ir mėtų lapeliai. Vos trys sudedamosios dalys, balkšvas matinis indelis su kamštiniu dangteliu bei ...pagalvoti verčianti kaina - 16,50 euro už 50 ml. Visa tai kaukė „White Witch Connemara Nourishing Face Mask“, kvepianti jūra. Jeigu patinka jos dizainas, pasidžiaukime - jį sukūrė viena mūsų tautiečių, dizainerė ir fotografė Rūta Baliutavičiūtė.

Į teigiamą polių kompaso rodyklę traukia neblėstanti asmeninė mano simpatija dumbliams, į neigiamą - mintis, kad sprendimas sumaišyti vos tris medžiagas yra labai paprastas, todėl ar ši kaukė gali pasižymėti kažkuo, kas trauks prie jos sugrįžti jau už savo pinigus?

Vilkas ir lietuviškas miškas

Kaukę išbandyti gavau iš lietuviškos elektroninės parduotuvės „Grožio draugas“

Bet, kaip teisingai sakoma, kiek vilką bemaitink, jis vistiek į mišką žiūri. Taip ir aš atsisukau į Austrijos elektroninę parduotuvę „Ecco Verde“. Ji beveik tuo pačiu metu atsiuntė elektroninį laišką, kad taip pat pradeda prekiauti šia airiška kosmetika, o aš negalėjau atsispirti pagundai rasti geriausią kainą. Šįkart - bent jau teoriškai.

Ką gi, labai retas, praktiškai Raudonosios knygos vertas atvejis, kai pas mus ekologiška kosmetika yra net pigesnė. Nors ir keliais centais, bet pigesnė. Pasirodo, lietuviai lygiai taip pat sėkmingai gali siūlyti neišpūstas kainas - tokias, kokios galioja išsivysčiusiose konkurencingose rinkose. Ir dar be to, iš  Austrijos „White Witch“ gali neapsimokėti siųstis, jei „Ecco Verde“ parduotuvėje nesusidarys nemokamą siuntimą garantuojanti pirkinio suma.

Vienu žodžiu. Man aktualu geros kainos vietos rinkoje, nes beveik viską, kas tepama, purškiama ar net geriama siunčiuosi iš užsienio. Tai reiškia, kad privalau planuotis tolokai į ateitį, tada pasikliauti vežėjų miklumu. O kartais būtų smagu mažiau dėl to sukti galvą. „Grožio draugas“ nebuvo tarp mano top parduotuvių, bet pirmas blynas leidžia manyti, kad dėl kainų jinai labai net svarstytinas variantas.

Trijų miltelių dermė

Matinio stiklo indelyje pačios kaukės yra 50 mililitrų. Ar tai daug, ar mažai, priklauso nuo požiūrio. Bendrai imant - mažai, praktiškai - daug.

Faktas, kad kaukė bijūnais nekvepia ir vien dėl kvapo jos nesinorės teptis kas dieną. Taip pat faktas, kad vienam kartui užtenka arbatinio šaukštelio miltelių, o jais išmatavus indelio turinį gaunasi 7-8 kartai, o tai nemažai.

Dabar apie tai, ar „White Witch“ kaukės ingredientų kombinacija yra verta dėmesio. Atlanto dumbliai, žalioji arbata ir mėtų lapeliai iš pirmo žvilgsnio pasirodė labai paprasta. Tačiau bandžiau aš, be to, pasidalinau su dar viena eko kosmetikos gurmane ir skepticizmą teko slėpti tolimiausioje lentynoje.

„White Witch“ kaukė netrupa ir nesiterlioja, arbatinį šaukštelįš miltelių galima momentaliai susimaišyti delne. Gaunasi minkšta, tačiau vientisa košelė, kuria reikia padengti veido odą. Rezultatą lemia tai, kad matinio indelio turinys yra vitaminų, mineralų, antioksidantų kokteilis, kuriam gaivumo suteikia ribotas kiekis mėtų. Jos odą atšviežina nešaldydamos.

Pasak gamintojo, dumbliai yra natūralus hialurono rūgšties šaltinis, todėl kaukė stiprina ir stangrina odą, saugo nuo raukšlelių susidarymo ir kitų senėjimo ženklų. Be to, dumbliai skatina kolageno sintezę, atstato odos elastingumą ir lygina ją.

Šią kaukę priskirčiau naudoti ekstra atvejais, kuomet oda pavargusi, papilkėjusi, pavytusi, dehidratavusi, nes po kaukės tampa putli, minkšta, šviežia ir skaisti. Rezultatas atperka tai, kad iki tinginio svajonės, arba visiškai paruošto naudoti produkto, likęs vienas žingsnis - jos atskiedimas vandeniu.

Vėl turiu sugrįžti prie kvapo. Vieša paslaptis, kad žuvis ir jūros gėrybes mėgsta anaiptol ne visi, tuo labiau grožio procedūroms, kurių svarbi dalis yra aromaterapinis aspektas. Bet kas ginčysis, kad kai ką darome išskirtinai dėl rezultato? Tarkime, nereikalingų plaukelių rovimas. Nagų lakavimas arba lako nuvalymas.

„White Witch“ dumblių kaukėje užskaitau, kad dumblių kvapas jaučiasi tik kaukę užtepus. Vakare taip pamaitinusi odą, ryte turėjau konstatuoti, kad oda kvapo neišlaikė.

Tinklaraštyje dar rašysiu apie kitą dumblių kaukę, kurioje gamintojas kažkaip sugebėjo užmaskuoti dumblius ir jiems būdingą kvapą, tačiau efektas odai geresnis su „White Witch“, nes čia dumblių koncentracija yra didesnė ir poveikis akivaizdesnis.

Kam dar gali būti įdomi „White Witch“ maitinamoji kaukė? Bijantiems aliejų, nes odą kaukė kuo puikiausiai odą pamaitina ir be jų.



Paruoštą kaukę reikia užtepti ant odos ir laikyti 15-20 minučių (ant pakuotės siūlo laikyti 10 minučių), po to nuplauti švariu vandeniu. Odos tempimas po jos - natūralus rezultatas, todėl nieko daryti ir papildomai tepti nereikia. Aš papurškiu vandeniu ir einu miegoti, to visiškai pakanka, kad oda jaustųsi puikiai.

Airiškas „know how“ su subtiliu lietuvišku prieskoniu

Airijos „White Wich“ save įvardija kaip etiškiausią gamintoją pasaulyje. Jos komandoje - D.Clare'as, laikomas vienu didžiausių šių laikų fitoterapijos autoritetu.

Gamintojas tvirtina, kad gėles, augalus, medų, avižas ir jūros dumblius naudoja iš nepaliestų pakrančių ir pievų, šalia Atlanto vandenyno.

Dėl vengimo teršti aplinką, „White Witch“ pakuotėse nenaudoja plastiko. Kartu apsaugo vartotojus nuo toksiškos, moteriškus hormonus imituojančios cheminės medžiagos bisfenolio (BPA), kuri gali pakenkti sveikatai ir vaisingumui.

„Whit Witch“ komandoje dirba dizainerė ir fotografė R.Baliutavičiūtė, kuri turi patirties mados ir pakavimo srityse, o dabar studijuoja fitoterapiją su vienu iš šios kompanijos veidų, komandos narių daktaru D.Clare'u.

Gražu:


„White Witch“ nuotrauka

Įdomybės

„White Witch“ asortimente - vos šešios priemonės veido odai: kaukės, balzamai bei kondicionierius.

Išnaudojus kosmetiką, matinius indelius galima panaudoti prieskoniams, žolelėms laikyti, pritaikyti kaip žvakių laikiklius.

Lietuvoje „White Witch“ kainos atitinka kainas gamintojo puslapyje. Sueitų ir kaip lauktuvės iš Airijos.


Išvada

Nors iš anksto nusiteikiau nieko per daug iš „White Witch“ kaukės nesitikėti, mielai ja pakeisčiau dalį savo buteliukų karalystės. Nes geriau turėti vieną gerą ir efektyvų daiktą, nei keletą vidutiniokų.

Ar kartosiu? Taip.

Kaukės sudėtis: dumbliai, žalioji arbata ir mėtų lapeliai.

„White Witch“ maitinamosios kaukės kaina 16,50 euro/50 ml, įsigyti galima parduotuvėje „Grožio draugas“. Austrijos „Ecco Verde“ kaukė kainuoja 16,59 euro/50 ml.

Deklaruoju, kad šio produkto nepirkau, jis buvo nemokamai pateiktas išbandyti. Tai nuomonei įtakos neturėjo, tekstas su gamintojo atstovais nederintas ir jų nekoreguotas.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)