, , ,

„Uoga uoga“ balzamas plaukams „Eisiu palaidais“

08:22


Lietuviškas „Uoga uoga“ balzamas arba kondicionierius su šermukšniais ir erškėtrožėmis, skirtas normaliems ir sausiems plaukams: „Sesė ilgakasė; eisiu palaidais!“. Tai yra vienas iš dviejų šio gamintojo kondicionierių - riebesnis. Bet šiaip ant abiejų variantų pažymėtas tas pats plaukų tipas „normaliems“. O kas parašyta daugiau kartų, tas ir galioja!


Kadangi pirkau jį ankstyvą pavasarį, per „Pelenės“ parodą, man atrodė, kad balzamas labiau skirtas sausiems plaukams, kai šalta. Kad jis stipriau pamaitina plauką. Juk niekas nelaukė, kad į Lietuvą apskritai ateis vasara :) Tačiau beveik baigiant sunaudoti galiu konstatuoti, kad gamintojas tikriausiai siekė pernelyg nenukrypti į vieną ar į kitą pusę ir nepagaminti labai riebaus ar labai lieso. Gavosi nesunkus, lengvas - visiškas viduriukas. Žodžiu, kas nusipirks, tam ir tiks.

Vertinant sudėtį, balzamas įdomus ne tokiu ir dažnu ingredientu - šermukšnių (lot. Pyrus Sorbus) ekstraktu. „Uoga uoga“ šermukšnius išskiria kaip vitaminu C turtingą šaltinį, būtiną sausiems ir pažeistiems plaukams. Tačiau šalia jo rikiuojasi liepų, ramunėlių, varnalėšų, ajerų ir kiti ekstraktai. Kiekvienas jų turi plaukams reikalingų ir naudingų savybių: stiprina, gaivina, minkština, skatina gyvybingumą ir augimą.

Grįžtant prie nemažo kiekio ekstraktų, taip pat įvairių panaudotų aliejų, šio plaukų balzamo kvapas taip pat nevienareikšmiškas. Sakyčiau, bendro pobūdžio žalumos kvapas į lengvą kartumą.

Ant buteliuko tikrai pastebėsite užrašą 99% natūralus, o tai reiškia, kad tą vieną likusį procentą sudaro kondicionieriaus sudėtyje esanti ir plaukų statinį krūvį turinti nuimti druska - Behentrimonium Chloride.

Dėliojant pliusus ir minusus, gaunasi štai kas:

  • Gana lengvas, kas yra ir pliusas, ir minusas, žiūrint, ko reikia,
  • Gana skalsus, tačiau naudoju pramainiui su riebesniu kondicionieriumi,
  • Neįkyraus kvapo,
  • Ištepus plaukus, iš dalies į juos susigeria,
  • Neapsunkina plaukų,
  • Labiau drėkina plauką, maitinimo funkcija neišreikšta.
„Uoga Uoga“ kondicionierių „Sesė ilgakasė; eisiu palaidais!“ pristato taip:

Šiame balzame gausu ne tik augalų ekstraktų, bet ir aukščiausios kokybės aliejų, kurie efektyviai pasirūpins išsausėjusiais plaukais. Kokosų aliejus nuo seno garsėja savo savybe puoselėti sausus plaukus ir prasiskverbti giliai į jų vidų, taip pat plaukus minkštins bei stiprins makadamijų ir moringų aliejai. Kovoje su plaukų sausėjimu nepamainomas ir šermukšnis, kuris kaupia savyje daug vitamino C, ypatingai reikalingo sausam ir pažeistam plaukui. Naudingų riebiųjų rūgščių, vitaminų bei mineralų gausu ir erškėtrožių ekstrakte, kuris ne tik gerai pamaitins, bet ir padės sumažinti esamus plauko pažeidimus. D-pantenolis užtikrins švelnumą ir glotnumą.

Kartais lengva įvertinti pagrindinius, labai smarkiai išreikštus kosmetikos priemonės pliusus ar minusus, tačiau šis balzamas yra ne iš tokių. Kokį klausimą sau beužduočiau, atsakymas balansuoja kažkur apie vidurį - nei taip, nei ne. Savo ruožtu, tai ir pliusas, ir minusas. Labai peikti nėra už ką, bet ir nepasižymėjo išskirtinumu, kuris ilgam jį įrašytų į atmintį.

Jeigu norisi neįkyraus, neriebaus balzamo - „Eisiu palaidais!“ turėtų patikti.

„Uoga Uoga“ balzamo „Sesė ilgakasė; eisiu palaidais!“ sudėtis, INCIAqua, Cetyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Nut Oil, Cocos Nucifera Oil, Vegetable Glycerin, Simmondsia Chinensis Oil, Behentrimonium Chloride, Moringa Oleifera Oil, Panthenol, Pyrus Sorbus Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Acorus Calamus Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Alcohol, Tocopherols, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aroma (eterinių aliejų mišinys), Geraniol, Limonene, Linalool.

Balzamo kaina yra 6,92 euro/200 ml, įsigyti galima internetu, „Uoga uoga“ salelėse arba parduotuvėse, kur prekiaujama šio prekės ženklo kosmetika.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)