, ,

„Naturalmente“ plaukų purškiklis, kurio nesupratau

08:10


Į šio itališko „Naturalmente“ plaukų purškiklio su simondsijų (Jojoba) aliejumi ir cinamonu bandymus įdėjau kantrybės, laiko ir kiek įmanoma pakantumo. Išruošiau į fotosesiją. Bet galiausiai turiu su liūdesiu pripažinti, kad jis man liko visiškai nesuprastas. Purškiklio koncepcija, sudėtis ir žadamas efektas nedera tarpusavyje.

Labai nesigilinant į sudėtį, o vien perskaičius pavadinimą ir aprašą: Basic, Jojoba, kuris labiausiai krinta į akis, ar kas nors suabejotų, kad tai yra aliejinio tipo priemonė? 

Aš tikėjausi panašiai, gal tik chemikų išmonės - esterių, emolientų - palengvinto varianto plaukams, panašiai kaip kad yra gaminami vadinamieji sausieji aliejai. Sutinku, kad užrašo apie cinamono buvimą ant buteliuko priekio nėra, bet nėra ir to, kas mane labai nustebino - pirmu smuiku grojančio alkoholio, pagrindinės sudedamosios dalies.

Nesu iš tų, kuri bijo alkoholių ir sąmoningai tai rašau daugiskaita. Nes be geriamo ar dezinfekcijoms naudojamo alkoholio egzistuoja ir riebieji alkoholiai, kurie ypač draugiški odai bei plaukams, nes juos kondicionuoja. Trumpai tariant, „alkoholinės“ isterijos nepalaikau tol, kol neišsiaiškinu, ar tikrai yra dėl ko šaukti.

Kalbant apie „Naturalmente“ purškiklį, alkoholis jame toks, kad net pagerinto simondsijų aliejumi, cinamono ekstraktu ir santalmedžio eteriniu aliejumi nepurkščiau ant plaukų nei kasdien, nei tuo labiau - ilgą laiką.

Denatūruotas alkoholis yra įprastas alkoholis su priemaišomis, darančiomis jį netinkamu įprastiniam vartojimui. Pagal nutylėjimą - gėrimui.

„Naturalmente“ purškiklyje jis dominuoja, kartu suteikdamas charakteringą aštrų kvapą, per kurį negalėjau užuosti nei cinamono, nei santalmedžio eterinio aliejaus. Didelės koncentracijos, aštrus alkoholis veikia antibakteriškai, daro priemonę lengvą ir lakią, greitai garuojančią, bet kartu sausina plaukus.

Būtų jis kur nors prie pabaigos, nekreipčiau dėmesio ir traktuočiau kaip konservuojančią medžiagą, kuri dėl mažo kiekio pastebimo poveikio nedaro.

Kalbant tiesiai - alkoholinis „Naturalmente“ purškiklis vargina plaukus. Mano plaukai nesuprato, ko aš iš jų noriu ir kodėl jie turi visa tai kentėti. Po šio eksperimento reikėjo lepinti juos, pasišiaušušius ir pavargusius, aliejinėmis kaukėmis ir kondicionieriais.

Dar įdomus klausimas, ką šio purškiklio sudėtyje veikia cinamono ekstraktas?

Paprastai cinamonas, jo milteliai, ištrauka ar eterinis aliejus yra naudojami ant galvos odos, kad savo šildančiu, tonizuojančiu poveikiu paskatintų plaukų folikulus išsijudinti, geriau maitinti ir auginti plaukus. Tačiau naudojamas per visą plaukų ilgį, kur pasiekia mažai natūralaus sebumo, ir tuo labiau ant galiukų, jis irgi gali sausinti. 

Nes iš tikrųjų, kas purkštų alkoholį ant galvos odos ir prašytųsi dar daugiau problemų vien todėl, kad kažko tikisi iš kažkur sudėtyje esančio cinamono?

Apie simondsijas negaliu pasakyti išvis nieko, nes šio aliejaus purškiklyje nei matosi, nei jaučiasi, pats purškiklis yra vandens konsistencijos.

„Naturalmente“ britiško puslapio versijoje nurodoma, kad purškiklis yra inovatyvus, greitai absorbuojamas, netgi atstato plaukus iki pačių galiukų. Be to, suteikia jiems spindesio, tinka sausiems, dažytiems plaukams.

Įtariu, kad mano išbandyta purškiklio versija yra senesnė, sudėtis irgi šiek tiek skiriasi - joje yra ir vandens, ir daugiau aliejų. 

Mano išbandyto „Naturalmente“ purškiklio sudėtis, INCIAlcohol Denat., Dicaprylyl Ether, Aqua (Water), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Argania Spinosa kernel oil, Olea europaea (Olive) fruit oil, Lavandula hybrida oil, Cinnamomium Zeylancium  Bark Oil, Amyris Balsamifera bark Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Cinnamal, Eugenol, Linalool, Limonene.

„Naturalmente“ Jojoba Shine (Lucidante) Spray sudėtis, INCI: Alcohol Denat., Dicaprylyl Ether, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Cinnamal, Amyris Balsamifera Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Lavandula Hybrida Oil, Eugenol, Linalool, Cinnamomium Zeylancium Oil, Limonene.

Buteliuko talpa 100 ml, kiek kainuoja - nežinau, gavau išbandyti.


Lietuvoje „Naturalmente“ plaukų priežiūros produktų kainos svyruoja nuo 18 iki 24 eurų, galimai purškiklis taip pat neišklysta už šių ribų.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)