, , , ,

Atostogos: kas nusipelno vietos lagamine?

08:17


Atostogų ir kelionių sezonas prasidėjo. Galime aptarti, ką būtina turėti lagamine ir tuo pačiu neapsikrauti. Ir nesvarbu, ar vyksite į užsienį, ar ilsėsitės arčiau namų. Pasidalinsiu patarimais, ką pasiimti kad nebūtų nei per daug, nei per mažai.

Atrankos formatas

Pirmas etapas. Reikalingas kosmetikos (bendrąja prasme) priemones siūlau susikomplektuoti pagrindu pasirenkant laiką - parą. Man jis labiausiai patinka, nes tuomet nieko neužmirštu, o taikomas jis paprastai. Priemones, įrankius, makiažą susidedu pradėdama menamu rytu, kai atsikeliu, prausiu veidą, valau dantis, tuomet odą tepu kremu, priemone nuo saulės, dažausi ir t.t. Atitinkamai baigiu vakarinėmis procedūromis.

Pliusai - jis universalus ir tinka kiekvienam. Tarkime, aš rytais veidą prausiu tik vandeniu ir man papildomai nieko nereikia, tačiau kiti galbūt naudoja specialų prausiklį ar micelinį vandenį ir lagamine numatys jiems vietos.

Antras etapas: apgalvokite specifiką tos vietos, į kurią vykstate. Ji gali lemti, kad reikės kažko, ko nenaudojate šiokią dieną ir paros formatas gali tai praleisti. Priemonės nuo saulės, kraujasiurbių atbaidytojai, geliai, tepalai ar kiti gaminiai, skirti daug pėsčiomis vaikštančio turisto raumenims atpalaiduoti.

Trečias etapas: suskirstykite savo poreikius sekcijomis (higiena, specialios priemonės, kosmetika) ir padarykite natūralią atranką, išmetant tai, kas nepraktiška, dubliuojasi ar galima be to apsieiti.

Pavyzdžiui, gal visai nebūtina turėti kelių skirtingų prausiklių, o būtų protinga pasirinkti vieną universalų ir veidui, ir kūnui? Gal įmanoma su vyru/draugu susitarti dėl abiems tinkančio kremo? Jei per atostogas nešėlsite naktiniuose klubuose ir apskritai neketinate dažytis, negi apsimoka gabentis blakstienų tušą ir šešėlių paletę?

Ir paskutinis reikalas: belieka paversti savo poreikius konkrečiais kiekiais, įvertinant, kad šampūno, prausiklio, kūno losjono, priemonių nuo saulės reikės mažiausiai po 100 ml, o kremo veidui gali pakakti ir 10 ml.

Mėginukai: taip ar ne?  

Pastaruoju metu tenka dažnai skaityti, kad kelionėms pravartu prisirinkti mėginukų. Jie maži, beveik nesveria. Nusivešite, sunaudosite ir nieko neparsivešite. Negaliu sutikti 100%. Mėginukų prisirinkti galima, aišku, bet ar gausite savo kremo, savo šampūno, savo kondicionieriaus mėginukus? Labai abejotina. O ar esate pasiruošę naudoti tai, ko nepažįstate ir kas galimai nepatiks odai, plaukams, dirgins ar alergizuos? Tikriausiai irgi ne.

Mano patarimas: apsirūpinkite mažais buteliukais ir indeliais, neišmeskite jų, kai ką nors sunaudojate. Arba net jeigu nenaudojote ir išpylėte turinį. Jie tikrai pravers, kai prisireiks įsipilti to, ką mėgstate ir kas tikrai reikalinga.

Kai kurios firmos siūlo išmėginti savo gaminius patogiuose mažuose užsukamuose indeliuose, kurie gali puikiai pasitarnauti kelionėse. Jei tokių indelių neturite, atėjus vasaros sezonui jų rinkiniais ima prekiauti „Maximos“ tinklas, rinkinių arba atskirų indelių galima rasti „Drogo“ parduotuvėse.

Mano pasirinkimas

Plaukams:

  • Šampūnas,
  • Kondicionierius,
  • Nenuplaunamas kondicionierius. Pastarojo reikėtų plaukų maitinimui, drėkinimui ir puoselėjimui karšto oro sąlygomis, tačiau jei nenaudojate ir šiaip - atostogos ne laikas eksperimentams.
Veidui:

  • Hidrolatas/tonikas/terminis vanduo,
  • Drėkinantis kremas/citrinvyčių CO2 ekstraktas ir alavijo gelis, sultys.
Kūnui:

  • Kūno pienelis/kremas/losjonas.

Ir veidui, ir kūnui:

  • Apsauga nuo saulės,
  • Sniego krūmo eterinis aliejus, tinkantis nuo galvos iki kojų
  • Bendras prausiklis, kuris gerai nuprausia veidą, nesausindamas odos, taip pat kurio negaila kūnui. Tai yra, ką nors multifunkcinio ir nebrangaus. Ne muilą, kuris greičiausiai tiktų kūno odai, bet gali būti pernelyg agresyvus veidui.
Viso dydžio pakuotėse vežuosi tik apsaugas nuo saulės (50 ml ir 100 ml), eterinį aliejų (3 ml) ir CO2 ekstraktą (5 ml). 

Visi kiti dalykai yra perpilami į 60-100 ml talpas, išskyrus nenuplaunamą kondicionierių plaukams, alaviją ir drėkinantį kremą veidui, kuriems naudoju pačius mažiausius bandyminius užsukamus indelius, nes jų mažiausiai reikia.

Ir dar vienas punktas, apie kurį siūlau pagalvoti - aliejų. Tiek odos pamaitinimui, tiek plaukų apsaugojimui nuo druskingo jūros vandens maudantis.

Makiažas

Kalbant apie bazines makiažo priemones, atostogoms užtenka blakstienų tušo, universalaus šešėlio ar pieštuko antakiams ir akims paryškinti, mineralinės pudros arba multifukcinio BB ar CC kremo.

Šiuo gyvenimo laikotarpiu pirmenybę atiduodu mineralinei pudrai, kurią mėgstu naudoti ir kuri suteikia papildomą apsaugą nuo saulės, o tai yra labai svarbu karštose šalyse.

Žinoma, neužmirškite plačiabrylės skrybėlės bei gerų saulės akinių!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)