, , , ,

„Couleur Caramel“ - lūpų lakas ir pilkas šešėlis

10:47


Ekologiškų meteoritų gamintoja, Prancūzijos bendrovė „Couleur Caramel“ į naujausią savo makiažo liniją „Look 2015 Je suis une légende“ įtraukė ir trijų spalvų lūpų lakus. Šimtąjį kartą galiu prisipažinti, kad makiažo klausimais esu visiška diletantė, tačiau vienas dalykas man aiškus kaip 2×2: kurioms niekas nesilaiko ant lūpų ir greitai nusivalgo, patikėkit, šitas daiktas nesutiks lengvai atsisveikinti. O jei dar juo pasidažysite ant balzamu nepateptų ar sausokų lūpų, tai... :)

Ir kartu su laku - „Couleur Caramel“ nuolatinio asortimento pilkas blizgus šešėlis „Gris anthracite nacré“. Šalto atspalvio (visuomet dažausi šiltesniais, bet labai norėjau šalto), subtilus ir švelnus. Nepaisant to, kad internetas nelūžta nuo realių šio šešėlio nuotraukų gausos, surizikavau ir iš esmės nenusivyliau.

Lūpų lakas „Montana“

Mano pasirinkta spalva „Montana“ - pati šviesiausia ir švelniausia iš gamintojo siūlomų trijų spalvų.


Niekuomet nebandžiau jokio sintetinio lūpų lako, informacijos apie naujausią „Couleur Caramel“ kolekciją trūko, atsiliepimų nebuvo jokių ir niekur. Įsivaizdavau ir buvau tikra, kad lūpų lakas pasižymės tuo, kad lūpoms suteiks gelinį blizgesį, kaip ištobulintose reklaminėse nuotraukose. Bet ne, tokio stiklinio blizgesio nėra, matote akivaizdžiai.

Pirma nuostaba - perbraukiau lūpų laku per ranką ir supratau, kodėl jis lakas. Nes laikosi taip, kad nenusiplovė net negailint muiluojant! Priskiriu šią savybę pliusams. „Couleur Caramel“ lakas yra skystas, savo konsistencija labiau panašus į blizgį, o ne į lūpdažį, o kad skystas blizgis gerai laikytųsi - retas atvejis. Šis atvejis irgi retas, tuo ir geras.




Antras dalykas - „Montana“ lūpų lako atspalvis. Niekaip nesitikėjau, bet tai įvyko vėl! Patyriau, mačiau, skaičiau, lygiai taip pat patirsiu, matysiu ir skaitysiu, kad na ne tokia spalva, kaip žiūrėjosi parduotuvėje. Be kita ko, jei galvojate, kad reali lentyna yra apsidraudimas - ne. Neužmiršiu, kaip kartą varčiau vieną laką ir vien vaizdas per buteliuko stiklą patiko ne tas žodis, bet užteko pamatyti ant savo nago ir supratau, kad jis man labai per drąsus, neišdrįsčiau.

Iš „Couleur Caramel“ tikėjausi neutralios rausvos spalvos, o gavosi rausva spalva su truputį morkiniu pigmentu, kuris tuo ryškesnis, kuo storesnis lūpų lako sluoksnis. Bet yra ir geras dalykas: jei lūpų lako tepu nedaug, o daug tepti nei mėgstu, nei noriu - gaunasi šviesi uogiška spalva. Sakyčiau, nemažas skirtumas, palyginti su oficialiomis gamintojo nuotraukomis. Bet graži. Dažysiuosi ir džiaugsiuosi.



Kadangi lūpų lako pakuotė tokia, kad su ja gauname ir šepetėlį, atskirai apie jį.

Gal neverta daug norėti ir reikalauti, bet mano nuomone, šiam integruotam šepetėliui trūksta preciziškumo. 

Lūpų lako lašiukas išsisuka per patį šepetėlio vidurį, todėl šepetėlis viduriu storiausiai ir tepa. Laką tenka ant lūpų išskirstyti arba pirštu, arba geriau išformuotu kitu šepetėliu, arba storiau tepti ir išlyginti originaliu šepetėliu. Bet man tai irgi nepasirodė lemiamas ar esminis trūkumas, kadangi išeitis iš situacijos gana paprasta.

Pilko antracito/gyvsidabrio šešėliai akims



Šią šalto tono spalvą „Couleur Caramel“ pavadino perlamutriniu pilku antracitu (blizgi anglis), o dėžutėje jis panašus į švitrinį popierių. Susidaro toks vaizdas, tarsi pats šešėlio pagrindas būtų matinis pilkas, su subtiliu žėrėjimu ant viršaus. Bet kaip visada yra BET.

Esu įpratusi akis ryškinti biriais šešėliais ir iki šiol niekas tokių neaplenkė. Bet kažkaip sunkiai einasi rasti pilką ramią spalvą, todėl spėjau, kad „Couleur Caramel“ antracitas gali būti tokia. tebūnie, kad ir blizgi.

Kai gavau siuntinį, patenkinta vaikščiojau kokias porą dienų grožėdamasi šešėliu iš tolo, kadangi ryte ranka automatiškai tiesiasi prie kosmetinės, kur yra einamiausi „Alima Pure“ birūs šešėliai ir tik bebaigiant dažytis pagaunu save, kad oi, ir vėl nepabandžiau „Couleur Caramel“ pilkojo. Atsakymų į klausimus padaugėjo galiausiai išbandžius ant rankos. Ir turiu pasakyti, kad padažius jis panašus ne į asfaltą, švitrinį popierių, o į gyvsidabrį, tik gerokai tamsesnį. 

Dabar pati supratau ir kitoms galiu pasakyti, kad sunkiai suprantamos realios šio šešėlio nuotraukos internete, nelabai susiejamos su vaizdu dėžutėje, labiausiai atspindi tiesą.

Dažantis šio šešėlio blizgios dalelės, kurios atrodo paskiros, darniai susilieja į vientisą gyvsidabrinį švytėjimą. Toliau jau skonio reikalas, ar mėgstate tokias švytinčias spalvas ir ar su jomis draugaujate.



Viršutinėje nuotraukos dalyje šešėlis atspindi šviesą, apatinėje - ne. Ant vokų šešėlis tampa panašus į pasidabruotą asfaltą. Spalva labai švelni, abejoju, ar pasisektų nufotografuoti be makro funkcijos.

Pigmentacija normali, norint ryškesnės spalvos ir intensyvesnio spindesio, galima tepti dar vieną sluoksnį.

Jau minėjau, kad visi mano šešėliai birūs, jais dažytis esu įgudusi labiausiai. Žinoma, pasidažiau ir su šituo, bet nepradėjus nė pusdieniui jis man nuplaukė nuo vokų. Nenustebino, nes vokų paruošimą paruošimą šešėliams esu atitaikiusi turėdama omenyje, kad bus birūs šešėliai, kurie prie odos kimba geriau. Tuo tarpu „Couleur Caramel“ šešėlių sudėtyje yra, be kita ko, ir aliejų, todėl jie yra švelnesni, slidesni ir greičiau numirksimi. Situacija išsisprendė padengus voką biriu šviesiu šešėliu.

„Couleur Caramel“ šilti šešėlių atspalviai:




O čia - šalti:


„Couleur Caramel“ šešėlių „Gris anthracite nacré“ sudėtis, INCI: Talc, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder, Squalane, Zinc Stearate, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Asparagopsis Armata Extract, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Glycine Soja (Soybean) Oil, Pongamia Glabra Seed Oil, Aspalathus Linearis Leaf Extract, Tocopherol, Silica [+/ MAY CONTAIN : Calcium sodium borosilicate Alumina CI 77019 (Mica) Sodium riboflavine phosphate CI 77891 (Titanium dioxide) CI 77861 (Tin oxide) CI 77491 (Red iron oxide) CI 77492 (Yellow iron oxide) CI 77742 (Manganese violet) CI 77499 (Black iron oxide) CI 75470 (Carmine) CI 77007 (Ultramarine) CI 77510 (Ferric ferrocyanide) CI 77288 (Chromium oxide green) CI 77289 (Chromium hydroxide green)]

„Couleur Caramel“ lūpų lako „Montana“ sudėtis, INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic Polyglycerides, Candelilla (Euphorbia cerifera) cera, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil Unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopherol, Stevia Rebaudiana Extract, Polyhydroxystearic Acid, Parfum (Fragrance), D-Limonene, Geraniol, Linalol. [+/– MAY
CONTAIN : Mica - Silica - CI 77891 (Titanium dioxide) - CI 77491 (Irons oxide) – CI 77492 (Irons oxide) - CI 75470 (Carmine)]

Lūpų lako „Montana“ kaina 16 eurų/  , šešėlis „Gris anthracite nacré“ kainuoja 11,9 euro/2,5 gramo. Įsigyti galima Prancūzijos interneto parduotuvėje „Mondebio“.

Jums dar gali patikti

2 komentarai (-ų)

  1. na va, ir sužinojau lūpų lako ypatumą - ilgai išliekantis ir gerai besilaikantis ant lūpų :) Ačiū! Kai šitas pavadinimas pradėjo šmėžuoti aplink, buvau skeptiška ir maniau, kad tai yra dar vienas naujas vardas tam pačiam lūpdažiui, bet va, pasirodo, ne :) Beje, graži spalva :) Tik kodėl tie natūralių kosmetikų gamintojai taip mėgsta šimeriuką? :)) Ar man tik taip atrodo iš nuotraukos?..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turi jis truputi spindesio, bet pagal save sprendžiu, kad jis nenervina, nes nemėgstu pati labai blizgių :) Iš man pažįstamų gamintojų tikriausiai tik "Couleur Caramel" ir įtikintų, kad lakas yra lakas, o ne įprastas blizgesys :)

    AtsakytiPanaikinti