, , ,

Antras pavasario reikalas: uogų serumas odai

08:07


Rausvųjų citrinvyčių uogų (Schisandra sphenanthera) CO2 ekstraktas subjektyviai yra viena puikiausių veido (kūno) priežiūros priemonių, o objektyviai - viena įdomiausių augalinių substancijų. Beje, Lietuvoje auga kitos rūšies, arba kininiai citrinvyčiai - ne sodininkai ir gyvai nematę citrinvyčių gali tuo įsitikinti prekyvietėse, kuriose prekiaujama medžių ir krūmų sodinukais, arba nukeliauti į Vilniaus universiteto Botanikos sodą.

Rausvieji citrinvyčiai kilę iš Kinijos, kur iš jų pagaminti preparatai laikomi jaunystės eliksyru dėl stiprių regeneruojančių savybių. Be to, jie suteikia energijos, naikina nuovargį, tinka streso paveiktai, jautriai ir alergiškai odai.


Šiuo CO2 ekstraktu prekiaujantys „Kvapų namai“ rekomenduoja jį naudoti mišinyje, tačiau aš mielai naudoju jį ir vieną, kaip ypač paveikų odos ir paakių serumą.


Kodėl ir kuo patiko būtent šis ekstraktas? Nes jis yra tik iš dalies aliejinis. Žiemą padariau pertrauką ir jo nenaudojau, tačiau labai pasiilgau ir jis apskritai yra „must have“ eilutėje, kaip didinanti odos atsparumą saulei priemonė, todėl vėl grįžti prie jo pavasarį - kaip tik.


Apskritai, anglies dioksido dujų pagalba išgaunami ekstraktai įdomūs tuo, kad juose išlieka augalo širdis, esmė. CO2 ekstraktuose yra ir aliejų ir eterinių aliejų, ir kitų medžiagų, todėl jų naudojimas ir poveikis nėra kaip vien bazinio, ar vien eterinio aliejaus. Pauostykite „Kvapų namuose“ bazilikų CO2 ekstraktą ir suprasite, apie ką kalba - buteliuke žali, sveiki, rasoti šviežio baziliko lapai. Neklystamai ir nesupainiojamai.  


Rausvųjų citrinvyčių uogų CO2 ekstraktas man tapo išeitimi, kai vis niekaip nepavykdavo odos priežiūrai prisijaukinti paprasčiausių bazinių aliejų. Be to, pritrenkiančia savybe tapo jo galimybės saugoti odą nuo saulės spindulių ir vėžinių susirgimų prevencija.


Citrinvyčių CO2 ekstraktas yra neriebus, gerai susigeriantis, skaistinantis, nuraminantis ir atgaivinantis veido odą bei paakius. Nors „Kvapų namai“ jo kvapą apibūdina kaip silpną, sakyčiau, kad jis turi aiškiai išreikštą, malonų citrusinį atspalvį.


Į šį vieną ekstraktą puikiai reaguoja plona, jautri ir į alergijas linkusi oda, kuri aristokratiškai nubąla iš vidaus, gavusi lašelį nuostabaus augalinio eliksyro. 


Bet kuriam kitam žmogui ir aš, kaip „Kvapų namai“, patarčiau naudoti skiestą, mišinyje bent iš pradžių, kol nėra aiški individuali reakcija. Tačiau man šis ekstraktas pasitvirtino tik iš geriausios pusės ir niekuomet nėra sukėlęs visiškai jokių nepageidaujamų reakcijų.


Plačiau apie rausvųjų citrinvyčių CO2 ekstraktą, jo sudėtį ir savybes, galima pasiskaityti „Kvapų namų“ tinklapyje.


Rausvųjų citrinvyčių CO2 ekstrakto kaina yra 5,79 euro/5 ml, įsigyti galima „Kvapų namuose“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)