, , ,

Pavasaris. Ką laikas keisti?

09:29


Žiema nebuvo šalta, tačiau organizmo savisaugos mechanizmus visu pajėgumu įjungiančios žvarbos pakako. Dar ir saulės buvo labai mažai, nes mano apsauginiai akiniai didžiąją laiko dalį nuobodžiavo savo dėžutėje. Tačiau atėjo pavasaris, vis šviesiau ir šilčiau, todėl norėčiau atkreipti dėmesį į tai, ką vertėtų pakeisti prižiūrint odą ir plaukus.

Nr.1. Riebesnes, maitinančias priemones pakeisti į lengvesnes drėkinančias. 

Aš vis dar kas rytą veidui naudoju papildomus kelis lašus aliejaus arba CO2 ekstrakto - vien dėl to, kad reali jutiminė temperatūra dažnai yra žemoka, tačiau žieminį kremą pakeičiau į iš anksčiau turimus likučius - „Marina Gebhardt“ damaskinių rožių losjoną.

Neįtikėtina, kaip šis paprastas veiksmas pagerino situaciją: suminkštino odą ir sustabdė perteklinio ragėjimo procesą, nes nuolatinis papilkėjusios odos pasišiaušimas varė į neviltį. Spragt, ir vėl viskuo patenkinta!

Po žiemos išvargusiai odai siūlau naudoti ir papildomas priemones, kurios neatimtų papildomo laiko. Mano pasirinkimas - skystas augalinis kolagenas, kurio įlašinau į veido purškiklį. Kolagenas minkština odą, didina jos elastingumą, pagerina drėkinimą ir saugo nuo dehidratavimo.

Nr.2 - šveitimas. Apie švelnaus odos šveitimo svarbą buvo kalbėta ir buvo rašyta apie „Kese“ pirštines, tačiau sąžinė neleidžia varinėti žmonių po internetinius „turgelius“. Atkreipkite dėmesį, kad Prancūzijos „Aroma-Zone“ jau siūlo marokietišką šveitimo pirštinę „Kessa“. Štai ir priemonė suvisam nušveisti nuovargį, suragėjusį negyvą sluoksnį ir padėti odai geriau įsisavinti kremus bei kaukes.

Nr.3. Saugokitės saulės! Veidas, ausys, kaklas, rankos ir būtinai apsauginiai akiniai. Žalingi spinduliai sendina odą, skatina pigmentinių dėmių atsiradimą, tuo labiau, kad pavasarį saulė aktyvi. Nenustebkite, jei nejučia ir „nusvilsite“. Po senosios „Lavera“ apsaugos nuo saulės serijos šiemet pati ieškojau naujų, patogių alternatyvų ir drįstu manyti, kad radau. Pirmąjį „Natūraliame ID“ pristačiau apsauginį losjoną veidui, tačiau tai nėra paskutinis geras atradimas.

Nr.4. Palepinkite kūno odą šveitikliais su kavos tirščiais, medumi, cukrumi. Kaip ne kaip, neilgai trukus atidengsime jos vis daugiau ir daugiau. Jei nenorite ar neturite galimybės apsilankyti profesionaliame masaže, reguliariai atlikite jį pačios su masažiniu šepečiu ar tiesiog kempine. Tai suaktyvins limfą, pagerins medžiagų apykaitą ir priduos energijos.

Odos apsaugos ir drėgmės lygį paprastai galima padidinti karštame vandenyje palaikytais ir glitumo įgavusiais avižiniais dribsniais. Juos reikėtų įvynioti į marlę ir nuspausti į vonią arba tokiu gniužulu išmasažuoti odą. Pati nepraktikuoju, nes esu alergiška avižoms, tačiau prieš keletą metų įdomumo dėlei ir dėl „įrodymų“ surinkimo bandžiau, todėl žinau, kad veikia 100% .

Nr.5 skiriu pėdoms, žiemą praleidusioms šiltuose batuose ir šlepetėse. Jos pasiilgo švelnių prisilietimų ir pedikiūro  - salone arba naminio. Negremžkite, nepjaukite suragėjimų. Vos pora minučių, po vonio ar dušo skirtų įtrynimui lydytu sviestu, ir pėdos, kulnai po kurio laiko atgaus minkštumą. Lydytu sviestu, aliejumi ar naudojamu kremu įtrinkite ir kojų pirštų nagus, kurių laukia atvira avalynė ir naujas lakavimo sezonas - reikia, kad atsigautų ir sustiprėtų.

Nr.6 - mūsų puošmena plaukai. Žiemos-pavasario bei vasaros-rudens sandūroje kasmet darau tą patį: privaloma tvarka apsilankau pas kirpėją ir atgaivinimui panaudoju ką nors iš sunkiosios artilerijos, kad ir ypač gerai maitinantį kondicionierių. Persistengti bet kuriuo atveju nėra gerai, tačiau tokiais atvejais „smūginės“ dozės maitinamųjų ir atstatančių medžiagų suveikia kaip katalizatorius ir atgaivina plaukus.

Be to, siūlau prisiminti bei praktikuoti SCS arba SCSC metodus, kurie taip pat padės plaukams atsigauti.

Su sugrįžusiu pavasariu!

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)