, , ,

Dirbtuvės: svilarožių kondicionierius plaukams

08:51


Kai tik švisti ėmė ne prieš 9 val., o net 6 valandą (!!!) ir rytai tapo tikrai šviesūs, iš atsargų ištraukiau savos gamybos kondicionierių plaukams, išvirtą iš susmulkintų svilarožės šaknų. Jį naudoju šiltesniuoju metų laiku, nes drėkinančios priemonės šiek tiek „stagarina“ plaukus ir nelabai nori draugauti su galvos apdangalais.

Tradiciškai Lietuvoje svilarožė labiausiai paplitusi gydant peršalimus ir sausą kosulį, įeina į arbatų mišinius, sirupus. Tai, kad ji gali būti naudojama plaukų priežiūrai, lietuviškai galima rasti vos vieną-kitą šykščią užuominą.

Šio augalo šaknis plaukams labiau naudoja užsienietės, kurios dalinasi įvairiais receptais. Iš esmės, šie receptai nurodo pagrindinį dalyką: svilarožės šaknis reikia arba išmirkyti, arba negailint pavirti, kad išsiskirtų natūralios gleivės. Visa kita - asmeninių norų ir pasirinkimo klausimas.

Kalbant apie svilarožes, augalinės gleivės vaidina pagrindinį vaidmenį ir yra šio augalo cinkelis. Būtent dėl jų teikiamos apsaugos, drėkinimo ir slidumo žmonės svilarožes mėgsta plaukų priežiūros produktuose, ypač kondicionieriuose.

Rėmiausi receptu iš „Wellness Mama“ tinklapio, tačiau iš jo pasiskolinau tik esminius nurodymus - pusvalandį virti svilarožės šaknies miltelius distiliuotame vandenyje.

Uncijas pasiverčiau į mililitrus, tačiau kad ir ant mažos kaitros, man vanduo smarkiai nuvirė ir teko jo pilti papildomai. Kai virsiu antrą kartą, šaknų ir vandens dėsiu iš akies.


Atvėsinus paaiškėjo, kad gavosi gleivingas skystis, į kurį iš akies įpyliau truputį „John Masters Organics“ kondicionieriaus „Bare“ ir įlašinau ramunėlių CO2 ekstrakto iš „Kvapų namų“. Jokių konservantų, nieko daugiau. Ir, kas be ko, laukiau, kol mano gaminys suges dar nespėjus jo sunaudoti ir iki pusės.

Didelei nuostabai nei sugedo, nei ką. Didžiąją dalį palengvinto kondicionieriaus sunaudojau, o dalis be jokių pokyčių ar pasikeitimų stovi iki šiol, ištisus metus laukė pavasario, kai plaukus norisi ne tik maitinti, bet ir padrėkinti.

Dar viena plonybė - kur įsigyti svilarožės šaknų? Vaistinėse paprastai išrikiuotos populiarios gydančios žolelės arba jų mišiniai peršalimui, virškinimui, lieknėjimui. Net paprasčiausių kraujažolių nerasite. Na bet laimei, Vilniuje, netoli Mindaugo „Maximos“ yra tokia vaistažolių vaistinė „Širdažolė“, kurioje radau svilarožių šaknų. Kadangi nuo to momento nutekėjo nemažai laiko, kainos už 50 gr. pakelį nepamenu, bet buvo labai nebrangus - keli litai.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)