, , , , , , ,

Kosmetikos naujovės: hialuronas pudroje ir vandenyje

09:28

Hialuronas birioje pudroje. Skamba labai net patraukliai, ar ne? Kaip tik puikus kabliukas 2015-aisiais pradėti apžvelginėti natūralios ir ekologiškos kosmetikos rinkos naujoves.

Tokie įrašai ne tik negali, bet tikriausiai niekad negalės būti nei kasmėnesiniai, nei ketvirtiniai, nei kitokie -iniai. Visų pirma todėl, kad aprašoma kosmetikos rinkos dalis (natur, eko) yra gana siaura. Antra vertus, didesnių naujienų gamintojai taip dažnai ir nepasiūlo. Aišku, anaiptol nereiškia, kad įraše paminėti gaminiai automatiškai yra norų sąraše. Tiesiog šiaip trumpai apie tai, kas šviežia ir įdomu.


Biri pudra + hialuronas = biri pudra

„Violey“ nuotrauka
Vokietijos gamintoja „Annemarie Börlind“ pradėjo gaminti birią pudrą, kurios ingredientų sąraše yra drėgmės suteikianti hialurono rūgštis. 

Ši įmonė puikiai pagavo klienčių baimę, kad biri pudra jei ne sausina, bent jau nedrėkina odos ir sukūrė komponentą, kuris leidžia išlaikyti pudrą birią, tačiau kartu ir draugiškesnę odai.

„Annemarie Börlind“ naudoja hialurono rūgštį, kuri išgauta biotechnologijų būdu ir „apvilkta“ mikroskopiniais silicio perlais. Pasak gamintojo, hialurono rūgštis atpalaiduojama laipsniškai ir suteikia ilgalaikį drėkinimo efektą.

Už idėją - 10 balų, sugalvota puikiai. Pudros sudėtis rodo, kad praktiškai tai yra iš dalies sebumą sugerianti pudra su talku priešakyje, kurią sušvelnina hialuronas.

„Annemarie Börlind“ birios pudros su hialurono rūgštimi sudėtis, INCI: Talk, Mica, Silica, Magnesium Stearate, Lauroyl Lysine, Squalane, Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba), Phenoxyethanol, Cetearyl, Ethylhexanoate, Aroma (Fragrance), C10-18 Triglycerides, Bisabolol, Linalool, Citronellol, Benzyl Salicylate, Limonene, Sodium Hyaluronate Eugenol, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Hydrogenated Palm, Glycerides Citrate, Lecithin, CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides)], CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77489 (Iron Oxides).

Šią pudrą galima įsigyti Vokietijos „Violey“, jos kaina 21 euras/10 gramų.


Serumas terminio vandens pagrindu

Beautyshop.fr nuotrauka
Nudžiugino šis prancūziškas „Jonzac“ serumas odai „Sérum peau parfaite“ pagamintas nuostabaus, vakarų Prancūzijoje išgaunamo terminio vandens pagrindu. Apie „Jonzac“ kremus ir patį terminį vandenį gryniausia jo forma „Natūraliame ID“ jau buvo rašyta 2014 metais. 

Tobulai odai „Jonzac“ sukūrė serumą, kuris, jei atmintis nešlubuoja, yra pirmasis šio gamintojo asortimente ir yra praturtintas vaistinės šventagaršvės (Angelica archangelica L.) sėklų ekstraktu. Prancūziškai šis augalas skamba romantiškai ir pakiliai - Angélique (tar. Anžėlik), bet lietuviškoji kalbos normų realybė bloškia tiesiai į daržą. Šventagaršvė... 

Ji pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, lengvai stimuliuoja odą, o terminis vanduo ją ramina. Gamintojas pabrėžia, kad serumo tekstūra yra labai lengva ir suteikia šilko pojūtį.

Tarsi ir nėra priežasties manyti, kad šis serumas neveiksmingas, nebent nemaža jo kaina.

„Jonzac“ serumo „Sérum peau parfaite“ sudėtis, INCI: Aqua, Anthemis Nobilis Flower Water, Dicaprylyl Carbonate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Glyceryl Stearate Citrate, Lactobacillus Ferment, Stearyl Alcohol, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Sodium Cocoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Benzoate, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Phytic Acid, Zinc PCA, Angelica Archangelica Seed Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactic Acid, Cetyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Sodium Hydroxide.

„Jonzac“ serumą parduoda Prancūzijos „Mondebio“, jo kaina 26,55 euro/30 ml, Beautyshop.fr jis kainuoja 19,50 euro/30 ml.

Tobulas minimumas iš dviejų komponentų



Pabaigai apie kosmetikos priemonę - „Hyalogic“ serumą „Episilk“ vos iš dviejų sudedamųjų dalių. Tai dejonizuotas vanduo ir drėkinanti hialurono rūgštis. Iš tiesų, visuomet žavi paprasti, neperkrauti gaminiai, kuriuose visko tiek, kiek reikia ir jokių įmantrybių.

Dejonizuotas vanduo yra grynas, iš jo pašalintos kietosios medžiagos, jis nesukelia odos sudirgimo. Hialurono rūgštis, žinoma, drėkina odą, padeda išlyginti smulkias raukšleles, grąžina jai elastingumą. 

Serumas gali patikti toms ir tiems, kas nemėgsta aliejiniu pagrindu pagamintų priemonių, nes yra tiesiog pagerintas vanduo ir neriebina odos. Lieka klausimas, kiek jis veiksmingas.

Galima sakyti, kad serumo nuotrauka yra lengvam pagąsdinimui, nes 30 ml buteliukas kainuoja daugiau kaip 40 JAV dolerių. Pabandymui galima nusipirkti komplektą iš trijų bandyminių pakuočių, o jei patiks - ir daugiau tokių, tik jau reikės mokėti ne 1,2 dolerio, o 1,99 dolerio.

Šį paprastą serumą JAV interneto parduotuvė „Iherb“ pradėjo pardavinėti pernai lapkritį, šiuo metu mažosios pakuotės yra tiesiog iššluotos su visomis atsargomis.

„Hyalogic“ serumo „Episilk“ sudėtis, INCI: Deionized Water, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid).

Įsigyti galima „Iherb“, pilnos pakuotės kaina yra 47,96 JAV dolerio/30 ml, testerio - 1,2 dolerio, o mokant už ją nuo antro karto ir toliau - po 1,99 dolerio.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)