, , , ,

Amaretu kvepiantis abrikosų kauliukų aliejus

09:31

ekologiškas abrikosų kauliukų aliejus

Užteko garsiai pasiskųsti mūzų apleidimu ir jos sugrįžo! Įžiebė kibirkštį parašyti apie amaretu kvepiantį abrikosų kauliukų aliejų, kuris yra kiek brangus, 
 tiek geras. Migdolinio kvapo aliejus pasižymi ypač ryškia savybe skaistinti odą, su juo malonu daryti tiek masažus, tiek riebinti kremus žiemą. Netikėtu atradimu šis aliejus tapo kauke plaukams, kartu atskleisdamas dar vieną jo panaudojimo būdą.

Pačioje įrašo pabaigoje - pasiūlymais, kaip jį naudoti maistui.

Iš Italijos kilęs migdolų ar abrikosų kauliukų branduolių likeris, vadinamas amaretu, verčiamas kaip „truputį kartus“. Net jei nesate įsigilinę į likerio skonines subtilybes, amareto kvapą greičiausiai vistiek puikiai atpažintumėte.

Lietuvoje „Kvapų namai“ turi vadinamojo laisvai tekančio abrikosų kauliukų aliejaus, o „Livinn-Sveiki produktai“ prekiauja „Ölmühle Solling“ abrikosų kauliukų aliejumi. Abu variantus bandėme, abu tikrai kokybiški ir labai patiko. Galima sakyti, tai yra kokybiško abrikosų kauliukų aliejaus pavyzdžiai, su kuriais neprašausite pro šalį.

Iš tikrųjų, retas augalinis aliejus pasižymi tokiu maloniu kvapu, kad papildomai nereikia jokių eterinių aliejų. Tarp tokių - abrikosų kauliukų, kokosų aliejai. Tačiau ne vien dėl kvapo juos perkame ir naudojame.

Abrikosų kauliukų aliejuje yra daug vitamino E, jis efektyviai skaistina, maitina odą, didina jos elastingumą.

Remiantis subjektyviais pojūčiais, abrikosų kauliukų aliejus nėra iš pačių lengviausių ir neriebiausių, tačiau odos poreikius suderinus su sezonu, kitais aplinkos veiksniais, taip pat dozuote - jis yra puikus tiek veido, tiek kūno odai.

Galima diskutuoti, kas yra svarbiau ir kam labiau negaila pinigų - veidui ar plaukams. Anksčiau būčiau sakiusi, kad veidui. Bet palaukite, plaukai yra ne ką mažiau svarbi žmogaus vizitinė kortelė. O jų silpnėjimas, blukimas ar net slinkimas ypač moterims gali tapti viena didžiausių grožio tragedijų. Todėl - 50/50.

Abrikosų kauliukų aliejaus plaukams nenaudojau, nes tiesiog buvo gaila. Skrudžas :) Bet taip sutapo, kad pasibaigė plaukams naudotas ir mėgtas aliejus, kito varianto staigiai nesumąsčiau, o kaukės jau labai reikėjo. Todėl nutariau išbandyti abrikosų kauliukų aliejų, kuris šioje vietoje iš pirmo karto aplenkė visus kitus bandytus variantus.

Tik nepriimkite to už gryną pinigą. Kadangi konkrečiai Jums dėl individualių ypatybių gali idealiai tikti ir patikti bet kuris kitas augalinis aliejus. Tačiau jei dar neatradote paties pačiausio, galbūt susigundysite pabandyti būtent šitą.

Prisiduodu, ko pati nemėgstu aliejinėse plaukų kaukėse: labai riebių ir klampių aliejų, kurie atsiplauna ne tai, kad per du muilinimus šampūnu, o išvis tik per kelias dienas. Taip pat to, kad kaukės laikymo metu jie sukietina, sulipina plaukus, nors tarsi ir netepi daug. Galutinis lūkestis visuomet konkretus: spindintys, vilnijantys, lankstūs ir paslankūs plaukai.

Pirmas dalykas, kuris nustebino, tai kad nesusigadinau vaizdo ir kuo puikiausiai išvaikščiojau su abrikosų kauliukų aliejumi iki pat jo išplovimo. Nebūtų buvę tragedijos ir išlėkti kur nors neatidėliotinais reikalais, o tai yra stipru, kadangi plaukų ilgis yra nei surišamas, nei susegamas. Nori slėptis - nebent maukšlinkis kepurę.

Išsiplovė aliejus be didesnių sunkumų (visad galvą muilinu porą kartų). Ir kitą dieną plaukai atrodė gerai: neapsunkinti, nepermaitinti, nesušokę, blizgantys. Be to, jie vilnijo ir apimtis buvo didesnė negu prieš aliejaus kaukę.

Be to, pliusu yra ir tai, kad amareto kvapo aliejus yra labai ekonomiškas ir jo reikia tikrai mažai. Minusai? Nerasta!

Ką dar galima nuveikti su abrikosų kauliukų aliejumi? Naudoti maistui. Vilniuje veikiantis itališkas restoranas „Vapiano“ per itališkas dienas prieš kelerius metus siūlė paprasčiausių ledų rutuliukus paskaninti alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Ir mums šis derinys labai prilipo, nes gurmaniška, skanu ir sveika. Lygiai taip pat galite paskaninti ledus abrikosų abranduolių kauliukų aliejumi :)

„Ölmühle Solling“ abrikosų kauliukų aliejaus kaina 34,61 lito/100 ml, įsigyti galima „Livinn - sveikuose produktuose“.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)