, , ,

„Kvapų namų“ erškėtuogių aliejus - veidui ir valgyti

09:39

Kvapų namai erškėtuogių aliejus

Tamsiai oranžinis erškėtuogių aliejus, išgautas CO2 ekstrakcijos būdu, yra ta priemonė veido odai, kurią į nusistovėjusią rutiną įtraukiu pabjurus orams. Nukritus oro temperatūrai ir pakvipus rudeniu tai puiki priemonė sušvelninti sezonų kaitą ir tam tikra prasme pratęsti vasarą.

Karotenoidų turintys, atitinkamai ir dažantys aliejai labiau mėgiami vasaros aliejų mišiniuose, kadangi padeda odai įgauti sveiką atspalvį, gražų įdegį, kartu dėl savo savybių užtikrina atsparumą antioksidantams, regeraciją bei elastingumą. Kad nereikėtų skųstis blyškia, nuvargusia oda, tokius aliejus puikiai galima naudoti ir kai vėsiau.

Iš karto noriu užbėgti už akių nerimui, kad ypatingai šviesaus atspalvio tonais išsiskiriantiems lietuviams tokie aliejai netinka, nes gali nudažyti odą. Galiu pasakyti: tik tada, jei karotenoidais gausų aliejų naudosite nesaikingai. Turiu baltą, blyškią odą ir mažytis lašelis šalia įprastos rytinės ar vakarinės kremo dozės jokios įtakos odos spalvai nedaro.

CO2 būdu išgautas erškėtuogių aliejus yra pusiau aliejus, pusiau sultys. Tokį įspūdį sukuria ši odos priežiūros priemonė. Aliejus yra visiškai neriebus, labai lengvas, neriebinantis odos ir nepaliekantis ant jos lipnumo pojūčio. Visas triukas tame, kiek jo pilti, kad nenusidažytų oda. Jei iki galo perskaitėte „Kvapų namų“ aprašymą, turėjote pastebėti, kad erškėtuogių aliejus tinkamas ir kaip maisto papildas. Todėl jei į delną erškėtuogių aliejaus įsipilu daugiau negu reikia, perteklių sunaudoju kaip papildą - tai yra suvalgau. Štai kodėl jam nenaudoju pipetės ir jos nepasigendu.

Erškėtuogių aliejaus privalumai:

  • Atgaivina odą,
  • Pagerina, sulygina jos toną,
  • Drėkina,
  • Neriebina.
Galimas minusas:

  • Padauginus gali dažyti odą.
„Kvapų namų“ aprašyme nurodoma, kad erškėtuogių aliejus pagerina odos elastingumą, paspartina odos ląstelių regeneraciją, sulėtina priešlaikinį senėjimą, sumažina raukšlių formavimąsi, stabdo keloidinių randų formavimąsi. Sudėtyje yra 40-60% Omega-6  rūgšties, 20-40% Omega-3 rūgšties, 14-20% Omega-9 rūgšties, nedideli kiekiai stearino ir palmitino rūgščių, steroliai, tokoferoliai, karotenoidai. Sudėtyje dar yra ekologiško rozmarinų ekstrakto, kuris veikia kaip konservantas.

Vasarą aliejus veidui naudoju labai retai. Pirmiausia, dėl to, kad per karštį išvis nesinori prisitepti nieko papildomo. Antra - aš nesideginu, todėl man aliejai deginimosi paskirčiai irgi nėra aktualu. Labiausiai patinka tokius „saulės“ aliejus, kai pačios saulės yra kur kas mažiau, aplinkos sąlygos tampa ne tokios draugiškos, o odos gaivinimui bei elastingumo stiprinimui prisireikia stipresnių priemonių, ji reikalauja daugiau maitinimo ir gerai toleruoja riebesnes priemones.

Dar nė karto nenusidažiau odos su erškėtuogėmis, nes naudoju po mažyti lašą vienam kartui, o aliejaus lengvumas ir suteikiamas efektas - labai patinka.

Rekomenduoju!

„Kvapų namų“ erškėtuogių aliejaus kaina yra 11,5 euro/15 ml. Didesnės talpos ir nesinorėtų, nes naudojant daugiausiai kosmetinėms reikmėms, aliejus naudojasi taupiai ir ekonomiškai.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)