, , , ,

Išdūrimai, arba „Natura Siberica“ ir „Noni Care“

08:01


Užsisakiusi nebrangių ir ekologiškų kosmetikos gaminių testavimui, siuntinyje radau ir dovaną - atstatantį ir regeneruojantį „Natura Siberica“ paakių kremą su sniegine šiure. Kartais susidaro toks įspūdis, kad gamintojai arba prekybininkai išmoksta stebuklingas frazes „be parafino, silikonų, parabenų“ ir rašo jas prie visų gaminių, kurie bent kažkiek panašesni į natūralius. Gerai, kad šio kremo nepirkau, bet galvojate, kad nenusipirkau nesąmonių? Nusipirkau.

Nė nesusimąstydama įsidėjau į krepšelį 
„Noni Care“ dušo želę (ne dėl savęs) ir šampūną-kondicionierių plaukams (sau). Kai draugė mane perspėjo, kad būtent putojančios „Noni Care“ priemonės pasižymi „naftinėmis“ sudėtimis - jau buvo per vėlu, jos buvo pakeliui pas mane.

„Noni Care“ aprašyme, tiek internete, tiek bukletuose, pristatoma kaip ekologiška sertifikuota kosmetika su noni (
Morinda Citrifolia) vaisių sultimis. Dauguma jos produktų tikrai yra sertifikuoti, tačiau šampūno ir dušo sudėtyse radau SLS. Pamačiusi, kad nei bandysiu, nei rašysiu apie juos, suradau jiems kitus namus, net nesistengdama gražiau nufotografuoti. Todėl nuotraukų nebus, bet šioje vietoje palieku perspėjimą būti atidesniems, jei sudėtis yra svarbu.

Dabar apie „Natura Siberica“ paakių kremą. Šis Rusijos gamintojas, rinkoje plačiai paskleidęs platų savo produkcijos asortimentą, atpažįstamas kaip natūralios kosmetikos gamintojas. Patį kremą gavau be dėžutės ir be išsamios sudėties, todėl iš pradžių ant rankos išbandžiau aklai, labai neskubėdama tikrinti sudėties.

Atpratus nuo intensyvių, cheminių kvapų, paakių kremas akis graužė ir užteptas ant rankos. Pirmas įspūdis buvo nemalonus, tarsi būčiau prisitepusi sintetinio rūbų minkštiklio, kurio kvapas išsilaiko pusę savaitės po skalbimo.

Antra - keista konsistencija. Tai ne kremas, ne gelis ir ne aliejus. Kažkoks a la glicerininis gaminys, tačiau nėra jokio klampumo ir net minimalaus tąsumo. Na, bet iš sintetinių, naftos kilmės medžiagų galima pagaminti ką tik nori. Paakių kremo sudėties sąraše silikonus pažymėjau rausvai, tuo tarpu aprašyme skaitome: Sudėtyje nėra parabenų, SLS, PEG, mineralinio aliejaus,dažiklių, EDTA, BHT-BHA.

Tokiame kontekste nematau prasmės kalbėti apie naftoje paskandintus augalinius ekstraktus.

„Natura Siberica“ atstatančio ir regeneruojančio paakių kremo sudėtis, INCI: Aqua, Saccharide Isomerate, Dimethicone, Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Hydrolyzed Rice Bran Protein, Glycine Soja (Soybean) Protein, Oxido Reductases, Palmitoyl Tripeptide-5, Glycerin, Sorbitol, Dimethiconol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Cyclopentasiloxane, Sodium Polyacrylate, Sodium Hyaluronate, Pinus Sibirica Seed Oil Polyglyceryl-6 EstersPS, Tocopherol, Cetraria Nivalis ExtractWH, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Water*, Parfum, Citric Acid, Bisabolol, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract*, Hesperis Sibirica ExtractWH, Sorbus Sibirica ExtractWH, Arnica Montana Flower Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Caramel, CI 75810, Corn Starch, CI 75125.


Paakių kremo kaina yra 21,99 euro/30 ml. Kaip jau sakiau, aš jo nepirkau. Mano nuostoliai susidarė tokie: 2,47 euro/200 ml už „Noni Care“ dušo želę ir 3,62 euro/200 ml „Noni Care“ šampūną-kondicionierių.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)