, , ,

„H&M“ kondicionuojanti kaukė veidui, arba 3-jų dalių Rubiko kubas

08:32

Vengrų skulptoriaus ir architekto Ernė Rubiko išrastas mechaninis galvosūkis iš 26-ių mažų kubelių, žinomas kaip Rubiko kubas, įsilijavo į mano mintis iškart, kai tik iš lentynos paėmiau tris ekologiškas „Hennes & Mauritz“ („H&M“) veido kaukes ir ėmiau jas vartyti. Tokios pačios pakuotės, kitokie tik pavadinimai. Apverčiu kitą pusę: ne kaži kaip labai skiriasi ir pačios sudėtys, tarsi jos būtų to paties galvosūkio dalis.

Galiausiai pasirinkau kondicionuojančią veido kaukę „H&M Conscious Conditioning Face Mask, pasirėmusi asociacija su plaukų kondcionieriais ir nutarusi, kad po tokiu pavadinimu slypi odos maitinimas.

„H&M“ veido kaukių sudėčių Rubiko kubeliai

Pirmas įspūdis buvo teisingas, „H&M“ veido kaukių sudėtys išties labai panašios.

Remiantis etiketėmis, kiekvienoje kaukėje yra daugiau kaip 20 sudedamųjų dalių, vadinasi visas kaukes sudėjus jų suskaičiuotume netoli 70. Žiūrime toliau: viso labo 6 medžiagos iš beveik 70-ies išvardintų kaukėse skiriasi, o 4-ias medžiagas suskaičiavau, kaip atsikartojančias bent dviejose veido kaukėse iš trijų.

Tai iš esmės reiškia, kad tie patys ingredientai kaukėse stumdomi-perstumdomi, keičiamas jų kiekis ir atitinkamai kinta deklaruojamas poveikis.

Hmmm...

Sudėčių sąrašai

Perbėkime per sudėtis ir pažiūrėkime, kuo jos skiriasi viena nuo kitos. Visas jas pradeda vanduo, jose yra glicerino, sviestmedžio sviesto, bičių vaško, alavijo sulčių miltelių, riebiųjų odą kondicionuojančių alkoholių, tai, kas slepiasi po sąvoka Parfum. Na, ir atsikartoja įvairūs pagalbiniai, techniniai komponentai, eterinių aliejų dalys.

Mano įsigyta odą kondicionuojanti kaukė pasižymi tuo, kad joje sviestmedžio sviestas yra arčiausiai sudėties pradžios. Taip pat joje yra simondsijų aliejaus (kaip ir drėkinančioje kaukėje), vienintelis kaukėse sutiktas vitaminas E (Tocopherol).

„H&M“ kondicionuojančios kaukės sudėtis INCI: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Beeswax (Cera Alba), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (du is triju), Sodium Stearoyl Glutamate, Benzyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lysolecithin, Fragrance (Parfum), Sclerotium Gum, Citric Acid, Pullulan, Limonene, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid (du is triju), Citral, Tocopherol, Linalool, Silica, Geraniol, Citronellol. 23

Nieko super ypatingo, tiesiog tikėjausi, kad ji tikrai bus labiausiai maitinanti.

„H&M“ vėsinančioje kaukėje yra tokių išskirtinių ingredientų: odą vėsinanti ir kondicionuojanti medžiaga Menthyl Pca, salicilo rūgštis (veikia antibakterškai, kondicionuoja odą, konservuoja) ir konservantas sorbo rūgštis.

„H&M“ vėsinančios kaukės sudėtis INCIWater (Aqua), Glycerin, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Sodium Stearoyl Glutamate, Beeswax (Cera Alba), Menthyl Pca, Benzyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Fragrance (Parfum), Limonene, Salicylic Acid, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Pullulan, Xanthan Gum, Citral, Sorbic Acid, Linalool, Citric Acid, Silica, Geraniol (du is triju), Citronellol (du is triju). 22

Drėkinančioje „H&M“ veido kaukėje išsiskiria vynuogių kauliukų aliejus ir kondicionuojanti medžiaga, emolientas Myristyl Myristate, šių medžiagų nėra kitose kaukėse.

„H&M“ drėkinančios kaukės sudėtis INCI: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Sodium Stearoyl Glutamate, Beeswax (Cera Alba), Myristyl Myristate, Benzyl Alcohol, Fragrance (Parfume), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Lysolecithin, Sclerotium Gum, Limonene, Pullulan, Xanthan Gum, Citral, Silica, Linalool. 22

Kondicionuojančios kaukės poveikis


Kaukės dizainas pasižymi minimalizmu.

Gamintojas akcentuoja, kad kondicionuojanti kaukė yra pagaminta su ekologišku alaviju, sviestmedžio sviestu ir simondsijų aliejumi, ji švelniai drėkina ir kondicionuoja.

Kaukė yra dramblio kaulo spalvos, kvepia švelniu ir gaiviu augaliniu kvapu. Kompaktiškame ir stilingame metaliniame indelyje, kuris mano namuose gyvens dar ilgai.

Tekstūra lengva ir maloni, tarsi kremas būtų sumaišytas su geliu.

Veido padengimas, laikymas, nuplovimas - viskas vyksta maloniai. Kaukė ant odos nedžiūsta, bet nepasakyčiau ir kad įsigeria į veidą. Tiesiog pabūna ant odos paviršiaus.

Nuplovus pažiūrėjau į veidrodį, koks efektas. Jei kaukė yra pavadinta kondiconuojančia ir poveikis būtų apčiuopiamas, tikėjausi, kad gal nakčiai nereikės ir kremo. Oi ne... Tas labiausiai ir nuliūdino, kad po šios kaukės paakiai buvo sausi, apie nieko netepimą negalėjo net būti kalbos.

Šiaip kondicionuojanti kaukė smagi, bet sakyčiau, skirta jaunai, ypatingų poreikių (nei maitinimo, nei drėkinimo) neturinčiai odai ar šiltuoju metų laiku. Žiemą arba pereinamuoju laikotarpiu ji gali neduoti pageidaujamo efekto.

„H&M“ kaukę atidedu šiltam pavasariui.

„H&M Conscious Conditioning Face Mask“ kainuoja 6,99 euro/50 ml.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)