, , ,

„Renapur“ odinių gaminių balzamas

15:13

Renapur odos balzamas

Mano simpatijos reklaminiams pranešimams yra šiek tiek maniakiškos. Puikiai žinau, kad nei kasdien, nei kas savaitę periodiškai nesijungsiu prie mane dominančių tinklapių, nenaršysiu po dešimtis kategorijų, ieškodama naujienų ar nuolaidų, todėl man tinka ir patinka, kai apie visa tai pranešama kad ir elektroniniu laišku. Lygiai tokiu pat principu sužinojau, kad parduotuvės „Assorti“ ėmė prekiauti „Renapur“ odos balzamu, pagamintu iš aliejų ir vaškų.

Kol Lietuvoje dar neįsigalėjo mada nešioti kaliošų ant batų ir nepasiekėme tokio pragyvenimo lygio, kad kiekvieną sezoną galėtume įsigyti naują, gerą, brangią avalynę, siūlau pabandyti aliejinio/vaškinio tipo apsaugos priemonę. Nebūtinai konkrečiai šitą, tačiau veikiančią panašiu principu ir įsitikinti, koks tai puikus dalykas.

„Renapur“ odos balzamo savybės:


  • Pagamintas iš natūralių medžiagų, be nano dalelių,
  • Bespalvis, todėl tinka bet kokios spalvos odai,
  • Pamaitina ir atšviežina odą,
  • Tobulai saugo nuo žiemos sezonui būdingų druskų įsigėrimo ir jo paliekamų baltų „bangų“ ant batų,
  • Neįkyraus, malonaus kvapo,
  • Skalsus, ekonomiškas.
Taip, natūralios odos gaminiai nešiojasi ilgai. Taip, jų senėjimas gali būti taurus. Bet ne, man dar nepavyko nė vienų batų iki jų gyvavimo ciklo pabaigos išlaikyti gražių naudojant daugiausiai vandeniu su cheminiais priedais paremtus purškalus, kokiais yra užversta rinka. Užtenka pereiti per sniego ir druskos košę ir batus jau reikia rimtai gaivinti, su laiku jie išsausėja, paviršius tampa matinis, o pieneliai, tepalai ir spalvos gaivintojai ne ką tegelbsti.

Nepamenu, koks gamintojas anksčiau gamino panašaus tipo impregnantą, greičiausiai su sintetiniais vaškais, bet jis jau seniai išimtas iš prekybos. Aš jį turėjau, naudojau, labai patiko, todėl žinau, ko tikėtis. Po to Lietuvos rinkoje liko medžiotojams ir žvejams skirtų parduotuvių asortimentas, su taukais, skirtais batams apsaugoti. Iš bėdos batams atgaivinti tiktų ir alyvuogių aliejus. Netekusi kantrybės pati bandžiau susimaišyti kažką panašaus, bet sudėtingumas tame, kad sunku atitaikyti vaško kiekį, o be jo mišinys netenka savybės patikimai impregnuoti ir tokiu mišiniu ar vienu aliejumi pamaitinta avalynė menkai spindi.

Pagrindinis „Renapur“ balzamo privalumas yra tai, kad žieminių „košių“ laikotarpiu batus juo reikia padengti maksimum 2-3 kartus į savaitę, kitomis dienomis - tik nuplauti.

Balzamas įsigeria giliai į batus, pamaitina ir atgaivina odą. Gamintojas perspėja tik dėl šviesios odos, nes ją gali patamsinti, todėl siūloma pirmiau išbandyti ant nedidelio ploto.

„Renapur“ neleidžia ant avalynės atsirasti balkšviems pažeidimams nuo druskų ir perėjus juo impregnuotais batais per snieguotas gatves, užteks tiesiog patrepsėti ant kilimėlio ir štai, ant Jūsų kojų gražūs, nenuvargę, spindintys batai.

Balzame, be simondsijų, avokadų aliejų, bičių vaško yra ir karnaubos vaško, kuris dėl savo atsparumo naudojamas ne tik lūpdažiams gaminti, bet net ir automobilių priežiūros priemonėse.

Reikia labai mažai, todėl manau, kad įsigytų 50 ml užteks mažiausiai dar vienam ar dviems sezonams, o gal ir dar ilgiau.

Man aktualiausia batai, bet „Renapur“ galima naudoti rankinėms, odinei avalynei, odiniams automobilių salonams ar odiniams baldams prižiūrėti.

Visos sudėties „Renapur“ nepateikia, bet šiuo atveju man tai nėra labai svarbu, kadangi rinkoje didelio pasirinkimo tarp tokio tipo priemonių nėra. Ir, be kita ko, balzamas labai gerai susigeria bei sunkiai nusiplauna.

„Renapur“ kaina yra 9 eurai/50 ml, pirkau „Assorti“ parduotuvėje ir laikau tai puikiausiu šios ir bent jau kitos žiemos pirkiniu batams prižiūrėti.

Kairysis batas be nieko, dešinysis impregnuotas „Renapur“ balzamu:

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)