, , ,

„Ere Perez“ vandeniui atsparus tušas

08:14

Ere Perez tušas, vandeniui atsparus natūralus tušas

PA-GA-LIAU! Pagaliau sukurtas natūralus vakarėlių, vestuvių, gimtadienių, laidotuvių ir sporto tušas. Jis nenubėga, neaptirpsta ir nenutrupa. Gal net ir maudytis tiktų, nes jau galiu pasakyti, kad su įprastu prausikliu lengvai nenusiplauna nuo blakstienų. Ponios, tai Ere Perez, meksikiečių kilmės australės vardu pavadinto gamintojo vienas hitų, visą dieną išliekantis juodas natūralus tušas su saldžiųjų migdolų aliejumi „Ere Perez Natural Almond Oil Mascara“.

Į klausimą, ar natūralus tušas dažo, galima atsakyti: dažo. O į klausimą, ar laiko, galima užtikrintai atsakyti, kad laiko taip, kad paprastai ir nenusivalysite. Pažvelgus į sudėtį taps aišku, kad tai lemia ir antru numeriu sudėtyje einantis karnaubos vaškas, kuris vasarą lūpdažiams neleidžia ištirpti ir sutekėti į rankinės pamušalą, ir bendra tušo kompozicija.

„Ere Perez“: švelnumas dera su atsparumu



Laukiu naujojo „DreamBig“ tušo iš „Pacifica“, bet kol įmonė žaidžia jį pardavinėdama tik savo puslapyje, šanso nusipelno kiti gamintojai.

„Ere Perez“ tušas sulaukia daug teigiamų vertinimų internete. Nemažai jį turėjusių merginų, moterų prie jo grįžta iš naujo. Kadangi jis sukurtas ir gaminamas Australijoje, aš pagal nutylėjimą tikėjausi, kad bus atsparus aplinkos veiksniams ir nedirgins jautrių akių, nes tiek Australija, tiek kūrėjos gimtoji valstybė Meksika yra karšto klimato šalys, kur tirpti ir lydytis turėtų būti paprasta.

Šio tušo kompozicija yra vaškinė-aliejinė, o tai reiškia, kad tušas švelnesnis ir labiau maitinantis blakstienas nei „vandeninis“, kuris sudžiūna kietai. „Ere Perez“ tušas pasižymi kreminiu dengimu, o blakstienos lieka minkštos per visą dieną.

Galite įsivaizduoti, kokia likau nustebusi, kai mechaniškai išsimaudžiau, nusišluosčiau, priėjau prie veidrodžio ir pamačiau, kad einu miegoti su tušu. Jis tiesiog su nenusiplovė su prausikliu. Tada atsisakė pasišalinti su miceliniu vandeniu ir pasidavė tik vatos diskeliui su aliejumi.

Gamintojas nežada, kad tušas ilgins ar tankins blakstienas, tai natūraliai padažantis tušas, tačiau man jis dažo ryškiau ir išraiškingiau nei ką tik turėtas tankinantis „Dr.Hauschka“ variantas.

Spalva - ryški juoda. Kvapas – lengvai saldus migdolinis.

„Ere Perez“ tušas nebyra ir mano jautrių akių neerzina. Dar viena galimybė jas sujautrinti yra tušo nuvalymo momentas, tačiau net ir tuomet akys lieka tarsi nepaliestos, nors reikia nemažų pastangų, kad visas tušas būtų švariai nuimtas.

Norėčiau išskirti vieną įdomų niuansą. „Ere Perez“ migdolinis tušas akivaizdžiai gyvena savo asmeniniu ciklu, nes tik ištraukusi šepetėlį nustebau, kad jis gana sausas ir dažo „sausai“. Nėra taip, kad tušas iš pradžių skystas, vėliau tirštėja ir krauna daugiau košės. Įdomu, kaip su laiku elgsis šis.

Tušo šepetėlis yra nestoras, griežtos spiralės formos. Patogus dažytis ir juo paprasta naudotis.


Ere Perez natūralus tušas, vandeniui atsparus natūralus tušas


Vien vaškai ir aliejai

„Ere Perez“ tušas pagamintas pirmiausiai naudojant daug vaškų. Bičių, karnaubos, palmių ir sojų vaškai užima pirmąsias keturias vietas, jų yra daugiausiai. Tai paaiškina ypač gerą tušo išsilaikymą, apimties suteikimą bei atsparumą vandeniui, drėgmei. Apskritai tuo šios savybės geresnės, kuo vaškų daugiau. Net nepaisant to, kad waterproof savybė nenurodyta pavadinime, priešingai negu tankinančio „Ere Perez“ tušo, ji yra ir galioja visu rimtumu.

Vaškų ketveriukė kartu atsako dar į vieną klausimą, kodėl tušas nedirgina akių, net valant jas nuo makiažo. Vaškai atstumia vandenį, net jei teoriškai ir išterlioju tušą aplink akis ar ant jų, tušas netirpsta ašarose ir nesklinda akies gleivinėje.

Po vaškų rikiuojasi esteris Isoamyl Laurate, druska Calcium Stearate, kondicionuojanti į vašką panaši medžiaga Isopropyl Palmitate bei šiek tiek tolėliau: palmitino rūgštis (Palmitic Acid). Gaminant tušą panaudoti blakstienas kondicionuojantys ir maitinantys saldžiųjų migdolų, Pouteria Sapota (nežinau, kaip lietuviškai), avokadų aliejai, vitaminas E.

Tušas kvėpintas apelsinų, citrinų ir bergamočių eteriniais aliejais, kurių visiškai nesijaučia.

Juodą spalvą suteikia geležies oksidai.

Ko sudėtyje neradome? Taip, vandeninės dalies: vandens, hidrolato ar kažko panašaus, kas tušą skystina (šiuo atveju tai daro aliejai), kartu kietina ant blakstienų džiūstančią masę ir dažnai lemia, kad jei su skysčiu gamintą tušą bus bandoma paversti labiau maitinančiu, puoselėjančiu, įdėti aliejai bus linkę atsiskirti, bėgti,  tepti paakius ir jautrinti odą, akis.

„Ere Perez“ tušas pagamintas iš natūraliai susijungiančių ir nesisluoksniuojančių medžiagų, todėl vaškai prilaiko aliejus ir gauname savaime labai atsparų tušą.

Šiaip pagalvojus, kompozicija yra tokia logiška, o sprendimas toks paprastas, kad net keista, jog tokio tipo natūralų tušą matau pirmą kartą gyvenime. Bet pagyrimai kūrėjai už tai :)

Mikroskopinis lašas deguto

Man belieka laukti, per kiek laiko išsibaigs šis nuostabus tušas, į mano rankas atkeliavęs dėl nekantrumo ir taip smarkiai patikęs. Galimai, nepaisant jo vizualaus sausumo, vaškinė-aliejinė konsistencija lems, kad jis nebus linkęs greitai sudžiūti.

Ir dar reikia nepamiršti neužsinorėti jo skiesti akių lašais, geriau jau lašeliu aliejaus ar CO2.

Toks patikimas ir atsparus vandeniui tušas išsikovos vietą kiekvienos moters kosmetinėje, ypač įvairioms pradžioje paminėtoms progoms ar liūdniems įvykiams. Kita vertus, mane glumina gana sudėtingas šio tušo nuvalymas. Jis nekelia problemų, kai dabar veidą prausiu aliejumi – tiesiog nusimasažuoja tuo pačiu, bet vasarą nebus malonumo šildyti veidą karštu rankšluosčiu, teks žaisti su vatos diskeliais. Mieliau jį palaikyčiau retesnėms progoms ar nedraugiškesniam orui.

Jei netyčia bakstelėsite į voką, patariu nuvalyti tą vietą nieko nelaukiant. Tuomet tepliojimas nusivalys gražiai, priešingu atveju – reikės aliejaus ar bent kremo.

Na ir tankinančiame „Ere Perez“ tuše radau silikonųDimethicone.

Ere Perez Natural Almond Oil Mascara“ sudėtis, INCIBeeswax, Carnauba (Copernicia Cerifera) Wax, Palm Kernel (Elaeis Guineensis) Wax, Soybean (Glyicine Soja) Seed Wax, isoamyl laurate, Calcium Stearate, Isopropyl Palmitate, Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis) Oil, Palmitic Acid, Mamey (Pouteria Sapota) Oil, Avocado (Persea Gratissima) Oil, Tocopherol (Vitamin E), Orange (Citrus Aurantium Dulcis) Oil, Lemon (Citrus Medica Limonum) Oil, Bergamot (Citrus Bergamia) Oil, iron oxides.

Tušą pirkau britų elektroninėje parduotuvėje www.naturisimo.com, jo kaina 16,50 svaro/10 ml. Čia galite apžiūrėti visą turimą „Ere Perez“ makiažo liniją.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)