, , ,

Rankų dezinfekuoklis. Privaloma turėti!

09:19

rankų dezinfekavimas be vandens

Visais metų laikais ir visur būtinas dalykas - rankų dezinfekuoklis. Rankinėje užima nedaug vietos, o nauda didelė, nors ir sunkiai išmatuojama nesusirgtų ligų matu. Kurį laiką naudojau „Lavera“ bekvapį dezinfekuoklį su alkoholiu ir kitais priedais, vėliau panašaus tipo prancūzišką „Alphanova“. Šiuo metu turiu čiobreliais kvepiantį amerikietišką rankų purkštuką „Clean Well“ be alkoholio, kuris tinka ir vaikams.

Kalbant apie natūralias arba ekologiškas rankų dezinfekavimo priemones, paprastai jose pagrindinės veikliosios medžiagos yra alkoholis, kurį atsveria glicerinas, alavijo sultys ar kiti drėkikliai, arba eteriniai aliejai.


Paskutinis pasirinkimas yra pats švelniausias, tačiau ir rizikingas, nes gali nepatikti imti maistą mėtomis ar apelsinais kvepiančiais pirštais. Būtent dėl šio momento stengiuosi rinktis priemonę, kuri turi kuo silpnesnį kvapą, o geriausia - bekvapę.


„Clean Well“ žada:

  • Drėkinanti formulė,
  • Be alkoholio,
  • Tinka vaikams,
  • Eterinis aliejus natūraliai sunaikina bakterijas,
  • Keturis kartus skalsesnis nei gelis.
Aprašyme teigiama, kad dezinfekuoklis kvepia citrusais. Nesvarbu, kad sudėtyje yra apelsino žievelių ir ličio eterinių aliejų, juos permuša čiobreliai ir raudonėliai. Purškiklio kvapas pasirodė labai subtilus, neerzinantis ir greitai nusikvepiantis.

Tai, kad kvapas citrusinis, pamačiau kur kas vėliau ir išsigandau, kad antrą kartą užsisakiau ne tą „Clean Well“ dezinfekuoklio versiją. Paaiškėjo, kad tą pačią, tiesiog aprašymas kelia aštresnio kvapo, nei realiai yra, lūkesčius.

Kam reikalingi tokie dezinfekuokliai? Situacijose, kai reikia švaros, tačiau nėra nei vandens, nei muilo: keliaujant, lankantis gydymo įstaigose, ligoninėse, nučiupinėjus įstaigų, parduotuvių rankenas ar turėklus, pasilaikius troleibuse ar autobuse, norint suvalgyti ką nors ne namuose ir šiaip, kai prasideda šaltasis sezonas su savo palydovu gripu.

Vasarą irgi gerai turėti tokią priemonę, kuri sunaikina mikrobus ant rankų ir prieš tai, kol spėsite jomis pačiuptą uogą, vaisų ar daržovę įsimesti į burną.

Galiu klysti, bet man atrodo, kad rankų dezinfekavimas ir ypač vienkartinės kaukės buvo rimtai prisimintos ir, kas be ko, imtos plačiai naudoti, kai 2009 metais ėmė masiškai plisti vadinamasis „kiaulių“ gripas, pasižymėjęs sunkiomis komplikacijomis. Panašu, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Lietuvos parduotuvėse daugiausiai sintetinių, su naftos dariniais ir dirbtiniais kvapikliais pagamintų rankų dezinfekuoklių, todėl aš žvalgausi į natūralius ir nebūtinai Lietuvoje.

Kaip naudoti?
Purkšti, kol plaštakos sudrėks ir trinti, kol jos taps visiškai sausos.

Vandens ir muilo purškiklis nepakeičia, tačiau kaip atsarginis variantas įvairioms situacijoms – geras.

„Clean Well“purškiklio sudėtis, INCIThymus Vulgaris Oil (Thymol 0.05%) – sanitizer, Inactive Ingredients: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Citric Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Copper PCA*, Hydrolyzed Oats*, Litsea Cubeba (Litsea) Oil, Origanum Vulgare (Oregano) Oil, Sodium Citrate, Sodium Coco Sulfate, Sodium Decylglucosides Hydroxypropyl Sulfonate, Water
*Skin Conditioners


„Clean Well“ rankų dezinfekuoklio kaina yra 2,74 JAV dolerio/30 ml. Pirktas parduotuvėje parduotuvėje www.iherb.com.

„Iherb“ pirkėjai šį dezinfekuoklį vertina 4,6 balo iš 5.

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)