, , , ,

Šalčiu džiovintas kokosų pienas

14:54


Lietuviškos greitakalbės ir ilgi sudurtiniai žodžiai, tikrinantys liežuvio lankstumą, turi naują konkurentą. Procesas iš pirmo žvilgsnio nusakomas paprastai - džiovinimas šalčiu, o terminas skamba kaip liofilizacija. Dabar ištarkite greitai ir be užsikirtimo! Neabejoju, kad esate girdėję ir ragavę liofilizuotų uogų ar vaisių, kurių grynu pavidalu galima įsigyti sveiko maisto parduotuvėse, arba kaip saldainių su šokoladu - konditerijos parduotuvėse.

Bet ne apie šokoladą ir saldainius bus kalba, o apie šalčiu išdžiovintą kokosą. Tai yra viena įdomiausių Prancūzijos „Aroma-Zone“ naujienų, prekyboje pasirodžiusi tik pirmadienį. Ir sudėtis labai patiko - 100 proc. kokosų pienas. Tiesa, liofilizuotas. Netiks odai ar plaukams - galima sunaudoti maistui ar gėrimams.

Kokosų pienas yra ne tas bespalvis vandenėlis, ištekantis perskėlus kokoso riešutą, o sumaltas ir nukoštas kokoso minkštimas.

Gal prieš kokį mėnesį vienoje tolimoje užsienio parduotuvėje mačiau toniką veidui, pagamintą kokosų vandens pagrindu.

Labai įdomus, neįprastas ir dar nematytas daiktas. Lietuvoje kokosų pienas parduodamas kaip gėrimas arba maisto patiekalų dalis.  Beje, kokosų pienas gali būti vadinamas super gėrimu, jei jau yra grupė produktų, vadinamų super maistu. Tokio įvertinimo jis nusipelno dėl puikios maistinės vertės bei todėl, kad spartina medžiagų apykaitą.

„Aroma-Zone“ liofilizuoto kokosų pieno pudra yra be priemaišų, be pridėto cukraus, be dirbtinių kvapiklių ir dažiklių. Tinka netoleruojantiems laktozės, gliuteno ir veganams.

Kuo ši pudra ypatinga? Joje yra daug riebiųjų rūgščių, geležies, kalcio, magnio, kalio, fosforo, mangano, vario, cinko, seleno, vitaminų B1, B3, B6, B9, C, E ir K, proteinų. Patariama jos naudoti 1-20%, ji tirpsta vandenyje, o ne aliejuje.

Liofilizacija yra puikus būdas išsaugoti visas vertingas sudėtines dalis: maisto medžiagas, mineralus, vitaminus. Atitinkamai ir liofilizuotas kokosų pienas yra:

  • Maitinantis, drėkinantis, minkštinantis odą ir plaukus,
  • Aprūpinantis juos vitaminais ir mineralais,
  • Skatinantis ląstelių atsinaujinimą,
  • Valantis ir atkemšantis odos poras,
  • Kovojantis su senėjimu ir laisvųjų radikalų poveikiu,
  • Skatinantis plaukų augimą.

Netikus išoriniam vartojimui, liofilizuotą kokosų pieną galima suvalgyti azijietiškuose ir indiškuose patiekaluose, išgerti tropiniuose kokteiliuose ar panaudoti kavos balinimui.

„Aroma-Zone“ liofilizuotas kokosų pienas kainuoja 3,75 euro/50 gr.


„Aroma-Zone“ nuotrauka

Jums dar gali patikti

0 komentarai (-ų)